خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱ مرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۳۶
کد خبرنگار: 1187
کد خبر: 83408008
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

روستاییان حافظان اصلی میراث‌فرهنگی هستند

مهاباد- ایرنا- فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی آذربایجان‌غربی گفت: اعضای شوراهای اسلامی، دهیاران و ساکنان روستاها در زمینه حفاظت پایدار و اطمینان بخش از محوطه‌های تاریخی و میراث‌فرهنگی و مبارزه با حفاری‌های غیرمجاز در حریم آثار مشارکت فعال داشته باشند زیرا آنان حافظان اصلی میراث‌فرهنگی به‌شمار می‌روند.

سرهنگ حسن محمدی روز سه شنبه در نشست توجیهی دهیاران روستاهای تکاب با اشاره به ضرورت مشارکت همگانی در حفاظت پایدار از میراث فرهنگی افزود: دهیاران و اعضای شوراهای روستاها و انجمن‌های مردم نهاد می‌توانند نقش محوری و کلیدی در زمینه جلوگیری از حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های باستانی و مبارزه با قاچاق آثار تاریخی ایفا کنند.

وی با بیان اینکه یگان حفاظت از میراث فرهنگی به دنبال جذب مشارکت‌های اجتماعی در زمینه جلوگیری از حفاری‌های غیرمجاز است، اظهار داشت: آثار تاریخی بخش مهمی از هویت ملت ایران محسوب می‌شود و تهاجم فرهنگی دشمنان در این عرصه نیز فعال است از این رو باید مشارکت همگانی برای حفاظت پایدار از میراث فرهنگی کشور افزایش یابد.

فرمانده یگان حفاظت از میراث فرهنگی آذربایجان‌غربی بیان کرد: با توجه به گستردگی محوطه‌های تاریخی و باستانی و قرار گرفتن آثار میراث فرهنگی در مناطق سخت گذر شهرستان‌های این استان، حضور و مشارکت فعال روستاییان و نظارت مستمر و همکاری آنان با یگان حفاظت برای جلوگیری از تخریب آثار و حفاری‌های غیر مجاز در حریم محوطه‌ها بسیار ضروری است.

سرهنگ محمدی افزود: دهیاران روستای آذربایجان‌غربی هرگونه حفاری غیرمجاز و تخریب در داخل و حریم محوطه‌های تاریخی را به سامانه تلفنی ۰۹۶۶۲ به یگان حفاظت از میراث فرهنگی اطلاع دهند.

وی با بیان اینکه با افزایش مشارکت اجتماعی جرایم میراث فرهنگی کاهش چشمگیری داشته استف ادامه داد: مجاورت آثار تاریخی در محدوده اراضی کشاورزی و روستاها، حفاری‌های غیر مجاز، فعالیت‌های عمرانی در حریم آثار و فعالیت قاچاقچیان میراث فرهنگی از مهمترین آسیب‌ها در حوزه حفاظت از میراث فرهنگی کشور است که با مشارکت روستاییان به حداقل خواهد رسید.

فرماندار تکاب نیز در این جلسه گفت: آثار تاریخی شناسنامه فرهنگی ملت ایران است و ما به عنوان میراث‌داران فرهنگ و هویت ایرانی باید با حساسیت بیشتری از این آثار حفاظت کنیم.

علی مکرمی اظهار داشت: برای حفظ ارزش‌های فرهنگی و اصالت ایرانیان باید اقشار مختلف مردم و مسؤولان از محوطه‌های تاریخی صیانت و مراقبت کنند و در این راستا روستاییان نقش مهم‌تری دارند.

وی با بیان اینکه میراث فرهنگی غنی و کهن ایران به نسل امروز به ارث رسیده و نباید در این امانت جفا و بی‌احترامی شود، ادامه داد: در ۴۰ سال گذشته به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران حفاظت و احیای میراث فرهنگی و آثار تاریخی بسیار موفق و مؤثر بوده و اقدامات ارزشمندی در راستای حفظ اصالت و هویت ایرانیان انجام شده است.

مکرمی با اشاره به ثبت مجموعه میراث فرهنگی تخت سلیمان تکاب در فهرست آثار جهانی سازمان یونسکو به عنوان اولین اثر ثبت جهانی کشور پس از انقلاب اسلامی بیان کرد: این محوطه باستانی که بخشی از هویت و شناسنامه فرهنگی و تاریخی کشور و استان آذربایجان غربی به شمار می‌رود، باید بیش از گذشته و به صورت گسترده به شهروندان ایرانی و گردشگران خارجی معرفی شود.

بیش از یکهزار و ۶۰۰ اثر تاریخی و طبیعی استان آذربایجان غربی در فهرست آثار میراث فرهنگی کشور ثبت ملی و ۲ اثر تاریخی این استان در مجموعه تخت سلیمان تکاب و قره کلیسا در ماکو نیز در فهرست آثار جهانی سازمان یونسکو ثبت شده است.
۷۵۱۴/ ۳۰۲۰/‌۲۰۹۳

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha