«غلامرضا کریمی» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه افزود: با وجود اینکه دچار محدودیت منابع هستیم اما تلاش می شود مانند سال گذشته، مدارس خارج از کشور را فعال نگه داریم و با اینکه تعداد معلمان اعزامی با حقوق ارزی از ۴۰۰ نفر به ۱۵۰ نفر کاهش یافته راهبرد ما بر این است که مدارس فعال باشند.
وی خاطرنشان کرد: البته تنها چهار مدرسه ای که تعداد دانش آموزان آن کاهش پیدا کرده، بسته خواهند شد، و بقیه مدارس که ۱۱۲ مدرسه هستند فعالیت خود را در سال تحصیلی آینده ادامه خواهند داد.
رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور اضافه کرد: ما در حال اجرای شیوه هایی مانند اعزام نیروهایی با حقوق ریالی که امکانات و شرایطی در خارج از کشور دارند و می توانند مشکلات خود را در خارج از کشور حل کنند، هستیم. البته تصمیم بر این است که آموزش های مجازی تقویت شود تا بتوانیم مدارس را در سال آینده فعال نگه داریم.
وی درباره ساختار حقوقی مدارس خارج از کشور نیز اظهار داشت: برخی از مدارس خارج از کشور، بین المللی غیردولتی هستند که شهریه دریافت می کنند و برخی از مدارس هم دولتی هستند، که برای تامین هزینه های جاری به صورت هیات امنایی اداره می شوند و اولیاء مبالغی را برای برطرف کردن هزینه های مدارس پرداخت می کنند.
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور با بیان اینکه تاکنون حقوق تمامی معلمان به صورت ارزی یا ریالی در داخل کشور تامین می شده است، ادامه داد: تمامی مبالغ دریافتی از اولیاء در مدارس خارج از کشور صرف هزینه ها، فعالیت ها و تعمیرات همان مدارس می شود و مبلغ دریافتی به داخل کشور منتقل نمی شود.
به گفته کریمی امسال به دلیل مشکلات ارزی نیروی کمتری اعزام خواهیم کرد که مقداری دچار چالش می شویم. البته هزینه کارگران محلی و بومی را نیز باید ارزی بپردازیم که این برای وزارت آموزش و پرورش دشوار است.
وی تصریح کرد: ما در ایران موظف نیستیم که سرویس مدارس یا مربی بهداشت داشته باشیم ولی در خارج از کشور الزامات خاص خودش را دارد و مجبور هستیم امکانات ویژه ای در نظر بگیریم که در مدارس داخل کشور این امکانات و تسهیلات وجود ندارد و لذا هزینه های این امکانات از اولیاء گرفته می شود.
رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور با اشاره به اینکه در گذشته رویه بر این بوده که مبالغی از اولیاء و مربیان برای هزینه های جاری مدارس دریافت می شده است، خاطر نشان کرد: البته این مدارس دریافت کننده هزینه ها از اولیاء مدارس هیات امنایی و قانونی هستند و این کار براساس آئین نامه ها و قوانین صورت می گیرد و می توانند بخشی از هزینه های مدارس را از اولیاء دریافت کنند.
کریمی درباره اینکه برخی خانواده ها نسبت به ثبت نام نکردن فرزندانشان در مدارس خارج از کشور به دلیل نپرداختن شهریه ابراز گله و نارضایتی کرده اند نیز بیان داشت: اینکه حکم اجبار داشته باشد و اگر دانش آموزی نتوانست پرداخت کند، از مدرسه اخراج می شود، درگذشته سابقه نداشته و در آینده هم نخواهد بود و هیچکس به خاطر نداشتن پول از مدرسه محروم نمی شود.
آموزش و پرورش امکان پرداخت سرانه مدارس خارج از کشور را ندارد
وی تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش در زمان حاضر امکان پرداخت سرانه برای مدارس خارج از کشور را ندارد، چون هزینه سرانه دانش آموز خارج از کشور حدود ۱۵ برابر دانش آموز داخل کشور است.
کریمی افزود: ۱۳ هزار و ۴۰۰ دانش آموز تمام وقت و یک هزار و ۱۰۰ دانش آموزان از راه دور و در مجموع ۱۴ هزار و ۵۰۰ دانش آموز در ۱۱۲ مدرسه در ۸۰ شهر ۵۴ کشور تحصیل می کنند.
وی گفت: سال گذشته ۲۷۶ معلم اعزامی با حقوق ارزی داشتیم که به همراه ۲۳۰ نفر از این تعداد همسرانشان نیز حضور داشتند یعنی حدود ۵۰۰ نیروی اعزامی از ایران داشتیم و حدود ۶۰۰ نفر هم به تبعیت همسر یا مقیم کشور مبدا بودند که به عنوان معلم فعالیت می کردند که در مجموع تعداد این افراد یک هزار و ۱۰۰ نفر را شامل می شود.
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور یادآورشد: هر معلمی که برای اعزام، متقاضی دریافت حقوق ارزی است، باید آزمون بدهد و پس از قبولی و بررسی در آزمون اعزام خواهد شد اما دریافت کنندگان حقوق ریالی ملزم به شرکت در آزمون نیستند./
نظر شما