معاون پژوهش و برنامه ریزی سازمان فنی و حرفه ای کشور روز سه شنبه در مراسم رونمایی از ارزشیابی مهارتی با طرح الگوی سنجش عملکرد (پروژه محور) گفت: هدف از این طرح اجرای سیاست اعتبار بخشی به گواهینامههای مهارتی این سازمان و رفتن فعالیت های این سازمان به سوی سنجش مهارت ها است.
رضا باجولوند اظهار داشت: در این طرح آزمونهای سنجش متقاضیان بخش آموزش، با مشارکت بخش خصوصی و به صورت تکوینی در طول مدت دوره آموزش و به صورت پروژه محور برگزار میشود.
باجولوند با اعلام تصویب آئین نامه سنجش عملکردی پروژه محور در شورای سیاست گذاری سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور اضافه کرد: با اجرای این طرح نظام جامع آموزش فنیوحرفهای به سمت صلاحیت حرفهای سوق داده میشود و در راستای عملیاتی کردن این طرح از مربی، آزمونگر و پژوهشگر استفاده میشود.
وی یادآور شد: در این شیوه که برای مهارت آموزان در دورههای حضوری اجرا میشود، علاوه بر تلفیق دانش و مهارت، از طریق آزمونهای عملی پروژه محور، نقش مربیان در ارزیابی کار آموزان برجسته تر میشود.
وی با بیان اینکه براساس برنامه ریزی ها قرار است در هر استان یک مرکز سنجش راه اندازی شود افزود: این سنجش مهارت با محوریت صنعت ساختمان، فن آوری اطلاعات و طراحی دوخت در این استان انجام شده است.
باجولوند اضافه کرد: در این طرح، که با نام سنجش عملکردی پروژه محور اجرا میشود، ۲۵ درصد از نمره نهایی آزمون، با روش ارزشیابی تکوینی در طول دوره بر اساس سه شاخص دانش، مهارت عملی و نگرش و اخلاق حرفهای کارآموز توسط مربی، تعیین میشود.
فنی و حرفه ای به دنبال ریشه کن کردن فقر مهارتی است
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای کردستان نیز در این مراسم با بیان اینکه مهارت در دنیای کنونی لازمه پیشرفت در تمامی حوزه هاست گفت: این سازمان از چند سال گذشته در پی ریشه کن کردن فقر مهارتی در ایران است.
سید جمیل احمدی اظهار داشت: نگاه و رویکرد سازمان فنی و حرفه ای شامل ۲ کلید واژه نهضت مهارت افزایی و افزایش حکمرانی محلی بوده که نهضت مهارت افزایی از چند سال پیش در کشور آغاز شده و به دنبال ریشه کن کردن فقر مهارتی است.
وی با اشاره به اینکه رونمایی آزمونهای طرح محور در استان کردن از جمله اقدامات ارزشمند در این راستاست افزود: با توجه به رونق صنعت ساختمان در این استان محوریت این برنامه بر صنعت ساختمانسازی است.
احمدی اضافه کرد: طراحی دوخت و فنی آوری اطلاعات از دیگر رسته های شغلی این استان است که در این طرح قرار دارند و تلاش شده در کردستان ظرفیت برگزاری دوره های در سطح منطقه ای، کشوری و بین المللی برنامه ریزی شود.
وی در خصوص حاکمرانی محلی نیز گفت: این کار برای این انجام شده تا مدیران با آگاهی از شرایط استان بر اساس این نیازمندیها تصمیم گیری کنند.
مراکز آزمونهای طرح محور ظرفیت پذیرش ۲۰ هزار و ۲۱۱ نفر جهت آموزش دارند و ۱۳ درصد آزمون های آن در زمینه صنعت ساختمان بوده که تا کنون ۱۲۷ طرح در زمینه صنعت ساختمان به بهره برداری رسیده است.
این مرکز ظرفیت برگزاری این آزمون ها در سطح منطقه ای، کشوری و بین المللی را دارد.
۷۳۴۹ / ۳۰۳۴
نظر شما