روزنامه ساوت چاینا از هنگ کنگ روز یکشنبه از قول این مقام آمریکایی نوشت این شرایط برای آمریکا قابل قبول نیست واشنگتن برای جلوگیری از این بسط طلبی های چین و ممانعت از نفوذ فزاینده این کشور در منطقه اقیانوس آرام و هند وارد عمل خواهد شد.
او تاکید کرد مساله فقط این نیست که چین در عرصه نظامی قدرت خود را در منطقه افزایش می دهد بلکه این کشور بتدریج وارد مناطقی تحت قلمرو آمریکا شده و در برخی از جزایر کوچکتر این منطقه، سرمایه گذاری هایی انجام داده است.
شولتز افزود آمریکا یک شریک صلح برای کشورهای این منطقه است و به آنها در برابر چین و حراست از منافعشان کمک خواهد کرد.
حضور نظامی نیروی دریایی چین و گشت های ساحلی این کشور در ماه های گذشته مورد توجه آمریکا و برخی از کشورهای منطقه قرار گرفته است و این دریادار آمریکایی می گوید که واشنگتن برای مهار پکن اقدام خواهد کرد.
برخلاف ادعاهای این مقام آمریکایی، چین تاکید می کند نیروی دریایی، گشت های این کشور و زیردریایی های چین در میان مجموعه ای از جزایر در حرکت هستند.
در روزهای اخیر شماری از کشورهای دیگر منطقه نظیر ویتنام و فیلیپین هم از حضور فزاینده گشت های ساحلی چین در دریای جنوبی انتقاد کرده و خواستار مشارکت آمریکا برای مقابله با این کشور شده اند در حالی که چین معتقد است دریای جنوبی متعلق به چین است و این آمریکا است که نباید پا را از گلیم خود درازتر کند.
این در شرایطی است که شمار کشورهایی که درگیر مسایل دریای شرقی و دریای جنوبی چین هستند، هر روز بیشتر می شود و کشورهای اندونزی، مالزی و جزیره تایوان هم مدعی مالکیت بر برخی از جزایر منطقه در کنار ژاپن هستند.
نظر شما