حمیدرضا پیوندی روز سه شنبه به خبرنگاران در سمنان، با اشاره به اینکه تفکیک زباله و بازیافت نقش مهمی در رونق اقتصادی و بهبود وضعیت محیط زیست شهر دارد، ابراز داشت: بخش زیادی از پسماندهای خشک دارای ارزش اقتصادی است که با بازیافت آنها علاوه بر کمک به اقتصاد کشور، میتوان از آلودگی طبیعت و محیط زیست نیز جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: روزانه در شهر سمنان با جمعیت ۲۰۲ هزار نفری، ۹۵ تا ۱۰۰ تن زباله تولید میشود که ۶۰ درصد آن را زباله تر ،۳۰ درصد زباله خشک و ۱۰ درصد سایر پسماندها تشکیل میدهد.
پیوندی افزود: ۲۰۵ پاکبان در شهر سمنان مشغول به فعالیت هستند که حاصل تلاش آنان معرفی این شهر به عنوان «شهر پاک» از سال ۹۱ تا ۹۳ بوده است.
وی با اشاره به اینکه رشد مصرف گرایی میزان تولید پسماندها را افزایش داده است، گفت: مدیریت این پدیده در قالب اشاعه فرهنگ تفکیک و بازیافت باید در میان مردم گسترش یابد.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری سمنان بیان داشت: تولید زباله در دوران مدرن به یک مساله اجتماعی زیست محیطی تبدیل شده و نیازمند مدیریت و چارهاندیشی است.
وی فعالیت ۱۱ غرفه بازیافت در شهر سمنان، برگزاری دورههای آموزشی توسط کارشناسان در پیش دبستانیها، مدارس ابتدایی و متوسطه، مساجد، سازمانهای مختلف و همچنین آموزش چهره به چهره در خانه ها، از اقدام های سازمان مدیریت پسماند شهرداری سمنان عنوان کرد.
پیوندی گفت: اجرای طرح جایگزینی کیسههای پارچهای به جای کیسههای پلاستیکی با تهیه کیسه کفش نمازگزاران، کیسه زباله خودرو، کیسه نان، کیسه دارو و توزیع این کیسهها در مکانهای مختلف میان شهروندان، نصب ۳۱۱ مخزن پسماند خشک در کنار سطلهای زبالهتر در شهر بخشی از عملکرد این سازمان است.
بیش از یک هزار سطل زبالهتر در معابر سمنان جاگذاری شد
پیوندی گفت: یک هزار و ۷۵۰ سطل زبالهتر و ۳۴۶ قاب سطل زباله در معابر و بلوارهای اصلی و ورودی و خروجی شهر نصب شده است.
وی افزود: برخلاف آموزشهای مکرر، برخی شهروندان نخاله، شاخ و برگ و پسماندهای خشک را در سطل زباله تر میریزند.
شهروندان سمنانی میتوانند جهت جمعآوری پسماندهای نامشخص، شاخ و برگ و نخالههای ساختمانی با شماره ۳۳۳۲۶۰۴۲ داخلی ۲۴ سازمان مدیریت پسماند تماس بگیرند.
۷۳۴۲/۶۱۰۳