۲ مرداد ۱۳۹۸، ۱۸:۰۱
کد خبرنگار: 1276
کد خبر: 83410308
T T
۲ نفر
خدمت به انسانیت در هلال احمر دستمایه ارزشمندی برای ادبیات داستانی است

تهران- ایرنا- نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر گفت: خدمت به انسان و انسانیت در هلال احمر دستمایه ارزشمندی برای ادبیات داستانی است.

حجت الاسلام والمسلمین «عبدالحسین معزی» عصر چهارشنبه در جلسه هم اندیشی جمعی از نویسندگان ادبیات داستانی با اشاره به جریان روشنفکری قبل از انقلاب که معتقد بودند مسلمان‌ها توانایی و استعدادی برای شکوفایی ندارند، خاطرنشان کرد: ۴۰ سال از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران گذشته و خیلی از توفیقات به دست آمده که متاسفانه عده‌ای توان و طاقت باورش را ندارند. دشمن نمی‌خواهد بپذیرد که انقلاب اسلامی ایران در جهان تحولی ایجاد کرده است. دوران کنونی با ایام پیش از انقلاب بسیار متفاوت است. بعضی‌ها معتقد بودند که مذهبیون و مسلمانان توان انجام کاری را ندارند و نگاه‌شان به مردم مسلمان این‌چنین بود.
وی افزود: این گروه حرف‌ها و آرمان‌های خود را به وسیله‌ ابزار هنر و ادبیات هم‌چون قصه، داستان، رمان و شعر به مردم منتقل می‌کردند. در آن زمان مذهبیون نقش کم‌رنگی در حوزه‌ی ادبیات داشتند. اکثر نویسندگان افراد پشت‌کرده به دین بودند و به طور کلی قبل از انقلاب بچه مذهبی‌ها در این حوزه‌ها فعالیت خاصی نداشتند.
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: اما بعد از انقلاب ادبا و شعرای بزرگی هم‌چون سید مهدی شجاعی، علی موسوی گرمارودی، سید حسن حسینی و دیگران به بهترین شکل ظاهر شدند و آثارشان در جامعه غوغایی به پا کرد. این مسئله نشان داد که مذهبی‌ها هم می‌توانند. اما نکته‌ای که هرگز نباید فراموش کنیم این است که همیشه اندازه‌ی خودمان را حفظ کنیم و باور غلط در ما شکل نگیرد. خودباوری خوب است اما به همان اندازه، عُجب و غرور برای انسان آفت است. کار کنیم؛ تلاش کنیم و زحمت بکشیم اما خودمان را بی‌اندازه بزرگ نبینیم.
معزی در پایان یادآور شد: دستگاه‌ها و نهادهای مختلف در حوزه انسان و انسانیت ورود کرده‌اند. هلال احمر نیز با توجه به ظرفیت عظیم خود این فرصت را قدر می‌داند که به انسان و انسانیت خدمت کند. الحمدلله بعد از انقلاب رشد خوبی در حوزه ادبیات رخ داده که بلاشک یکی از مهم‌ترین دلایل این رشد، توجهات بی‌بدیل مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بوده‌است. استقبال ایشان از شعر و ادبیات مثال زدنی و قطعاً نقطه‌ی امیدی برای همه هنرمندان، ادبا و شعراست. دیدار اخیر ایشان با نویسندگان، شعرا و طنزپردازان مصداق عینی این حمایت و پشتیبانی است.

شناساندن هلال احمر به دوستداران خدمت
یاسر احمدوند معاون فرهنگی و آموزشی حوزه نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر به اهداف کلی این جلسات و نشست‌ها اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف این گردهمایی‌ها، شناساندن هلال احمر و وظایف آن به جامعه، مخصوصاً با ابزار فرهنگ و هنر است و اهالی هنر و ادبیات باید به نحوی درگیر مسئله‌ی هلال احمر شوند و به همکاری با این نهاد بشر دوست بشتابند. زمینه‌های بسیاری برای همکاری وجود دارد و باید به نحو شایسته‌ای از این بسترها استفاده شود.

وی افزود: هلال احمر از قدیمی‌ترین نهادهای عمومی کشور است که از سال ۱۳۰۱ تاسیس شده و نزدیک به ۱۰۰ سال قدمت دارد.
وی گفت: جمعیت هلال احمر از قبل از انقلاب تاکنون خدمات فراوانی را به مردم ارایه کرده است. قبل از انقلاب وظایف نهادهای مختلفی مثل کمیته‌ی امداد، بهزیستی، سازمان انتقال خون و نظایر آن بر عهده هلال احمر بود.
معاون فرهنگی و آموزشی حوزه‌ نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر توضیح داد: هم‌چنین بسیاری از امور عام المنفعه در کشور را هلال احمر انجام می‌داد. بزرگ‌ترین موقوفات کشور را بعد از آستان قدس رضوی در اختیار داشت و کماکان موقوفات هلال احمر در سطح کشور قابل توجه است.
احمدوند یادآور شد: در سطح جهانی هلال احمر اهداف چهارگانه‌ای را دنبال می‌کند. تامین احترام انسانها، کوشش در جهت برقراری دوستی و تفاهم متقابل و صلح پایدار میان ملت‌ها، تلاش برای تسکین آلام بشری و حمایت از زندگی و سلامت انسان‌ها بدون در نظر گرفتن هیچ‌گونه تبعیض میان آن‌ها. هم‌چنین سازمان صلیب سرخ اصول هفت‌گانه‌ای دارد که پایه و مبنای این سازمان را تشکیل می‌دهد. بی‌غرضی، بی‌طرفی، استقلال، خدمت داوطلبانه، بشردوستی، یگانگی و جهان شمولی. نهاد هلال احمر یک بنیاد غیردولتی است که در بسیاری از اوقات با درخواست دولت‌ها و حکومت‌ها به کمک آن‌ها می‌شتابد.

احمدوند در پایان سخنان خود با اشاره به حادثه سیل امسال افزود: این مسئله ضرورت همکاری‌های دو جانبه‌ی فرهنگی و هنری را بیشتر به ما نشان داد. ما کشوری پرحادثه هستیم اما متاسفانه توجه ویژه ای به این موضوع نشده است و در این زمینه ضعفی احساس می‌شود. دوستان هنرمند باید ذهنشان درگیر ماجرا شود؛ به شیوه‌ای که باید به درجه‌ای از کیفیت برسیم که آثار ما اثرگذاری ویژه‌ای داشته باشد؛ کما این‌که در این سیل، الحمدلله خیلی از دوستان حضور داشتند که از هنر خود در راه خدا و خدمت به مردم سیل زده استفاده کردند.
دراین جلسه که آقایان مجید قیصری، علی اصغر عزتی پاک، محمدرضا شرفی خبوشان، ابراهیم اکبری دیزگاه، امیر خداوردی، مهدی کفاش، میثم امیری، مهدی کرد فیروزجایی، محمدقائم خانی، مجید استیری و خانم عبدالحسینی حضور داشتند تشکیل بانک فکر و ایده، فرهنگ سازی بیش از پیش در خصوص آمادگی در برابر حوادث، تقویت ارتباط مابین هلال احمر و نویسندگان و هنرمندان، فرهنگ سازی برای نسل های آینده در خصوص مواجهه با حوادث طبیعی و غیر طبیعی، استفاده از هنرهایی از جمله سینما برای ارتباط سریعتر و موثرتر با مخاطبان از جمله پیشنهادات و نظرهایی بود که نویسندگان حاضر در جلسه بر آن تاکید کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha