واقعه شهادت شهید دوران، به عنوان روز ملی خلبانان ثبت شود

‌شیراز-ایرنا- فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: جا دارد به پاس رشادت، شهامت و از جان گذشتگی شهید عباس دوران، ۳۰ تیرماه سالگرد شهادت این شهید بزرگوار به عنوان روز ملی خلبانان ایران در تقویم ملی و رسمی کشور درج شود.

امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده یکشنبه در پیامی به مناسبت سی و هفتمین سالگرد شهادت شهید عباس دوران که در همایش بزرگداشت این شهید در تالار حافظ شیراز توسط امیر سرتیپ دوم خلبان نیک‌بخش حبیبی رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروی هوایی ارتش قرائت شد، افزود: نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در روزهای سراسر حماسه هشت سال دفاع مقدس همواره در خط مقدم ایستادگی و مقاومت در برابر دشمن متجاوز قرار داشته و با شجاعت و از خودگذشتگی کارکنان و خلبانان ترسیم‌گر صفحات درخشان در تاریخ پرافتخار ملت قهرمان ایران زمین بوده است.
وی در این پیام با اشاره به پاسخ و عملیات تلافی جویانه نیروی هوایی ارتش در دوران دفاع مقدس گفت: تاریخ این سرزمین هرگز فراموش نخواهد کرد که انجام مهمترین و بزرگترین عملیات راهبردی جهان در سال ۱۳۶۰ توسط تیز پروازان این نیرو در عملیات حمله به اچ سه و انهدام پایگاه‌های سه گانه نیروی هوایی رِژیم بعث عراق چگونه زمینه ساز شکست حصر آبادان، آزادی سوسنگرد و خرمشهر قهرمان شد.
فرمانده نهاجا در ادامه این پیام بیان کرد: سالروز شهادت غرورانگیز خلبان شهید عباس دوران فرصت مغتنمی برای یادآوری و بزرگداشت ایثار و از جان گذشتگی کسی است که عباس وار بر کاخ دشمن جنایتکار بعثی فرود آمد و سرنوشت محل برگزاری کنفرانس سران غیر متعهدها را تغییر داد تا بر آبروی از دست رفته صدام حسین از شاهکار عملیات زمینی نیروهای مسلح ایران اسلامی یعنی بیت المقدس و فتح خرمشهر مهر تأیید دیگری بزند و شکست سیاسی و نظامی سنگینی را بر دشمن وارد کند و بار دیگر تکرار زنده و عینی افسانه آرش کمانگیر را بر سینه تاریخ جاودانه سازد.
امیر نصیرزاده در ادامه این پیام افزود: تغییر محل برگزاری کنفرانس سران غیرمتعهدها از بغداد به دهلی نو اندکی پس از ۳۰ تیرماه ۱۳۶۱ تنها یکی از آثار بمباران پالایشگاه الدوره و حمله به قلب بغداد توسط خلبان شهید عباس دوران و دیگر همرزمانش بود و سایر نتایج این حمله مقتدرانه در جبهه‌های جنگ و در تزلزل روحیه قوای بعثی بار دیگر پس از فتح خرمشهر در مقابل رزمندگان ارتش اسلام بیش از پیش نمایان گشت.
وی ادامه داد: این دستاورد ارزشمند جز با فداکاری و از خودگذشتگی مردان بی ادعایی از جنس شهید دوران که زبانه‌های خشم ملت انقلابی ایران را از پایگاه هوایی همدان تا بغداد شعله ور ساختند تا رویاهای خام اندیشان حزب بعث را برای ریاست کنفرانس کشورهای غیرمتعهد به کابوسی تلخ مبدل کند میسر نمی‌شد.
فرمانده نهاجا گفت: از این پس جانفشانی غیور مردان نیروهای مسلح سرافراز ایران تا سالیان متمادی زبانزد نسل‌های آتی خواهد بود و بی شک زنده نگه داشتن هویت و اصالت این اسطوره‌ها و حفظ ارزش‌های ماندگار ایثار و شجاعت آنان در حمله به قلب خاکریزهای دشمن در بغداد مسئولیتی خطیر است.
امیر نصیرزاده اظهارکرد: بدیهی است هرگز نمی‌توان پاداشی برای این اسطوره‌های جاویدان در دفاع از میهن اسلامی قائل شد اما بطور قطع گرامیداشت نام و یاد و خاطره آنان وظیفه خطیری است که بر دوش نسل جاری و یکایک مسئولان نظام مقدس سنگینی می‌کند.
وی ادامه داد: جا دارد در این فرصت مغتنم به منظور گرامیداشت عملیات غرورانگیز شهید عباس دوران که همچون نگینی درخشان بر تارک دفاع مقدس این ملت بزرگ خودنمایی می‌کند و موجب تعیین سرنوشت جنگ تحمیلی در جبهه سیاسی و نظامی شد و به پاس رشادت و شهامت و از جان گذشتگی این شهید روز شهادت این شهید بزرگوار برای همیشه در تقویم و تاریخ ایران عزیز به عنوان روز ملی خلبانان ایران درج و ماندگار شود.
فرمانده نهاجا گفت: ملت ایران اسلامی و مردم قهرمان استان فارس بدانند که خلبانان تیزپرواز و فرزندان دلیر آنان در نیروی هوایی ارتش همواره همچون عقابانی تیزبین حافظ آرامش امنیت صلح و اقتدار پایدار کشور عزیزمان ایران خواهند بود.
شهید سرلشکر خلبان عباس دوران در سحرگاه ۳۰ تیر ۱۳۶۱ بر فراز حریم هوایی بغداد به پرواز درآمد و پالایشگاه الدوره در ضلع جنوبی بغداد را نشانه رفت.

وی، تمام بمب‌های هواپیمای خود را بر روی پالایشگاه الدوره فرو ریخت اما هواپیمایش در آسمان بغداد مورد اصابت موشک های ضد هوایی ارتش بعثی عراق قرار گرفت و در حالی که سرتیپ آزاده «منصور کاظمیان» همراهش، با زدن دکمه خروج اضطراری کابین عقب توسط شهید دوران با چتر نجات به بیرون پرتاب شد، وی با صرف نظر کردن از خروج اضطراری، هواپیمای فانتوم (اف ۴) صدمه دیده خود را که در آتش می سوخت، با هدف نا امن جلوه دادن شهر بغداد، به هتل محل برگزاری هفتمین دوره اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها کوبید و مانع از برگزاری این اجلاس در کشور عراق و خود نیز بر بال فرشتگان آسمانی شد.
۹۲۵۴ /‏۱۸۷۶‬