به گزارش ایرنا، مریم جلیلی روز دوشنبه در کارگاه آموزشی اصول و روشهای نمونهبرداری از محمولههای وارداتی و صادراتی در سرعین افزود: این پستهای قرنطینهای گیاهی داخلی و خارجی برای صادرات و واردات و ترانزیت محصولات کشاورزی در کشور دایر و فعال است.
وی هدف از قرنطینه را جلوگیری از انتشار و استقرار آفات قرنطینهای جلوگیری از گسترش آفات، کنترل و محدود کردن مناطق آلوده و ریشه کردن آنها ذکر کرد.
او گفت: اهمیت قرنطینه محصولات کشاورزی به قدری در گستره جهانی دارای ارزش و اهمیت است که سال ۲۰۲۰ میلادی به نام سال قرنطینه و بهداشتی گیاهی نامگذاری شده، به همین دلیل وزیران کشاورزی کشورهای عضو سازمان خواروبار و کشاورزی جهانی (فائو) نشسشی را در مورد مسائل قرنطینهای در کشور ایتالیا شهر رم برگزار میکنند که در آن تصمیمهایی در حوزه امنیت غذایی میگیرند.
جاوید صحرایی، مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت اطلاعرسانی به موقع و سریع و موثر در مدیریت آفات و امراض افزود: انعکاس اخبار و رویدادهای اگر به موقع باشد میتواند تاثیر مهمی در جلوگیری از گسترش آفات و امراض داشته باشد این گزارشهای به موقع می تواند بیشترین سهم را در تامین امنیت غذایی داشته باشد.
وی گفت: اطلاعرسانیها باید جلوی زیانها و خسارتهای هنگفت را به بهرهبرداران بگیرد و سبب افزایش محصول و حاکمیت امنیت غذایی شود.
کارگاه آموزشی اصول و روشهای نمونهبرداری از محمولههای وارداتی و صادراتی به مدت سه روز با حضور کارشناسان حفظ نباتات ۱۰ استان کشور برگزار خواهد شد.
۶۰۱۸/ ۱۲۵۷
نظر شما