حشمت الله عسگری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: سال ۹۷ سهم استان سمنان از منابع رونق تولید کشور یک هزار و ۹۶۰ میلیارد ریال بود که از این میزان یک هزار و ۷۳۰ میلیون ریال به منظور ایجاد اشتغال، تسهیل، رفع موانع و رونق تولید پرداخت شد و بر اساس پایشهای انجام شده که دبیرخانه آن اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، ۸۶ درصد تسهیلات منجر به اشتغال شد و بقیه طرحهایی که تسهیلات برای اشتغالزایی دریافت کردند در دست بازرسی و نظارت است.
وی ادامه داد: در مواردی که افراد تسهیلات گرفته اند ولی این تسهیلات منجر به تحقق اشتغال نشده باشد، با قاطعیت و جدیت برخورد میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: نرخ بیکاری در شرق استان شامل شهرستان های میامی و شاهرود در مقایسه با دیگر مناطق استان بالاترست و در نمونه گیری آماری و اعلام نرخ بیکاری در این شهرستانها نقد وجود دارد.
وی تصریح کرد: راستی آزمایی اشتغال بر اساس مرکز آمار ایران منتشر میشود و گزارش ادورای از نرخ بیکاری در استان سمنان براساس نمونه گیری اعلام میشود که ممکن است نرخ اشتغال اعلام شده با برخی مناطق همخوانی نداشته باشد که این امری طبیعی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان با بیان اینکه نرخ اشتغال پایدار فقط از طریق سرشماری مشخص می شود، تصریح کرد: برای دستیابی به آمار درست از نرخ اشتغال و بیکاری باید تمامشماری صورت گیرد و این روش در سال ۹۵ همزمان با سرشماری نفوس و مسکن انجام شد.
در استان سمنان پنج هزار و ۱۵۴ واحد اقتصادی در سه بخش گردشگری، کشاورزی و صنعت و معدن وجود دارد که از این تعداد ۲ هزار و ۳۷ واحد مربوط به بخش صنعت و معدن است.
بر اساس آمار تامین اجتماعی استان سمنان، با وجود افزایش حدود ۵۰۰ نفری بیکاران در سال ۹۷، تعداد بیمهشدگان اجباری مشاغل مختلف سه دهم درصد افزایش یافت که آمار نشاندهنده افزایش اشتغالزایی در استان سمنان است.
۷۳۴۲/۶۱۰۳