۳۰ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۲۲
کد خبرنگار: 2205
کد خبر: 83404123
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تسکین درد کم آبی با تانکر

۳۰ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۲۲
کد خبر: 83404123
حکیمه مصطفایی/ خبرنگار ایرنا
تسکین درد کم آبی با تانکر

بیرجند - ایرنا - بنابر اعلام مسئولان، آبرسانی به ۴۱۷ روستای استان خراسان جنوبی با تانکر انجام می‌شود که آبرسانی سیار، مُسکن موقتی بر درد کم آبی روستاییان است و باید به دنبال راه علاج و چاره اساسی باشیم.

آمار منتشر شده نشان می دهد که از مجموع ۹۵۰ روستای زیرپوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی، ۷۵۰ روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند و اکنون آبرسانی سیار به ۴۱۷ روستا با تانکر انجام می‌شود که از این تعداد ۳۰۰ روستا به صورت کامل آب ندارند و بقیه مشکل کمی و کیفی آب دارند.

این در حالی است که شمار روستاهای آبرسانی سیار با توجه به فصل گرما افزایش می یابد به طوری که سال گذشته در مردادماه ۵۸۰ روستای استان خراسان جنوبی با تانکر آبرسانی شد.

وضعیت آب روستاهای این استان به ویژه با ۲ دهه خشکسالی متوالی، مطلوب نیست تا آنجا که در اکثر سفرهای شهرستانی استاندار خراسان جنوبی تامین آب شرب سالم، خواسته مشترک تمامی روستاییان بوده و در این خصوص محمدصادق معتمدیان به تازگی دستور داده است از ظرفیت‌های دستگاهی و سازمانی، دهیاری‌ها، بسیج سازندگی و جهاد کشاورزی برای افزایش آبرسانی سیار به روستاییان استفاده شود.

وی با پیگیری جذب اعتبار ملی برای این حوزه، از شرکت آب و فاضلاب روستایی خواست تا پایان تیرماه جاری با همکاری دهیاران به صورت کوتاه مدت وضعیت آبرسانی سیار به روستاها را مدیریت کند و حجم آب ارسالی را افزایش دهد.

استاندار خراسان جنوبی در نشست اخیر شورای حفاظت از منابع آب استان گفت: درخصوص حل مشکل کم آبی روستاها برنامه جدی و عملیاتی می خواهم و نباید در این خصوص نارضایتی باشد؛ آب به عنوان نیاز معیشتی حداقل درخواست مردم است و حل این مشکل وظیفه ما مسئولان است.

اتحادیه دهیاران به عنوان پیمانکار شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی آبرسانی سیار به روستاها را به وسیله ۳۸ دستگاه تانکر انجام می دهد که سالانه بیش از چهار میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی سیار به روستاهای این استان نیاز است.

به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی مردم در برخی روستاهای استان حداقل نیم ساعت و حداکثر سه ساعت آب دارند و سرانه حجم آب برای هر روستایی استان روزانه ۵۰ لیتر است که در برخی شهرستان‌ها از جمله درمیان به دلیل کمبود آب شدید روزانه برای هر خانوار بیش از ۱۰۴ لیتر آب ارسال می‌شود.

تانکرهای آبرسان عطش روستاییان را برطرف نمی کند و گاهی تاخیر در ارسال آب مشکل آنان را که ساعت‌ها چشم به راه تانکرها هستند، دوچندان می کند!

کمبود اعتبار یکی از مشکلات اصلی آبرسانی سیار در خراسان جنوبی است به طوریکه آب و فاضلاب روستایی استان در زمینه آبرسانی سیار به روستاها بیش از سه میلیارد تومان به پیمانکاران آبرسان بدهی دارد و این بدهی‌های سنواتی با اعتبارات سالانه این دستگاه جبران نمی شود.

البته علاوه بر کمبود اعتبار، خاکی و نامناسب بودن جاده‌های روستایی، حجم پایین مخازن ثابت در روستا، کیفیت پایین آب ارسالی، کمبود و فرسودگی تانکرهای آبرسانی و پراکندگی روستاها از دیگر مشکلات آبرسانی سیار در این استان است که حل همه این مشکلات همت جمعی دستگاه‌ها و جذب اعتبارات بیشتر را می طلبد.

آبرسانی سیار به عنوان برنامه کوتاه مدت برای عبور از بحران و مرهم موقت برای تامین نیازهای ضروری روستاییان در گذشته اجرا شد و امروز هم با اضطرار در حال انجام است اما کم آبی در روستاهای خراسان جنوبی به صورت دائم و کلی تنها با اجرای طرح‌های آبرسانی ضربتی و پایدار رفع می شود که در این راستا ۵۳ مجتمع آبرسانی در استان در دست احداث است و از محل این مجتمع‌ها آبرسانی به ۳۷۰ روستا به اتمام رسیده است.

در مجموع برای اتمام مجتمع‌های آبرسانی استان خراسان جنوبی و دسترسی تمامی روستاها به آب سالم و بهداشتی، ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که با توجه به اعتبارات محدود استانی نیاز است از محل اعتبارات ملی تدبیری اندیشیده شود.

باید برای رفع مشکل کم آبی روستاییان، طرح‌های آبرسانی پایدار به روستاها در برنامه زمان‌بندی اجرا شود تا روستاییان این استان دغدغه تامین آب به عنوان حداقل نیاز معیشی هر انسان را نداشته باشند.

لازمه تحقق این مهم به گفته استاندار خراسان جنوبی این است که همه مسئولان و دستگاه‌های ذیربط، دغدغه تامین آب را داشته باشند و در واقع خود را به جای ساکنان مناطق محروم و فاقد شبکه آب بگذاریم.

۷۵۵۶*۳۰۲۸

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha