سعید کریمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سطح باغهای زردآلو در این شهرستان ۱۲۶ هکتار است که به طور متوسط از هر هکتار ۶ تن برداشت شده است.
وی ادامه داد: محصول تولید شده در این شهرستان علاوه بر تازهخوری، خشک شده و قسمتی از آن نیز به کارخانههای صنایع تبدیلی داخل و خارج استان ارسال میشود.
وی اظهار داشت: باغهای زردآلوی این شهرستان علاوه بر ارقام بومی دارای انواع ارقام زردآلوی کشاورزی شامل «تخمگردی»، «فلکهای»، «خیاری»، «زرقانی» و «خانی» است که از نظر میزان تولید و کیفیت محصول جزء بهترین ارقام زردآلو در کشور به شمار میرود.
کارشناس مسوول واحد باغبانی جهادکشاورزی مهاباد بیان کرد: در این شهرستان بیش از ۸۷۷ هکتار باغ میوههای هستهدار شامل زردآلو، گیلاس، آلبالو، هلو و شلیل وجود دارد که تولید محصول در آنها به علت کاهش سرمازدگی افزایش قابل توجهی داشته است.
کریمی تاکید کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و حساسیت این محصول، تجهیز باغات به سامانه ضد تگرگ و استفاده بهینه از ایستگاه تحقیقات نیز ضروری است.
انواع ارقام زردآلو در بازار مهاباد هماکنون به قیمت ۳۰ تا ۱۰۰ هزار ریال عرضه میشود.
در این شهرستان در مجموع ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ میوه وجود دارد که از این مقدار بیش از هشت هزار و ۵۰۰ هزار هکتار آن بارور بوده که بیشترین مقدار آن به میوههای دانهدار از جمله سیب اختصاص یافته است.
مهاباد با داشتن بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد باغی و کشاورزی یکی از قطبهای مهم تولید محصولات کشاورزی در جنوب آذربایجانغربی محسوب میشود.
۹۹۰۳/۶۱۸۵/۲۰۹۳
نظر شما