سیدعلی حسینی پور روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: برای کنترل و مبارزه با این آفت اقدام به تشکیل کارگروه تخصصی در شهرستان از جمله ایجاد ۱۰ ایستگاه پیش آگاهی و نصب حدود هزار تله «سراتراب» (ماده جذاب مگس مدیترانه) در شهر و روستاهای بخش عقدا شد.
وی اضافه کرد: برای موفقیت عملیات کنترل آفت تاکنون جلسات آموزشی متعددی با شرکت دهیاران، اعضای شورای روستاها و کشاورزان منطقه برگزار شد تا با اطلاع رسانی عمومی و خصوصاً جامعه هدف بتوان با کمترین هزینه و خسارت اقدام به کنترل و مبارزه با هجوم مگس مدیترانهای کرد.
معاون فنی جهاد کشاورزی اردکان تصریح کرد: در شهر عقدا با توجه به نتایج آمار ایستگاههای پیش آگاهی برای جلوگیری از طغیان آفت اقدام به جمع آوری میوههای سردرختی به عنوان اولین میزبان کردیم که این طرح با کمک نیروهای بسیج سازندگی منطقه صورت گرفت و بعد از جمع آوری اقدام به طعمه باشی بر روی علفهای هرز باغها در سطح ۵۷ هکتار جهت از بین بردن و کنترل آفت صورت گرفته است.
حسینی پور اظهار کرد: بخش عقدا با بیش از ۴۰۰ هکتار باغ انار محصول آن به عنوان برند ملی مطرح است، که حفظ و حراست آن به خاطر کیفیت محصول و حفظ بانک ژنتیکی آن از وظایف اصلی این مدیریت است.
مگس میوه مدیترانه ای یکی از آفات مخرب دنیاست، و به دلیل مقاومت بالایی که در مقابل شرایط آب و هوایی دارد در نقاط مختلف جهان گسترش پیدا کرده است و نسبت به سایر مگسهای میوه بالاترین خسارت اقتصادی را به بخش کشاورزی و تولید میوه وارد میکند.
مبدا اصلی آفت مگس مدیترانه ای آفریقای شرقی است و از سال ۱۸۲۹ میلادی به تدریج در سایر کشورها انتشار یافته است.
مگس مدیترانهای یکی از خطرناکترین آفات کشاورزی است که به بیش از ۳۰۰ گونه از گیاهان حمله میکند و باعث لهیدگی، پوسیدگی و ریزش میوه میشود و میتواند تا ۱۰۰ درصد محصول را از بین ببرد و انتقال آن از طریق میوه، خاک و جابه جایی حشره کامل امکان پذیر است.
مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.
۷۵۴۴/ ۲۰۴۷/
نظر شما