۱ مرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۱۶
کد خبرنگار: 834
کد خبر: 83408197
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کنترل نوسانات ارزی و استمرار ثبات اقتصادی

تهران- ایرنا- «آل‌اسحاق: کاهش نرخ ارز در سخت‌ترین شرایط محقق شد»، «دو گزینه نخست وزیری انگلیس به ایران چگونه نگاه می کنند!؟»، «القای «تحریم انتخابات»تلاش اصولگرایان برای حذف اصلاح طلبان؟!» و «در انتخابات آتی، چیزی به نام تحریم نداریم» از جمله مهمترین عناوین گزارش های رصد شده از تارنماهای خبری داخل، در طول ۲۴ ساعت گذشته است.

گروه اطلاع رسانی بنا به رسالت خبری ایرنا، به عنوان خبرگزاری رسمی نظام، دولت و مردم، به منظور ایجاد پل ارتباطی در مسیر گسترش آگاهی سازی، با مروری بر برجسته ترین گزارش های پایگاه های خبری داخلی در طول شبانه روز گذشته، گزیده ای از این گزارش ها را انتخاب و منعکس کرده است.

آل‌اسحاق: کاهش نرخ ارز در سخت‌ترین شرایط محقق شد

وبگاه خبری خبرآنلاین با اشاره به اتفاق مثبت نزدیک شدن نرخ ارز نیمایی و بازار آزاد، در گفت و گو با یحیی آل اسحاق، رئیس اسبق اتاق بازرگانی، آورده است: طی روزهای گذشته قیمت دلار با روندی کاهشی مواجه شد. این کاهش در ابتدا با شیب ملایم و به کندی بود اما طی دو سه روز قیمت دلار دوباره مسیر گرانی را پیش گرفت.

یحیی آل اسحاق عضو اتاق بازرگانی و فعال اقتصادی در گفت و گو با خبرآنلاین در این خصوص گفت: اینکه چرا کاهش نرخ دلار هنوز روی سایر کالاها اثر نکرده است به این دلیل است که وقتی قیمت به هر دلیلی افزایش پیدا می‌کند به دلیل چسبندگی، برای کاهش تمایل نشان نمی‌دهد اما نکته دیگر که واقعی‌تر است این است که یک عده ذینفع‌های بازدارنده در بازارها وجود دارند که سختشان است قیمت‌های بالا به قیمت‌های تعادلی و متناسب با شرایط بازگردد.

وی در ادامه افزود: عامل دیگر عدم کاهش قیمت‌ها نیز مربوط به این می‌شود که کالاهایی قرار بوده با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شود اما به دلیل سوءاستفاده شدن از ارز دولتی الآن رسماً با ارز نیمایی با چیزی حدود هزار ۱۰ تومان واردشده و قیمت پایه این کالاها نزدیک به نرخ بازار آزادشده است اما مهم‌تر از همه این‌ها این است که اگر ما واردات کالاها را با ارز نیمایی انجام دهیم به‌طور مثال گوشت باید به قیمت ۵۰ هزار تومان برسد یا شکر در حدود ۴ هزار تومان در هر کیلوگرم قیمت بخورد. وقتی این شرایط به وجود می‌آید یک عدد سوءاستفاده گر مقاومت می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که قیمت‌ها پایین بیاید.

آل‌اسحاق ادامه داد: امیدواریم اگر در قیمت و دامنه نوسانات نرخ ارز ثبات داشته باشیم قطعاً با برخوردهای قهری با این سوءاستفاده‌ها می‌توانیم قیمت‌ها را نیز همراه با نرخ ارز کاهش دهیم.

به گفته رئیس اسبق اتاق بازرگانی آخرین موضوع مهم این است که کاهش نرخ ارز در سخت‌ترین شرایط محقق شده یعنی شرایط رجزخوانی کشورهای دیگر در خلیج‌فارس، جنگ نفت‌کش‌ها و غیره. در این شرایط بانک مرکزی نرخ ارز را به دامنه منطقی رساند. قطعاً اگر در همین شرایط بتوانند نوسانات را نیز کنترل کنند دستاوردهای خوبی برای کشور حاصل خواهد شد امیدواریم که بانک مرکزی بتواند در همین شرایط و هم‌زمان با مقابله سوداگران نرخ ارز را بعد از کنترل قیمت به ثبات مستمر و بلندمدت برساند.

آل اسحاق در ادامه با اشاره به کاهش نرخ ارز و نزدیک شدن قیمت ارز بازار آزاد به نرخ دلار نیمایی گفت: این روزها دو اتفاق مهم در اقتصاد کشور قابل تامل است.پایین آمدن نرخ ارز آزاد و همزمان با آن بالا رفتن نرخ ارز نیمایی و نزدیک شدن این دو قیمت در دامنه قیمتی بین ۱۱ تا ۱۳ هزار تومان به یکدیگر حوزه های مختلف اقتصاد را تحت تاثیر خود قرار داده است. این نزدیک شدن دو نرخ مهم ارز در کشور آثار بسیار امیدبخشی می‌تواند داشته باشد، مشروط به اینکه علاوه بر کنترل نوسانات در یک بازه مشخص ثبات و استمرار هم داشته باشد.

وی افزود: قیمت ارز در حوزه‌های مختلف اقتصاد کشور نقش دارد. ثبات نرخ دلار در واردات، صادرات، تولید، نرخ کالاهای مصرفی مردم، تعادل اقتصادی، سرمایه‌گذاری و حوزه‌های دیگر نقش جدی را ایفا می‌کند، اما مهم‌تر از نرخ ارز ثبات و ماندگاری در آن بازه قیمتی است. اگر نرخ ارز روی یک قیمت خاص ثبات داشته باشد ریسک سرمایه‌گذاری و تعادل قیمت‌ها بسیار مشخص خواهد بود.

دو گزینه نخست وزیری انگلیس به ایران چگونه نگاه می کنند!؟

تارنمای خبری تابناک گزارش داد: کمتر از ۴۸ ساعت دیگر تا موعد انتخاب نخست وزیر جدید بریتانیا باقی است و رقابت بین انتخابات رهبری حزب محافظه کار بریتانیا در حالی به مرحله آخر رسیده است که پیروز این رقابت جانشین ترزا می در مقام رهبری حزب و نخست وزیری بریتانیا خواهد شد.

نتیجه نظرسنجی منتشرشده در روزنامه تایمز نشان می‌دهد که بوریس جانسون از حمایت ۷۴ درصد اعضای حزب محافظه کار برخوردار است. این در حالی است که تنها ۲۶ درصد اعضاء از جرمی هانت به عنوان رهبر آینده حزب حمایت می کنند.

اما این دو کاندیدای نهایی چه نظری درباره ایران و توافق هسته‌ای دارند؟ درباره تنش‌های اخیر بین ایران و آمریکا و حتی بریتانیا چه موضعی داشتند؟

بوریس جانسون؛ از اظهار نظر درباره «تغییر رژیم» در ایران تا ایراد گرفتن از برجام

«اگر من نخست وزیر شوم، آیا از اقدام نظامی علیه ایران حمایت می‌کنم؟ پاسخ منفی است.» این آخرین گفته بوریس جانسون یکی از بخت‌های اصلی نخست وزیری بریتانیا درباره ایران است.

وزیر امور خارجه سابق بریتانیا به نظر می‌رسد درباره برجام یکی به نعل می‌زند و یکی به میخ. او همیشه با توجه به سیاست‌های کلی بریتانیا از برجام حمایت کرده است اما طعنه‌های خود را گاه و بیگاه نیز بیان می‌کند به‌طور مثال وی اخیراً و در رقابت‌های انتخاباتی گفت: «معتقدم قطعاً برجام ضعیف عمل می‌کند و باید درباره راه‌هایی که رفتارهای مخرب ایران را محدود می‌کند فکر کنیم و همچنان معتقدم که وادار کردن ایران به ادامه ندادن برنامه هسته‌ای‌اش راه درستی برای کشور ما و منطقه است.»

جانسون به مانند مقام‌های آمریکا یکبار نظرش را درباره تغییر رژیم در ایران بیان کرده بود گرچه این نظر کمی عجیب بود. وی در ماه می ۲۰۱۸ در پارلمان بریتانیا درباره موضع‌اش درباره تغییر رژیم در ایران گفته بود: «گمان نمی‌کنم تغییر رژیم در ایران هدفی باشد که ما در پی آن باشیم.»

وی در عین حال افزود: «ممکن است در آینده نزدیک در پی تغییر رژیم [در ایران] باشیم اما نمی‌توانم با اطمینان بگویم که این تغییر لزوماً اوضاع را بهتر می‌کند زیرا ممکن است مثلاً قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه [قدس] در جایگاه برتر و بالاتری نسبت به آیت‌الله خامنه‌ای قرار بگیرد.»

جرمی هانت؛ حامی تمام قد برجام

رقیب بوریس جانسون، جرمی هانت وزیر امور خارجه فعلی بریتانیا است. او نیز به مانند جانسون مخالف جنگ با ایران است و می‌گوید که فکر نمی‌کند ایالات متحده به‌دنبال جنگ با ایران باشد و تهران هم نمی‌خواهد با واشنگتن وارد جنگ شود. وی در عین حال حامی تمام قد توافق هسته‌ای است و پس از کاهش تعهدات برجامی ایران گفته بود: «ما کماکان در کنار آلمان و فرانسه فکر می‌کنیم که مهمترین اولویت، هسته‌ای نشدن ایران است. فکر می‌کنیم که اگر ایران به سلاح اتمی دست یابد برای منطقه خاورمیانه بسیار خطرناک خواهد بود. ما هنوز می‌خواهیم راهی بیابیم که این توافق موثر باشد و نگران خبرهایی هستیم که امروز می‌شنویم.»

القای «تحریم انتخابات»، تلاش اصولگرایان برای حذف اصلاح طلبان؟!

پایگاه خبری فرارو در گفت و گو با محمدصادق جوادی حصار، کارشناس مسائل سیاسی آورده است: چند روز پیش سید محمد خاتمی در سخنانی درباره حضور اصلاح طلبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که «اصلاح‌طلبان و مردم ناراضی باید فداکاری و از خودگذشتگی کنند و به خاطر ایران پای صندوق‌ها بیایند.» او ضمن آنکه گفته «اصلاح‌طلبان نمی‌توانند به هر قیمتی وارد انتخابات شوند»، افزود که «نباید اصل انتخابات را زیر سوال بُرد.»

برخی اصلاح طلبان می‌گویند سخنان خاتمی از موضع انفعالی و محافظه کارانه است. به نظر می‌رسد سخنان تازه رئیس دولت اصلاحات در این راستاست که اتهام تحریم انتخابات را از اصلاح طلبان بردارد.

با این حال برخی رسانه‌های اصولگرا تلاش می‌کنند که اصلاح طلبان را متهم به حرکت در مسیر «تحریم انتخابات» کنند. روزنامه اصولگرای رسالت امروز در گزارشی بلند از احتمال تحریم انتخابات از سوی اصلاح طلبان نوشت. با این حال این روزنامه نیز تاکید کرده که رییس دولت اصلاحات خواستار مشارکت اصلاح طلبان در انتخابات شده است.

محمد صادق جوادی حصار به خبرنگار فرارو، گفت: «باید از تحریریه محترم روزنامه رسالت بپرسیم که "اگر کسی به شما بگوید، من کاری را انجام می‌دهم که نتیجه داشته باشد شما آن فرد را دارای عقلانیت توصیف می‌کنید و با بی خرد و قانون گریز؟»

این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: «باید دید تحریم به چه معنایی بکار می‌رود؟ اصلاح طلبان به هیچ روی نمی‌خواهند انتخابات قانونی و منطقی را تحریم کنند. آنها می‌گویند ما در انتخاباتی شرکت می‌کنیم که مشارکت ایجاد کند امید بیافریند شرایط مساوی و قانونی را رعایت کرده باشند آنگونه که باید باشند. شرکت در انتخاباتی که بر اثر اعمال نظارت غیر قانونی امکان رقابت نداشته باشیم و یا توان بکار گیری درصد کمی از امکاناتمان را داشته باشیم منطقی نیست. اصلاح طلبان می‌گویند ما حتماً در انتخابات شرکت می‌کنیم اما انتخابات سالم، مشروع و قانونی. عقل سلیم اقتضا می‌کند که ما موانع مشارکت واقعی را از بین ببریم.»

جوادی حصار درباره اینکه اگر شرایط مورد نظر اصلاح طلبان در انتخابات شکل نگیرد، تکلیف چیست؟ و اصلاح طلبان چه می کنند؟، گفت: «کاری از دستشان بر نمی‌آید. اصلاح طلبان تابع نظر مردمند آنها نمی‌توانند به مردم امر و نهی غیر منطقی و غیرعقلانی کنند. اصلاح طلبان از مردم می‌خواهند که در یک انتخابات سالم، مشارکت آفرین و نتیجه بخش شرکت کنند حالا اگر مردم گفتند که این شرایط درانتخابات وجود ندارد، ما نمی‌توانیم به زور بگوییم نه این شرایط وجود دارد، مردم عقل و درک دارند.»

در انتخابات آتی، چیزی به نام تحریم نداریم

پایگاه خبری تابناک در گفت‌وگو با ابوالقاسم میرزایی نیکو، نماینده مجلس شورای اسلامی، آورده است: چند وقتی است، برخی اصلاح‌طلبان سخن از شرکت نکردن در انتخابات به میان می‌آورند و برخی هم شرط و شروطی برای شرکت مطرح می‌کنند؛ البته جناح اصولگرا نیز بی میل برای شرکت نکردن این جبهه در انتخابات آتی نیست و شرکت نکردن آن‌ها را به معنی برنده شدن خود می‌دانند. اما در این بین، سخنان چند روز پیش رئیس دولت اصلاحات، آب پاکی را روی دست کسانی که صحبت از تحریم می‌کردند، ریخت و با اعلام اینکه چیزی به نام تحریم نخواهیم داشت، نقشه راه را برای افراد این جبهه روشن کرد.

ابوالقاسم میرزایی نیکو با بیان اینکه عارف در مجلس منفعل عمل نکرده است، اظهار داشت: همین که عارف در آن مدت توانسته فراکسیون را جمع کند و بسیاری از اوضاع را سروسامان دهد، خوب عمل کرده است؛ البته جامعه هدف، زیاد با این موضوع موافق نیست؛ بنابراین، عارف باید در مقابل مردمی که به او رأی داده‌اند پاسخگو باشد، ولی او کمی خویشتن داری می‌کند و نمی‌خواهد در این زمینه‌ها وارد شود. با این حال اصلاح‌طلبان عملکردی بهتر از اصولگرایان داشته و جبهه منسجم‌تری نیز نسبت به جناح مخالف خود دارند.

وی گفت: در جناح اصولگرایان وضعیت بسیار ناگوار است، ولی این طرف در حال رسیدن به جمع بندی است و صحبت‌های رئیس دولت اصلاحات نیز معیارها را تعیین کرده است. همچنین این صحبت‌ها نشان داد، تحریمی وجود نخواهد داشت؛ البته شاید شرط و شروطی باشد، ولی خبری از تحریم نخواهد بود؛ بنابراین، اصلاح طلبان باید موضوع تحریم را کنار بگذارند و زمزمه‌هایی هم که درباره قهر از صندوق و نرفتن به رأی گیری و مواردی از این دست هست، باید از سیاست‌ها و سیاست ورزی‌های جبهه اصلاحات حذف شود.

این نماینده مجلس افزود: متأسفانه برخی از خود بدنه اصلاحات در حال تضعیف عملکرد فراکسیون هستند. آقایی که در حذف فلانی نشسته و ادعا دارد که فراکسیون هیچ کاری انجام نداده است، کمکی به ما نمی‌کند. این فراکسیون چه کاری می‌توانست انجام دهد که نکرده؟ رئیس جمهور و برخی مسئولان و شعار همه این بود که حصر باید برداشته شود. وقتی آن‌ها نمی‌توانند انجام دهند، فراکسیون نمی‌تواند نقشی داشته باشد.

وی در پایان یادآور شد: کسانی که افراد را در لیست تأیید کردند، حتی خود خاتمی باید به عنوان لیدر یا شورای سیاست گذاری، نقشه راه می‌داد. بسیاری از این نماینده‌ها، جدید و ۷۰ درصد آن‌ها سال اولی بودند؛ بنابراین، باید تبیین می‌کردند که نفراتشان در مجلس باید چه کاری انجام دهند. الان طلبکار شدن فایده‌ای ندارد و به جز ایجاد تفرقه و شکاف، هیچ تأثیری نخواهد داشت.

مزدک میرزایی به شبکه فارسی زبان خارج از کشور رفت؛ شایعه فردوسی‌پور درمورد همکارش به حقیقت پیوست

وب سایت خبری تابناک در این گزارش آورده است: امروز زمزمه‌ها و شایعاتی درباره کوچ مزدک میرزایی به خارج از کشور و آغاز به کار او در یک شبکه فارسی زبان خارج از کشور مطرح شده که طبق اخبار به دست آمده حقیقت دارد و این چهره آشنای تلویزیون ایران که بارها برنامه‌های زنده شبکه سه را اجرا کرده بود و یکی از قدیمی‌ترین همکاران فردوسی پور در برنامه نود به شمار می‌رفت از این پس دیگر در صداوسیمای کشورمان کار نخواهد کرد.

گفته می‌شود، وی که به تازگی بسیار کم کار شده و ماه‌ها بود برنامه خاصی برای اجرا به او سپرده نمی‌شد، در یکی از شبکه‌های خارجی در لندن مشغول به فعالیت خواهد شد؛ شبکه‌ای که اتفاقاً چند روز پیش، بحث حضور عادل فردوسی پور هم در آن مطرح شده بود؛ اما با تکذیب فردوسی پور همراه شد.

گفتنی است، جدایی مزدک میرزایی در پی تغییرات شتاب‌زده‌ای است که طی چندماه اخیر در سیاستگذاری شبکه سه سیما ایجاد و باعث حذف برنامه پربیننده نود و بروز انتقاداتی به عملکرد این شبکه شد. پیش از این، برخی اطرافیان و دوستان مزدک میرزایی از محدود شدن این چهره گزارشگری می‌گفتند، به طوری که مدت‌ها بود، گزارش بازی خاص یا برنامه مشخصی به وی سپرده نشده بود.

میرلوحی: به همه وعده‌ها عمل کردیم / قناعتی: شورای پنجم فقط حرف می‌زند

وبگاه خبری تحلیلی خبرآنلاین با اشاره به برگزاری مناظره دربارهٔ مدیریت شهری در دورهٔ اصلاح‌طلبان، آورده است: سید محمود میرلوحی و ابوالفضل قناعتی دو چهره فعال حوزه مدیریت شهری و اعضای شوراهای پنجم و چهارم تهران در کافه خبر، به گفتگو درباره عملکرد مدیریت شهری در دوران فعلی پرداختند و در این بین، درباره عملکرد شورای پنجم با شورای چهارم هم مقایسه‌هایی صورت گرفت.

در قسمتی از این مناظره آمده است:

خبرآنلاین: بر اساس کسوت از آقای میرلوحی شروع می‌کنیم. چه نقطه یا نقاطی از عملکرد شورای پنجم قابل دفاع است که کمتر بیان شده است؟

میرلوحی: روش گفت وگوی دوجانبه، روش موثری است و نباید به صورت یکجانبه، بگوییم ما خوبیم یا موفق هستیم. اگر بخواهم کارهای قابل ارائه شورای پنجم را عرض کنم باید بگویم آنچه شورا در انتخابات قول داد تاکنون بر همان موازین رفتار و عمل کرده است. ما برنامه‌ای به مردم در لیستی کمتر شناخته شده با ترکیب جوانان و خانمها دادیم و مردم به این برنامه رای دادند. تعدادی از جوانان فعلی شورای شهر را ما کمتر می‌شناختیم. لذا مردم به مسیر و برنامه رای دادند و ما هم سعی کردیم به این برنامه وفادار باشیم. مثلاً ما سیاستهای برنامه سوم را تدوین کردیم. می‌بینیم این برنامه، ترجمانی از برنامه انتخاباتی است که ارائه دادیم. مثلاً در برنامه اعلام کردیم این شورا رویکردهایش در حوزه شهرسازی این است که به منظر شهر توجه می‌کند، طرح تفصیلی را رعایت می‌کند، ساخت و سازها را به سامان خواهد کرد و از شهرفروشی جلوگیری می‌کند. این را می‌توان در برنامه، سیاستهای برنامه و بودجه‌های سالانه ردیابی کرد. اگر به مردم گفتیم ما باغات را حفظ می‌کنیم و نگاهمان کاهش آلودگی هوا و بهبود وضعیت هوای تهران است، این را در برنامه، سیاستها، بودجه شهرداری و مصوبات شورای شهر دید. اینکه ما از مصوبه برج باغ‌ها جلوگیری کردیم که تمام شهر را داشت نابود می‌کرد، نشان دهنده این موضوع است.

خبرآنلاین: آقای قناعتی، شما شورای پنجم را از چه دیدگاهی قابل نقد می‌دانید؟

قناعتی: خواهشی که داریم اینکه گفته می‌شود موفقیت شورای پنجم را توضیح دهید، این موفقیت در کلام نباشد، ظهور و بروز آن را به صورت آیتم به آیتم ببینیم. آقای ظریف گفتند برجامی که اروپا می‌گوید فقط در حرف است و در عمل چیزی ندیدم. ما برنامه توسعه سوم شهرداری را در عمل ندیده‌ایم. شورای پنجم برنامه توسعه دوم را اصلاً ادامه نداد با وجودی که قانون بود و فرمانداری تایید کرده بود. به دلیل عدم انتخاب صحیح شهردار، فردی که شرایط جسمی اش برای سازمان میراث فرهنگی هم مناسب نبود در شهرداری منصوب کردند که به اندازه ۵ وزارتخانه کار دارد. در برخی آیتم‌های برنامه سوم اگر مصداقی ورود کنیم که روی موضوع بحث کنیم می‌توانیم نقد داشته باشیم. مثلاً در برنامه پنجساله دوم، بحث حمل و نقل را ببینید. خط ۷ مترو کاملاً تمام شده بود. خط ۶ هم بالای ۹۰ درصد کارهای دستگاهی و تجهیزاتی و بستر آن تمام شده بود. در آن مقطع، دستگاهی که مجوز می‌داد اعلام کرد با سرخط ۴۵ دقیقه می‌توان قطار را راه انداخت. دوستان گفتند سیگنالینگ و هواکش آن کار نمی‌کند. ما با دکتر حافظی که معترض بودند به همراه متخصصان وارد خط ۶ مترو شدیم و تمام موارد را بررسی کردیم. نهایتاً همه قانع شدند چون سیگنالینگ دستی است، می‌توان با سرخط عبور قطار هر ۴۵ دقیقه، از این خط بهره برداری کرد. حرکت خود قطار می‌تواند هوا را جابجا کند. منتهی دوستان همه آمدند خط را تعطیل کردند. این یک نمونه از عمکرد دوستان در حوزه حمل و نقل است. اینکه خط ۶ و ۷ می‌توانست با همان سرخط زمانی می‌تواند روزانه تا یک میلیون مسافر را جابجا کند، تعطیل کردند و بعد از چند ماه آمدند با همان ظرفیت، بهره برداری می کنند. منتهی آمدند دو سه ایستگاه را افتتاح کردند. از اینکه بگذریم در پنج ساله سوم چه اعتباری برای مترو دیدند؟ آقای مهندس سرخو در شورای چهارم از دوستان اصلاح طلب ما است، ولی ما شاهد بودیم در کمیسیون عمران به شدت تلاش کرد و یک سوم بودجه شهر را از سال ۹۳ تا ۹۶ برای توسعه مترو گذاشتیم. سالی ۳ هزار میلیارد تومان برای مترو هزینه کردیم. مترویی که هر کیلومتر آن ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه شده و هر ماه یک ایستگاه افتتاح می‌شد، به خاطر پیگیری کمیسیون عمران شورای چهارم و زحمات امثال آقای سرخو بود که به شدت دفاع از مترو داشت. شورای پنجم در برنامه پنجساله سوم اعتباری برای خرید سیگنالینگ و راه اندازه مترو در خط ۶ و ۷ دیدند؟ اینها که می‌گویند ما به حمل و نقل عمومی توجه داریم کجا بودجه گذاشتند؟ مسئله بعدی اتوبوس است. ما در تهران ۱۰ هزار اتوبوس می‌خواهیم. الان ۳ هزار اتوبوس دوکابین شهرداری کار می‌کند و ۲ تا ۲ هزار و ۵۰۰ اتوبوس بخش خصوصی داریم که عمرشان به سر آمده است و بالای ۱۰ سال سن دارند. آیا باید اتوبوس ما از بالای دانشگاه آزاد سقوط کند تا ما بفهمیم وضعیت اتوبوس‌های این شهر فرسوده است؟

چه اتفاقی باید رخ دهد تا مدیران فوتبالی محروم شوند؟

وب سایت خبری پارسینه گزارش داد: فینال جام حذفی کشور بین دو تیم پرسپولیس و داماش گیلان در خرداد ماه ۹۸ برگزار شد که با قهرمانی پرسپولیس به پایان رسید، اما کمتر کسی تصور می‌کرد که با حواشی عجیب و غریبی که پیش از برگزاری این مسابقه رخ داد هیچ‌یک از مسئولان فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ محروم نشوند!

استیناف حکم به برائت حیدر بهاروند، سعید فتاحی و محمدکاظم طالقانی از تمام اتهامات انتسابی داد و آن‌ها می‌توانند به فعالیت در بالاترین هرم تصمیم‌گیری در فوتبال و حفظ جایگاهی که داشتند، ادامه دهند. این در حالی است که حکم اولیه کمیته اخلاق، محرومیت تعلیقی و سپس محرومیت سنگین برای هر سه نفر بود. کمیته استیناف با استناد به آیین‌نامه فدراسیون فوتبال و کدهای انضباطی فیفا حکم برائت را صادر کرد و صالحی نیز در مصاحبه اش گفت: «آنچه به این سه نفر منتسب شده، بی‌اعتنایی به صحبت‌های نمایندگان امنیتی استان، عدم مکاتبه با اداره کل ورزش و جوانان استان خوزستان، سوءمدیریت در مدیریت تماشاگران و تأخیر چند ساعته در برگزاری مسابقه بود و در نهایت با انتساب این تخلفات محرز شد که به فوتبال کشور خدشه وارد شده، اما اتفاقاتی که در فینال جام‌حذفی رخ داد، به آقایانی که محکوم شدند ربطی نداشته است.»

پیش از برگزاری دیدار فینال به دلیل سهل انگاری مقامات سازمان لیگ در انتخاب ورزشگاه مناسب، فولاد آرنا به دلیل ظرفیت ۳۰ هزار نفری خیلی سریع توسط هواداران پرسپولیس پر شد و نزدیک به ۱۰ هزار نفر نیز با وجود داشتن بلیت بیرون از ورزشگاه ماندند. اما نکته اصلی راه ندادن هواداران داماش گیلان بود که نتوانستند وارد ورزشگاه شوند و به همین دلیل مدیرعامل این تیم اعلام کرد تا زمانی که هواداران تیمش وارد ورزشگاه نشوند اجازه حضور بازیکنان تیمش را درون زمین نخواهد داد.

با تمام اتفاقاتی که رخ داد سعید فتاحی طی حکمی توسط کمیته اخلاق حین برگزاری مسابقه محروم شد، اما فدراسیون فوتبال اجازه اجرای حکم را نداد. در پایان هم کمیته استیناف احکام صادر شده علیه اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال را وتو کرد و به نوعی آرای صادر شده را رد کرد تا مسئولان فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ با وجود سومدیریت همچنان در راس کار خود باقی بمانند.

«وضعیت امروز دینداری جوانان»؛ مهراب صادق نیا: دینداری در میان جوانان کاملاً فردی شده است

وب سایت خبری شفقنا در گفت و گو با حجت الاسلام والمسلمین مهراب صادق نیا عضو هیات علمی دانشگاه ادیان و مذاهب نوشت: این استاد دانشگاه با بیان اینکه جوامع سراغ مذهبی می‌روند که به آنها آرامش و قطعیت دهد گفت: هر قرائتی از هر مذهبی که سبب شود آرامش و قطعیت در میان جوانان زیاد شود جوانان به سمت آن می‌روند و هر قرائتی از مذهب که سبب شود تشویش و اضطراب در میانشان زیاد شود جوانان از آن فاصله می‌گیرند. امروز باید قرائتی از دین ارایه دهیم که افزون بر باورپذیر و عقل پذیر بودن از انسجام درونی هم برخوردار باشد و مهمتر اینکه به جامعه و جوانان بیاموزد که این مدل از دینداری که ما آموزش می‌دهیم می‌تواند به نیازهای او پاسخ دهد و قطعیت و آرامش روانی داشته باشد. صرفاً نباید بر این تمرکز کنیم که آگاهی‌های جوانان را از مذهب بالا ببریم بلکه باید دنبال این باشیم که چه نوع آگاهی با کدام منطق روش شناسی برای آنها مفید است.

حجت الاسلام والمسلمین مهراب صادق نیا افزود: گاهی مراد از دینداری به ارتباط بین جوان‌ها و نهاد دینی باز می‌گردد به این معنا که وقتی از دینداری جوانان می‌پرسیم این پرسش را طرح کردیم که آیا جوانان مناسبت معنادار و موثری با نهاد دین یعنی روحانیت و حوزه های دین دارند یا خیر؟ حتی گاهی مراد از دینداری به میزان آگاهی دینی جوانان اشاره دارد؛ لذا یک معنای واحدی از دینداری نداریم.

عضو هیات علمی دانشگاه ادیان و مذاهب تصریح کرد: هر کدام از این چهار معنا مهم هستند و ممکن است جواب‌های متفاوتی داشته باشند؛ به این معنا که ممکن است جوانان از حیث مشارکت در مناسک دینی دیندار باشند ولی از حیث رشد آگاهی مذهبی اینگونه نباشند، یا بتوان آنها را از حیث رشد آگاهی مذهبی دیندار دانست ولی از جهت کیفیت آگاهی دینداری یا ارتباط با گروه‌های مرجع دینی مثل روحانیون دیندار نباشند. به نظر من متاثر از دنیای مدرن و جهان امروز که فضای کاملاً شبکه ای است دینداری جوانان در چند وضعیت قابل تعریف است. اول اینکه دینداری در جامعه امروز بین جوانان ما کاملاً فردی شده است؛ به این معنا که تا حدودی مرجعیت گریزی بین جوان‌های وجود دارد.

آیا تعیین سقف قرارداد در فوتبال دنیا مرسوم است؟؛ عواقب دخالت فدراسیون در قرارداد بازیکنان فیفا

در گفت و گوی وب سایت خبری مشرق با دو مدیربرنامه رسمی فیفا؛ آمده است: صنعت فوتبال در بسیاری از کشورهای صاحب سبک و یا دستکم در حال رشد و توسعه به یک صنعت تعیین کننده و موثر در اقتصاد این کشورها تبدیل شده است، این در حالی است که فدراسیون فوتبال در یک کشور لااقل بر روی کاغذ کاملاً مستقل و در حکم سفارتخانه‌ای از سازمان جهانی فیفا است. در نتیجه قرار بر این نیست که فدراسیون فوتبال یک کشور در صف اول دلسوزان اقتصاد همان کشور باشد مگر اینکه وابستگی به دولت، به حامیان مالی خاص و حاکمان در حدی باشد که این لطف فوتبالی به یک وظیفه دیکته شده و لازم الاجرا تبدیل شود.

اگر تاریخچه تعیین سقف قرارداد در لیگ برتر یا فوتبال باشگاهی یک کشور بررسی شود مورد چندان شفاف و روشنی پیدا نمی‌شود، مگر چند موضوع خاص که نشان از شرایط خاص داشته و طی آن مشخص است که فدراسیون فوتبال آن کشور مجبور به تصمیم گیری فوری و موقت برای مبارزه با یک فشار مالی خاص شده و در اولین فرصت این قانون موقت را لغو کرده است.

پل مونتمارتین، مدیربرنامه و دلال فرانسوی که نقش مهمی در انتقال ستارگان الجزایری به فوتبال فرانسه به خصوص در باشگاه‌های دسته دوم و سوم فرانسه ایفا می‌کند، در این خصوص به مشرق می‌گوید: هیچ اجباری نیست، با چه منطقی می‌خواهند بگویند که قرارداد بازیکنان سقف دارد، فقط یک چیز برای من و همکارانم منطقی و لازم الاجرا است و آن هم دستوری است که به هر دلیلی از سوی فیفا صادر شده باشد، در این صورت من حتی برای آنکه متوجه بشوم چرا چنین سقفی لحاظ شده، فقط به اجرای درست دستور فکر می‌کنم اما وقتی این یک قانون از سوی فیفا نیست، فدراسیون فوتبال یک کشور چگونه چنین دستوری می‌دهد؟

او وقتی متوجه شد که گاهی این دستور از جایی خارج از فدراسیون فوتبال صادر می‌شود گفت: این دیگر فاجعه است، این مصداق بارز عدم استقلال فدراسیون فوتبال در یک کشور محسوب می‌شود.

سرگی پلی کارپف، دلال روس که تورهای معروف ABM را در مسکو و اروپای شرقی برگزار می‌کند و نقش مهمی در انتقال بازیکنان خارجی به فوتبال روسیه دارد در این خصوص به خبرنگار مشرق گفت: سقف تعیین کردن همیشه لزوماً خوب یا بد نیست، مهم این است که منطقی باشد، هدفی داشته باشد، به سود فوتبال یک کشور باشد و یا لااقل به سود خود کشور باشد، فدراسیون فوتبال در یک کشور مستقل است اما حق ندارد خود را جدا از مشکلات کشورش بداند و اگر لازم باشد باید سیاست‌هایی را اجرا کند که به سود کشورش باشد، در کل این یک وضعیت خاص است و نمی‌شود همیشه اجرا شود، یک باشگاه حق دارد هر بازیکنی را با هر قیمتی خریداری کرده و یا بفروشد، این به خود مدیرعامل در یک باشگاه مستقل و خصوصی ربط دارد. یا نابود می‌شود و یا پیشرفت می‌کند.

البته نیک می‌دانیم همه این موارد در صورتی محقق خواهد شد که شرط اساسی حرفه‌ای بودن یعنی خصوصی بودن باشگاه انجام شده باشد و باشگاه‌ها دست خود را از جیب دولت بیرون کشیده باشند و هرگونه سود و زیان و مسئله مالی را به گردن بگیرند!

صادق زیباکلام: عارف وقتی ائتلاف را ممنوع کند که پرونده‌اش پاک‌تر از ناطق نوری باشد؛ پایداری‌ها با تمام شخصیت‌های معتدل اصولگرا زاویه دارند

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز در گفت‌وگو با صادق زیباکلام آورده است: احتمال حضور دوباره ناطق نوری در صحنه سیاسی واکنش‌های متعددی را به همراه داشت؛ خاصه اصولگرایان دو نوع واکنش به این موضوع نشان دادند؛ برخی با تأکید بر اینکه ناطق همواره یک نیروی اصولگراست حضور احتمالی او در عرصه سیاست را مغتنم شمردند و برخی دیگر با هجمه به سوی او سعی کردند ناطق را از این تصمیم منصرف کنند زیرا تردیدی نیست که ناطق نوری با نیروهای تندرو از هرجناح هم‌ساز نخواهد بود. شاهد مثال این هجمه‌ها اتهام‌زنی‌های بی‌اساس مالی در چندروز گذشته بود که حتی باعث شد سخنگوی قوه قضائیه در واکنش به شایعات بگوید که «در دادگاه نامی از آقای ناطق نوری برده نشده؛ لطفاً اخلاق را بر اخبار مقدم بدانید».

صادق زیباکلام در تحلیل چرایی مخالفت طیف‌هایی از اصولگرایان با حضور مجدد ناطق نوری در عرصه سیاست به «نامه‌نیوز» گفت: «نیروهای تندروی اصولگرا مانند جبهه پایداری با تمام شخصیت‌های معتدل اصولگرا زاویه دارند و ناسازگارند. مشابه رفتارهایی که چنین افرادی با آقای ناطق نوری انجام می‌دهند را بعد از ناآرامی‌های سال ۸۸ با مرحوم هاشمی شاهد بودیم. اگر به کنش تندروها دقت کنیم، درمی‌یابیم که دقیقاً همین عداوت‌ها را در حق آقای هاشمی هم انجام دادند. بغض و کینه‌ای که تندروها از اصولگرایان میانه‌رو دارند از اصلاح‌طلبان ندارند و در ۱۰ سال اخیر بیش از آقای خاتمی علیه آقای هاشمی اقدام کردند. آقای ناطق اگر می‌خواهد دوباره به صحنه سیاست بیاید و در انتخابات مجلس ایفای نقش کند، باید بداند که نیروهای افراطی علیه‌اش فعالیت می‌کنند و به او رحم نمی‌کنند زیرا می‌دانند که ناطق هم‌پیمان شخصیت‌های معتدل، تحصیلکرده و معقول خواهد شد و در این دایره بی‌تردید نیروهای تندرو جایگاهی ندارند. با چنین چشم‌اندازی آنها راهی جز تخریب پیش روی خود نمی‌بینند.».

این استاد دانشگاه در پاسخ به این پرسش که در صورت حضور مجدد ناطق نوری در عرصه سیاست آیا این احتمال وجود دارد که اصلاح‌طلبان با او به ائتلاف برسند یا آنکه بر اساس موضع اخیر محمدرضا عارف اصلاح‌طلبان بعد از این هیچ ائتلافی با نیروهای اصولگرا نمی‌کنند، اظهار کرد: «سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان به دلیل حمایت از حسن روحانی و ناکارآمدی لیست امید در مجلس از بین رفته است و اکنون با آوار مطالبات بی‌پاسخ مردم مواجه شده‌اند و حتی آقای خاتمی هم گفت که دیگر تکرار می‌کنم‌ها اثربخش نیست. البته ممکن است که بازهم اصلاح‌طلبان در انتخابات شرکت کنند اما این به معنای پیروزی آنها نیست چنانکه آقای خاتمی در اظهارات اخیرشان گفتند که برای نجات کشور باید در صحنه حضور یافت. به هر حال اگر اصلاح‌طلبان به این جمع‌بندی برسند که باید در انتخابات شرکت کنند با جریان‌های معتدل اصولگرا ائتلاف می‌کنند و در جواب آقای عارف می‌گویم زمانی برای اصلاح‌طلبان تعیین تکلیف کنید که پرونده حیات سیاسی‌تان پاک‌تر از شخصی مانند آقای ناطق باشد. شکی در این نیست که آقای ناطق در عرصه سیاست بسیار پاک‌تر از آقای عارف عمل کرده‌اند و اگر دست‌ِکم آقای عارف یک‌سوم اظهارات ملی‌گرایانه آقای عارف را در چهار سال اخیر کرده باشند، حق دارند که از جانب دیگران سخن بگویند. آقای عارف در چهارسال اخیر سیاستی جز سکوت نداشت».

ذبیح الله پورشیب: کاراته به بهبود جایگاه ایران در المپیک کمک می‌کند

پایگاه خبری جماران در گفت وگو با ذبیح الله پورشیب، ملی پوش کاراته ایران، نوشت: تیم ملی کاراته ایران در رقابت‌های قهرمانی آسیا در سال ۲۰۱۹ به مقام نایب قهرمانی رسید و روی سکوی دومی رفت.

ذبیح الله پورشیب یکی از کاراته کاهایی بود که در بخش مردان توانست مدال طلا را به دست بیاورد. او درباره کسب چهارمین مدال طلای خود در آسیا گفت: هیچ وقت به این مسائل فکر نکردم و نمی‌کنم و در تمام مسابقه‌ها به فکر کسب بهترین مقام برای ایران هستم. این مدال‌ها یک خاطره برای من هستند که با گرفتن هرکدام آن مدال برای من یک اتفاق خوب در گذشته محسوب می‌شود و به مدال بعدی فکر می‌کنم. هیچ وقت به خاطر اینکه تعداد مدال زیادی به دست آوردم قانع نمی‌شوم و می‌خواهم باز هم بهترین‌ها را به دست آورم.

ملی پوش کاراته ایران درباره بخش تیمی رقابت ها نیز گفت: خوشبختانه در بخش تیمی هم موفق ظاهر شدیم و حتی دختران هم توانستند سکوی قهرمانی را به دست بیاورند و این یک اتفاق خیلی خوب و تاریخی برای کاراته ایران بود. یک روز طلایی برای کاراته ایران رخ داد و سال های سال در ذهن می ماند.

پورشیب درباره سطح فنی رقابت ها گفت: هیچ یکی از کاراته کاهایی که در قهرمانی آسیا حاضر بودند ضعیف نبودند و بچه های دیگر هم می توانند شهادت بدهند که مبارزه برابر هر حریفی سخت است. از زمانی هم که قرار است رقابت های کاراته در المپیک ۲۰۲۰ برگزار شود شرایط سخت تر شده است. واقعاً در ازبکستان سطح فنی رقابت ها بالا بود و هیچ مدالی به آسانی به دست نیامد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha