۳ مرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۳۸
کد خبر: 83411044
T T
۰ نفر
قند خون بالا احتمال بروز سرطان پانکراس را افزایش می‌دهد

تهران- ایرنا- مطالعات جدید محققان کره جنوبی نشان می‌دهد سطح بالای قند خون احتمال ابتلا به سرطان پانکراس (لوزالمعده) را افزایش می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری یونایتدپرس، سرطان لوزالمعده زمانی آغاز می‌شود که سلول‌ها شروع به رشد کنترل‌نشدنی کنند. پانکراس غده پهن و درازی است که در بخش فوقانی شکم قرار دارد. غده پانکراس هم برون ریز و هم درون ریز است؛ یعنی ترشحات آن هم مستقیماً وارد جریان خون می‌شوند و هم برای هضم پروتئین، چربی و کربوهیدرات، وارد روده می‌شوند. غذا به محض ورود به روده کوچک، توسط آنزیم‌های ترشح شده از پانکراس و اسید معده، هضم می‌شوند. آنزیم‌های پانکراس با وجود هضم چربی و کربوهیدرات، هیچ آسیبی به پرز و دیواره روده وارد نمی‌کنند. بخش اعظم هضم چربی، پروتئین و نشاسته، به عهده آنزیم های ترشح شده از پانکراس است. یکی دیگر از مهمترین وظایف پانکراس، تولید انسولین است که سبب کاهش قند خون و تولید انرژی از آن می‌شود.
به طور کلی دیابت یکی از مهمترین عوامل خطر سرطان پانکراس است. محققان با بررسی اطلاعات مربوط به سطح قند ناشتای داوطلبان دریافتند سطح قند خون با میزان ابتلا به سرطان پانکراس رابطه مستقیم دارد و هرچه میزان گلوکز خون بالاتر باشد، احتمال ابتلا به سرطان پانکراس بیشتر است. کنترل قند خون، رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی مستمر مهمترین عوامل در کاهش احتمال بروز سرطان پانکراس است.
سرطان پانکراس یازدهمین سرطان شایع در مردان و نهمین سرطان تشخیص داده شده در زنان است.؛۷۱ درصد از مبتلایان به سرطان پانکراس در اولین سال تشخیص جان خود را از دست می‌دهند.
این سرطان در مردان شیوع بیشتری دارد. سیگار، اضافه وزن، دیابت، و سن از مهمترین عوامل بروز این بیماری هستند.
نتایج این مطالعه در نشریه Clinical Endocrinology & Metabolism منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha