۱ مرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۵۱
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 83408539
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

صنعت منبت؛ ضامن حیات اقتصادی

۱ مرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۵۱
کد خبر: 83408539
صنعت منبت؛ ضامن حیات اقتصادی

همدان _ ایرنا _ با رشد روز افزون فناوری و برای رقابت همه جانبه با بازار جهانی، راهی جز حرکت به سمت اقتصاد بدون نفت نداریم که در این رابطه صنایع دستی در کنار صنعت گردشگری می تواند تضمین کننده این رقابت در دنیای مدرن کنونی باشد.

صنعت مبل و منبت از آن دسته صنایعی است که می‌تواند به رشد و توسعه این حیات اقتصادی شتاب بخشد و گام‌های صنعتگرانش را در میدان رقابت بدون حضور قدرتمندانه نفت محکم کند.

بسیاری از استان‌ها و شهرهای کشور مملو از صنایع دستی سرشاری هستند که از گذشتگان آنها به ارث رسیده و بدون شک قابل رقابت در عرصه جهانی هستند، هنر صنعت مبل و منبت نیز از جمله صنایع دستی با جایگاه بسیار بالایی در عرصه تجارت است که شهرستان ملایر در استان همدان این افتخار را دارد از سال ۹۶ به عنوان پایتخت مبل و منبت ایران انتخاب شده و با گذشت ۲ سال از کسب این رویداد مهم تاریخی برای حفظ و ارتقای جایگاه خود از پای ننشسته است.

در این چارچوب دست اندرکاران و فعالان عرصه مبل و منبت گام‌های خود را فراتر گذاشتند و برای ایفای نقش خود در دنیای مدرن کنونی و رقابت با دنیای تجارت بدون نفت، در صدد ثبت جهانی این هنر صنعت هستند و در این راستا به نقاط روشنی رسیده‌اند.

به طور قطع در این مسیر تمامی مجموعه شهرستان و استان باید در کنار هم باشند تا بتوانند به این جایگاه مهم دست پیدا کنند و نقش نخبگان، ایده و خلاقیت جوانان دانش آموخته در این مسیر اثرگذار است.

هیأت اندیشه ورزان جوان که با تدبیر دولت ایجاد شد و می‌توانند مشاوران خوبی برای مدیران و اجرایی شدن اهداف و راهبردهای آنان باشند، مسئولان نیز تصمیم گرفتند از ایده، فکر و نظر راهبردی هیأت اندیشه ورزان جوان در این شهرستان استفاده کنند تا بتوانند با مشاوره خود برای رسیدن به این هدف مهم کمک کننده باشند.

در همین رابطه روز سه شنبه نشست مشترکی با حضور هیأت اندیشه ورزان جوان ملایر، معاونان فرمانداری ویژه ملایر و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این شهرستان برگزار شد و راهبردها؛ موانع، مشکلات و موارد مهم در مسیر ثبت جهانی مبل و منبت مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

منبت ملایر چند گام از رقبای خود پیش است

فرهنگی بودن و مهمان پذیر بودن از ویژگی‌ها و شاخصه‌های بارز مردم ملایر است که معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار ویژه ملایر آن را افتخاری بزرگ و نقطه مثبتی برای توسعه صنعت گردشگری این شهرستان برشمرد که به واسطه این ویژگی تاکنون موفق به کسب موفقیت‌های بزرگی شده‌ایم.

حسین فارسی با اشاره به تلاش فراوان برای ثبت ملی منبت ملایر، حفظ و نگهداری این عنوان ملی را کاری سخت و در عین حال ضروری دانست و تاکید کرد: ما در استان و کشور رقبایی برای گرفتن برند جهانی این صنعت داریم که برای پیشتاز بودن و کسب عنوان جهانی این صنعت، باید از تمام توانمان استفاده کرده و در کنار هم باشیم.

وی با اشاره به شاخص‌های مد نظر شورای جهانی صنایع دستی برای ثبت این هنر صنعت گفت: اقدامات با جدیت در دست پیگیری و انجام است تا بتوانیم شاخص‌های ثبت جهانی منبت را در شهرستان ارتقا دهیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ویژه ملایر به ساخت دومین تیزر تبلیغاتی مبل و منبت و پخش آن از دهم مرداد از رسانه ملی اشاره و بیان کرد: تمامی ظرفیت‌های شهرستان به ویژه در حوزه گردشگری در این تیزر مورد توجه قرار گرفته است.

فارسی نوآوری و خلاقیت در هنر صنعت مبل و منبت را یکی از این شاخص‌ها برشمرد و ادامه داد: در این راستا طراحی منبت روی درختان خشکیده شهر شروع شده که می‌تواند شهر ملی منبت را متمایز کرده و شهروندان می‌توانند نظر و پیشنهاد خود را بیان کنند.

وی به نامگذاری معابر، خیابان و میادین سطح شهر، نامگذاری بازار مبل ملایر و شهرک مبلمان حاجی آباد، ارتقای تولید مبل و منبت به صورت دست ساز، ایجاد گالری و بازارچه یا نمایشگاه دائمی و ساخت المان مبل و منبت در سطح شهرستان را از دیگر شاخص‌های مد نظر برای ثبت جهانی عنوان کرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار ویژه ملایر یادآور شد: در این راستا شهرداری ملایر در حال ساخت چهار المان با تلفیقی از منبت و انگور و نصب در میادین و معابر شهر است و برای ایجاد نمایشگاه دائمی در محور سامن به بروجرد با کمک بخش خصوصی نمایشگاه مبل و منبت راه اندازی می‌شود.

فارسی همچنین ملی شدن منبت و جهانی شدن انگور را ۲ برند مهم برای این شهرستان دانست و از هیأت اندیشه ورزان جوان خواست: برای ثبت جهانی منبت فکر و ایده‌های خلاقانه شما می‌تواند برای ما راهگشا و کمک کننده باشد، ما را در این مسیر همراهی کنید.

وی با بیان اینکه هیأت اندیشه ورزان جوان از زمان تشکیل در پیشبرد اهداف این شهرستان مثمرثمر بوده‌اند گفت: برای جهانی شدن منبت نیز می‌خواهیم از توان شما استفاده کنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم.

جهانی شدن منبت اما فرصت مغتنمی است تا بتوان از این درگاه به رشد و توسعه اقتصادی بیشتر این شهرستان و استان کمک کرد، توسعه‌ای که مقدمات آن فراهم شده است و معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر مطمئن است که ملایر به زودی به این عنوان جهانی دست پیدا می‌کند، چون از سایر رقبا چند گام جلوتر است.

منبت؛ یکی از شاخص‌های اقتصاد مقاومتی

سعید کتابی با بیان اینکه بسیاری از خانواده‌های ملایری از این صنعت نان می‌خورند و حجم بالایی در این حرفه مشغول به کار هستند افزود: ملایر در این هنر صنعت پیشتاز است و برای کسب عنوان جهانی این روند باید توسعه یابد.

وی ادامه داد: صنعت مبل و منبت در زمینه اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از شاخص‌های مهم در نظر گرفته شده است و نقش مهمی در توسعه اقتصادی این شهرستان دارد.

معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر با بیان اینکه تجربه خوبی در ثبت جهانی انگور داریم، این رویداد را در ثبت جهانی منبت حائز اهمیت دانست و بیان کرد: در این زمینه باید تلاشمان را بیشتر کنیم.

کتابی نقش هیأت اندیشه ورزان جوان را در این زمینه مهم برشمرد و تاکید کرد: از راهبردها و نظرهای کارشناسانه شما باید بهره مند شویم و هر چه سریع‌تر پیشنهادهای کاربردی و قابل اجرای خود را به صورت مکتوب به ما اعلام کنید.

نشست هیات اندیشه ورزان جوان ملایر با محوریت منبت

وی پیشنهاد کرد: هیأت اندیشه ورزان جوان ملایر می‌توانند در کمیته‌های تخصصی مبل و منبت حضور پیدا کنند و نظرهای عملیاتی و کارشناسی خود در زمینه ثبت جهانی منبت را ارائه دهند.

کتابی ادامه داد: در حال حاضر با تلاش اهالی رسانه این شهرستان، خبرنگاران و فضای مجازی فضای بسیار خوبی در کشور و استان ایجاد شده که می‌تواند کمک کننده باشد.

قطار گردشگری به شهر ملی منبت می‌آید

به گفته رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر عادت کرده‌ایم تمامی ظرفیت‌های این شهرستان را ثبت ملی و جهانی کنیم.

ابراهیم جلیلی موفقیت در این راه را مستلزم مدیریت بهتر و اثرگذار دانست و افزود: در این راستا در سه سطح ملی، استانی و شهرستانی برنامه ریزی کردیم تا بتوانیم از توان نمایندگان ملایر، مسئولان کشوری، استاندار همدان و مسئولان استانی و مجموعه شهرستان بهره بیشتری ببریم.

وی با اشاره به تدوین سند راهبردی توسعه شهرستان و قرار گرفتن صنعت مبل و منبت در این چشم انداز سه ساله گفت: به همین منظور ستاد ارتقای شاخص‌های ثبت جهانی منبت ملایر با ۱۰ کمیته تخصصی تشکیل شد.

جلیلی پذیرش دانشجو در رشته مهندسی منبت از مهر امسال در دانشگاه ملی ملایر و ایجاد پژوهشکده مبل و منبت با کمک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر و برگزاری کارگاه‌های منبت ریز و سوزنی برای ورود بیشتر بانوان به این صنعت را از جمله اقدامات مهم عنوان کرد.

وی یادآور شد: حدود یک هزار تخت آماده برای اسکان مسافران و گردشگران همزمان با آغاز جشنواره مبل و منبت است و در تلاش هستیم قطار گردشگری را وارد شهرستان کنیم.

مسئول کارگروه هیأت اندیشه ورز سیاسی و فرهنگی هنری ملایر نیز خواستار همکاری مستمر این هیأت در رسیدن به نتایج مثبت در ثبت جهانی منبت شد و تاکید کرد: با مشاوره و ایده‌های مطلوب خود ما را در اجرای این هدف کمک کنید.

داود صفی با بیان اینکه هم اکنون به یک مرحله چرخش تمدنی و تاریخی در دنیای امروز رسیده‌ایم، پایان امپراطوری ۳۰۰ ساله نفت و انفجاری در عرصه فناوری اطلاعات را ۲ ویژگی مهم این چرخش جدید دانست.

نشست مشترک هیات اندیشه ورزان جوان با معاونان فرماندار ملایر

وی اظهار داشت: این تغییر بنیادین تأثیر شگرفی بر حیات اقتصادی ما گذاشته و باید به سمت اقتصاد بدون نفت حرکت کنیم.

مسئول کارگروه هیأت اندیشه ورز سیاسی و فرهنگی هنری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در این مسیر بسیاری از صنایع قدرت رقابت خود را در عرصه جهانی از دست می‌دهند، صنعت گردشگری و صنایع دستی تنها مزیتی است که می‌توانیم به آن امیدوار باشیم.

صفی گفت: راهبردی هم که در استان طراحی و تدوین و در شهرستان در حال پیگیری و اجرا است، بر این اساس است که حیات اقتصادی شهرستان بر توسعه این ۲ حوزه باشد.

وی آغاز حرکت برای ثبت ملی و ثبت جهانی منبت را در راستای تحقق این راهبرد دانست و افزود: این هنر صنعت باید حفظ و ارتقا پیدا کند تا به واسطه آن حیات اقتصادی آینده این شهرستان تضمین شود.

به گزارش ایرنا، اعضای هیأت اندیشه ورزان جوان ملایر نظرها و پیشنهادات خود را در راستای ارتقای شاخص‌های ثبت جهانی منبت مطرح کردند که عمده ترین موارد برند سازی و استانداردسازی منبت و ارائه خدمات پس از فروش بود.

۷۵۲۸/۲۰۸۷

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha