۳۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۵:۲۷
کد خبرنگار: 2562
کد خبر: 83406654
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

‌اما و اگرهای برگزاری انتخابات شورایاری ها

۳۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۵:۲۷
کد خبر: 83406654
‌اما و اگرهای برگزاری انتخابات شورایاری ها

تهران-ایرنا- در آستانه برگزاری انتخابات شورایاری‌ ها، از یک سو سازمان بازرسی کل کشور برگزاری این انتخابات را غیرقانونی می‌داند از سوی دیگر دولت و شورای شهر ابهامی در برگزاری آن ندارند، این موضوع به معبری از اختلاف نظرها در رسانه های داخلی بدل شده است.

انتخابات پنجمین دوره شورایاری ها در حالی ۴ مردادماه برگزار می شود که اختلاف نظرها درباره ماهیت این نهاد و جایگاه آن در قانون اساسی مورد اختلاف برخی سازمان ها و مسئولان است.

در همین زمینه رئیس سازمان بازرسی کل کشور هفته گذشته در نامه‌ای به روسای قوا، با بیان اینکه قانون اختیار برگزاری چنین انتخاباتی را به شورای شهر تهران نداده است، تاکید کرد: انتخابات عمومی، یک امر سیاسی است و باید از سوی قانون پیش‌بینی شده و شروط انتخاب‌کنندگان، انتخاب‌شوندگان و شیوه برگزاری انتخابات را نیز باید قانون تعیین کند اما در قانون انتخابات شوراها مصوب سال ۱۳۷۵ و اصلاحیه سال‌های بعد آن، انتخاباتی به نام «شورایاری» پیش‌بینی و در قانون تصریح نشده است.

این اعلام سازمان بازرسی کل کشور در حالی است که پنجشنبه هفته گذشته رئیس شورای عالی استان ها در واکنش به ابهامات مطرح شده درباره انتخابات شورایاری ها گفت: این انتخابات پنجمین بار است که برگزار می شود و قانون تغییر نکرده است.

به گزارش گروه نشریات خبری، بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که اختلاف نظر مدیریت شهری و دستگاه‌های اجرایی درخصوص قانونی بودن و یا نبودن برگزاری این انتخابات مهم ترین موضوع مورد بحث در این رسانه ها است.

رسانه های اصلاح طلب آورده اند: اگر اظهارات کارشناسان را ملاک عمل قرار دهیم درمی‌یابیم که مستندات قانونی برگزاری این انتخابات موجود است و رسانه های طیف مقابل نوشتند:در حالی که رئیس سازمان بازرسی کشور سه بار اعلام کرده است برگزاری پنجمین دوره انتخابات شورایاری‌ ها غیرقانونی است اما اعضای شورای شهر تهران بر برگزاری این انتخابات اصرار دارند.

رسانه‌های اصلاح طلب

عبارت‌های به کار رفته در اخبار و گزارش‌های رسانه‌های نزدیک به جریان اصلاح طلب عبارتند از:برگزاری انتخابات محلی درتهران همزمان با حساسیت‌ها و هیجانات در حوزه سیاست خارجی و خلیج فارس، نشان دهنده اوج ثبات و آرامش در جمهوری اسلامی است؛ نباید نگاه ما به انتخابات شورایاری‌ها سیاسی و جناحی باشد؛ نباید نگاه ما به انتخابات شورایاری‌ها سیاسی و جناحی باشد؛ دعوا بر سر برگزاری یا عدم برگزاری انتخابات شورایاری‌ها ۴ روز مانده به برگزاری این انتخابات بالا گرفته است؛ اگر اظهارات کارشناسان را ملاک عمل قرار دهیم درمی‌یابیم که مستندات قانونی برگزاری این انتخابات موجود است؛ در برگزاری انتخابات شورایاری‌ها، نکته حائز اهمیت اینکه این مصوبه هیئت دولت از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی‌در مغایرت با قوانین شناخته نشده است.

اهمیت انتخابات شورایاری‌ها

روزنامه آرمان نوشت: هاشمی، رئیس شورای شهر تهران هم دیروز در ابتدای جلسه علنی شورای شهر با بیان اینکه در آستانه انتخابات مهم شورایاری قرار داریم و این موضوع با حساسیت ویژه دنبال می‌شود گفت: برگزاری انتخابات محلی درتهران همزمان با حساسیت‌ها و هیجانات در حوزه سیاست خارجی و خلیج فارس، نشان دهنده اوج ثبات و آرامش در جمهوری اسلامی است. وی با بیان اینکه شوراهای محل مطابق با اصل هفتم قانون اساسی آخرین حلقه از زنجیره حاکمیت جمهوری اسلامی هستند گفت: این امر برای نظام، رضایتمندی مردم، کارآمدی و اقتدار به همراه دارد. رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه برگزاری موفق انتخابات شورایاری‌ها گامی در جهت تمرکززدایی از ساختار رسمی به سمت جامعه است گفت: نباید نگاه ما به انتخابات شورایاری‌ها سیاسی و جناحی باشد. بلکه باید این انتخابات را فرصتی برای تبلور عمیق مردمسالاری در نظام جمهوری اسلامی آن هم در اوج فشارهای ظالمانه قدرت‌های جهانی بدانیم و نشان دهیم که مردم مهم‌ترین پشتوانه نظام هستند. به گفته هاشمی، شوراها رکن مردم نهاد جمهوری اسلامی هستند و در شرایطی که دستگاه دیپلماسی کشور با زبان منطق و استدلال و نیروهای مسلح با زبان اقتدار از منافع ملی دفاع می‌کنند مدیریت شهری نیز تمام تلاش خود را در جهت خدمت به مردم و رضایت آنها به کار می‌گیرد.

روزنامه دنیای اقتصاد می نویسد: پنجم مرداد رویداد مهمی در مشارکت لایه‌های پایین اجتماعی رخ خواهد داد و پنجمین دوره انتخابات شورایاری‌ها برگزار خواهد شد. هفته گذشته در جلسه هیأت دولت، شهردار تهران از اشکال سازمان بازرسی بر این انتخابات که مبتنی بر آیین‌نامه دولت است گزارش داد. حقوقدانان معتقد بودند که تنها مرجع اعلام مغایرت قانونی مصوبه دولت تطبیق قوانین است. دولت، خواهان مشارکت گسترده مردم است و حتی می‌توان بخشی از تصمیمات محلی را به این تشکل‌ها واگذار کرد چراکه این نوع تشکل‌ها در افزایش مشارکت مردم در اداره امور محلی موفق خواهد بود. من معتقدم آنچه در دوران تحریم می‌تواند جامعه را تقویت کرده و تاب‌آوری اجتماعی را افزایش دهد گسترش اینگونه نهادهای مدنی است. بنابراین نباید نگاه ما به انتخابات شورایاری‌ها سیاسی و جناحی باشد.

اهتمام مجلس برای تصویب اساسنامه وظایف و اختیارات شورایاری‌ها

فریده اولاد قباد نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا از اهتمام مجلس برای بررسی و تصویب اساسنامه وظایف و اختیارات شورایاری‌ها در مجلس خبر داد. وی با اشاره به ثبت نام حدود ۱۲ هزار و ۳۰۰ نفر در انتخابات شورایاری‌ها در تهران، گفت: ۴۰ درصد اینها کمتر از ۴۰ سال سن دارند و ۲۵ درصد آنها خانم‌ها هستند.

وی شورایاری را یک نهاد مدنی - اجتماعی توصیف کرد و گفت: اینها کسانی هستند که داوطلبانه می‌خواهند در مدیریت شهری حضور پررنگی داشته باشند. پیشنهاد ما این است که این افراد بعد از انتخاب، اقدام به تشکیل کمیته‌های تخصصی ورزشی، بهداشت و درمان، آموزش، محیط زیست، کودکان کار و غیره کنند تا مسائل و مشکلات محلات را به صورت تخصصی مورد بررسی قرار دهند.

اختلاف بر سر انتخابات شورایاری‌ها

به گزارش آفتاب یزد، دعوا بر سر برگزاری یا عدم برگزاری انتخابات شورایاری‌ها ۴ روز مانده به برگزاری این انتخابات بالا گرفته است. از یک سو سازمان بازرسی می‌گوید این انتخابات غیر قانونی است و از سوی دیگر شورای شهر، دولت و وزارت کشور برگزاری آن را قانونی می‌دانند. انتخابات شورایاری‌های شهر تهران قرار است در روز جمعه ۴ مرداد ماه (۴ روز دیگر) از ۸ صبح آغاز شود. با این حال هنوز مشخص نیست اختلاف موجود میان نهادهای رسمی‌و قانونی کشور بر سر برگزاری آن تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد. اختلاف بر سر این موضوع زمانی آغاز شد که سازمان بازرسی کل کشور به عنوان نهادی حقوقی اعلام کرد که برگزاری این انتخابات به لحاظ قانونی محل ایراد است.

قانونی بودن انتخابات

آفتاب یزد در گزارشی نوشت: اگر اظهارات کارشناسان را ملاک عمل قرار دهیم درمی‌یابیم که مستندات قانونی برگزاری این انتخابات موجود است. نکته قابل توجه که تلویحاً تاییدیه موافقت ضمنی سران قوا مبنی بر موافقت با برگزاری این انتخابات است این است که در این مورد دو مصوبه لازم الاجرا وجود دارد؛ اول اینکه شورای اسلامی‌شهر تهران مصوبه ای را در خصوص تشکیل شورایاری‌ها در محله‌های پایتخت وضع کرده است که این مصوبه در راستای اجرای ماده ۹۰ قانون شوراها به هیئت تطبیق مصوبات ارسال و مورد اعتراض این هیئت واقع نشده است. در ترکیب این هیئت نیز یک قاضی عالی رتبه منتخب رئیس قوه قضاییه مطابق نص صریح قانون عضویت دارد و بر اساس همان قانون، هم اکنون این مصوبه قطعی و لازم الاجرا شده است.اما رویه‌ها نیز نشان دهنده قانونی بودن انتخابات دوره فعلی است چرا که با توجه به جزئیات دو مصوبه هیئت دولت مبنی بر همکاری وزارت کشور با شورا و شهرداری در حوزه اجرا و نظارت بر انتخابات شورایاری‌ها باید گفت هیئت وزیران با رویکرد افزایش مشارکت مدنی آحاد مردم یک بار در سال ۹۳ و مجدداً در سال ۹۸ طی مصوبه ای بر همکاری وزارت کشور در برگزاری انتخابات شورایاری‌ها تاکید کرده نکته حائز اهمیت اینکه این مصوبه هیئت دولت از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی‌در مغایرت با قوانین شناخته نشده است.

ایلنا نوشت: نایب رییس ستاد هماهنگی شورایاری‌ها با تاکید بر اینکه حساسیت‌های قانونی درباره انتخابات پیش رو وجود دارد، ابراز امیدواری کرد با تمهیداتی که شورای عالی استان‌ها برای قانونی کردن انتخابات شورایاری‌ها در دولت مطرح کرده، این مساله حل شود.

رسانه‌های اصولگرا

در ادامه به برخی از عبارت‌های به کار رفته در گزارش‌های رسانه‌های نزدیک به جریان اصولگرا اشاره می‌شود: شهرداری و شورای شهر تهران با وجود اینکه سازمان بازرسی انتخابات شورایاری پایتخت را غیرقانونی خوانده اصرار بر برگزاری آن دارند؛ رد این طرح را می‌توان به‌معنای قبول داشتن نظر سازمان بازرسی کل کشور تعبیر کرد و به‌دنبال آن گفت برگزاری این انتخابات وجاهت قانونی ندارد؛ انتخابات مردمی شورایاری‌ها سمت و سوی سیاسی به خود گرفته است.

تکذیب موافقت سران قوا با برگزاری انتخابات شورایاری‌ها

ناصر سراج در گفت‌وگو با تسنیم، در پاسخ به اینکه آرش میلانی عضو شورای اسلامی شهر تهران و رئیس‌ستاد هماهنگی شورایاری‌های تهران از موافقت سران قوا برای برگزاری انتخابات شورایاری‌ها خبر داده است، اظهار داشت: چنین چیزی صحت ندارد.سراج در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران گفته سازمان بازرسی برگزار انتخابات شورایاری‌ها را به موافقت سران قوا منوط کرده است، گفت: برگزاری انتخابات شورایاری‌ها نیاز به قانون دارد اما گفتیم چون ممکن است زمان‌بر باشد می‌توانید از ظرفیت سران قوا استفاده کنید وگرنه این مسئله نیاز به قانون دارد، این موضوع هم مربوط به چند ماه قبل است که اعلام کردیم اما آقایان اقدام نکردند.

اصرار شهرداری به برگزاری انتخابات غیر قانونی شورایاری

به گزارش «وطن‌امروز»، شهرداری و شورای شهر تهران با وجود اینکه سازمان بازرسی انتخابات شورایاری پایتخت را غیرقانونی خوانده، اصرار بر برگزاری آن دارند. رئیس سازمان بازرسی به شهرداری و شورای شهر تهران هشدار داد اگر انتخابات شورایاری پایتخت برگزار شود، مسؤولان برگزارکننده باید جوابگوی میلیاردها هزینه آن باشند.

با وجود تاکیدهای چندباره ناصر سراج مبنی بر غیرقانونی بودن انتخابات شورایاری و ارسال نامه‌ای در همین زمینه به رئیس‌جمهور، رئیس قوه‌قضائیه، رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر کشور به‌منظور جلوگیری از برگزاری این انتخابات اما شورای شهر تهران و وزارت کشور همچنان بدون توجه به این هشدارها، بر برگزاری این انتخابات اصرار دارند.

به گزارش این روزنامه، همچنین ابوالفضل ابوترابی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی درباره نامه رئیس سازمان بازرسی به رؤسای قوا مبنی بر غیرقانونی بودن انتخابات شورایاری‌ها عنوان کرد: در این‌باره اختلاف برداشت حقوقی وجود دارد که نتیجه آن نامه سازمان بازرسی مبنی بر خلاف قانون بودن برگزاری انتخابات شورایاری‌ها بوده است؛ طرحی در کمیسیون شوراها برای قانونی شدن شورایاری‌ها مطرح بود که در این کمیسیون رد شد؛ رد این طرح را می‌توان به‌معنای قبول داشتن نظر سازمان بازرسی کل کشور تعبیر کرد و به‌دنبال آن گفت برگزاری این انتخابات وجاهت قانونی ندارد.

به گزارش تسنیم؛ پنجمین دوره انتخابات شورایاری‌ها در حالی قرار است ۴ مرداد ماه در ۳۵۲ محله تهران برگزار شود که سازمان بازرسی کل کشور و کمیسیون شوراها و داخلی مجلس شورای اسلامی برگزاری این انتخابات را "غیرقانونی" اعلام کرده‌اند اما مدیریت شهری اصرار بر برگزاری این انتخابات دارد.

رجانیوز با طرح این پرسش «علت اصرار برای برگزاری انتخابات "غیرقانونی" شورایاری‌ها چیست؟» نوشت: اعضای شورای شهر تهران اصرار دارند انتخابات شورایاری‌ها را در این دوره به هر نحوی شده است برگزار کنند، انتخاباتی که غیرقانونی بودن آن از سوی سازمان بازرسی کل کشور اعلام شده است!

تابناک در مطلبی نوشت: گویی همه چیز در دقیقه ۹۰ نهایی شده و قطعیت یافته باشد؛ موضوعی که شاید بی اشکال به نظر برسد، اما نه زمانی که پای یک انتخابات در میان است. آن هم انتخاباتی که اگر نگوییم اشکال اساسی به آن وارد است، دست کم می‌دانیم شائبه‌ای بسیار جدی و کلیدی به آن وارد آمده که حتی با برگزاری انتخابات و نهایی شدن نتایجش نیز رفع شدنی نیست. در حالی که رئیس سازمان بازرسی کشور طی نامه‌ای سرگشاده تاکید کرده که برگزاری انتخابات شورایاری «غیرقانونی» است، روند برگزاری این انتخابات بی هیچ اختلالی پی گرفته می‌شود؛ موضوعی که می‌تواند نوید بخش اتفاقات ناخوشایندی در روزها، هفته‌ها و ماه‌های آتی باشد.

ارسال طرح حزب وحدت و همکاری ملی درباره شورایاری به مجلس

به گزارش خبرگزاری فارس، جلسه تبادل نظر و هماهنگی تبلیغاتی جمعی از کاندیداهای شورایاری محلات تهران با حضور راه چمنی دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی و جمعی از کاندیداهای شورایاری محلات تهران برگزار شد. در ابتدای این جلسه حسین امیرنیا معاون دبیرکل حزب در امور شوراها و شورایاری‌ها ضمن خیرمقدم به کاندیداها به نقش و عملکرد در خور توجه شورایاری‌ها در حل مشکلات مردم محلات تهران اشاره کرده و اهداف تشکیل این جلسه را بیان کرد.

دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی در ادامه گفت: حزب وحدت و همکاری ملی که همواره از شوراها و شورایاری‌ها حمایت نموده، جهت تقویت شورایاری‌ها و گسترش آنها و قانون‌مند نمودن فعالیت آنها طرح قانونی را در ۶ ماده و ۸ تبصره برای تشکیل شورایاری‌ها محلات در کلان‌شهرها و تقویت آنها تهیه نموده که آن را جهت طرح و تصویب در مجلس برای ریاست محترم مجلس شورای اسلامی ارسال نموده است تا در صورت صلاحدید این طرح پیشنهادی به صورت طرح قانونی توسط نمایندگان محترم تقدیم مجلس شد تا مراحل تصویب آن طی شود.

بهره برداری های جناحی ار انتخابات شورایاری

فارس در گزارشی نوشت: انتخابات مردمی شورایاری‌ها سمت و سوی سیاسی به خود گرفته است. باید نهادهای نظارتی ورود کنند تا این انتخابات به کام برخی سیاسیون نباشد؛ هر چند برخی دستگاه‌های نظارتی تاکید ۱۰۰ درصدی بر غیرقانونی بودن این انتخابات دارند. فقط ۲۷ درصد شورایاری‌های سابق دراین انتخابات حضور پیدا کردند، ۵۰ درصد خانواده کارکنان شهرداری و الباقی از احزاب اتحاد ملت است. گفته می شود مدیریت شهری می‌خواهد از نهاد شورایاری‌ها به عنوان ابزاری برای رسیدن به مقاصد و جریان سیاسی که مغایر اصل شورایاری‌هاست استفاده کند. این انتخابات مردمی نیست، بلکه سیاسی است، در اصل به نام مردم است و به کام احزاب سیاسی.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha