غلامحسین شافعی روز پنجشنبه در نشست گفت و گوی بخش خصوصی و دولت با حضور رئیس سازمان امور مالیاتی در مشهد افزود: هنوز سهم واقعی استانها از مالیات کل کشور تعیین نشده است زیرا بر اساس تغییر و تحولاتی که در استانی مانند خراسان رضوی انجام گرفته باید سهم مالیات پرداختی آن کاهش می یافت اما چنین اتفاقی رخ نداده است.
وی اظهار داشت: خراسان رضوی در یک زمان مرکز موسسات مالی و اعتباری بود که این موسسات بخشی از مالیات استان را پرداخت می کردند ولی اکنون بیشتر این موسسات وجود ندارند.
او گفت: پروژه های بزرگی نیز مانند شرکت پدیده در خراسان رضوی در حال اجرا بود اما در ادامه کار با مشکل مواجه شد که آن هم سهم قابل توجهی را از مالیات داشت.
شافعی افزود: ۹۵ درصد واحدهای اقتصادی در خراسان رضوی مربوط به بخش خصوصی است که اغلب آنها کوچک هستند، واحدهای بزرگ اقتصادی در خراسان رضوی مالیات خود را در تهران پرداخت میکنند و این تاثیر مستقیم در سهم مالیاتی خراسان رضوی دارد.
وی اظهار داشت: در صورتی که در نحوه پرداخت مالیات واحدهای بزرگ خراسان رضوی تجدید نظر نشود، فشار بسیار به امور مالیاتی استان وارد خواهد شد و واحدهای کوچک اقتصادی را نیز تحت فشار قرار خواهد داد.
او با تاکید بر ایجاد عدالت مالیاتی در کشور گفت: پیش بینی ها نشان میدهد با کسری قابل توجهی در بودجه مواجه خواهیم شد که بخشی از آن به درآمدهای مالیاتی مربوط می شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: درآمد حاصل از فروش نفت باید صرف سرمایه گذاری های بلند مدت و مالیات نیز صرف هزینه های کشور شود اما مهم این است که نگاه به بخش تولید باید تغییر کند و شناسایی فرارهای مالیاتی و معافیت های غیرعادلانه مالیاتی در دستور کار قرار گیرد.
وی کاهش پنج درصدی سهم مالیات بخش خصوصی را از دولت خواستار شد و اظهار داشت: مالیات بر عایدی سرمایه طرح موثری برای رفع سوادگری است زیرا دلالی و واسطه گری تولید را به زیر کشیده است، سیستم های انگیزشی ضعیف شده و همه به دنبال سوداگری هستند.
او در باره اقدام سازمان امور مالیاتی برای اصلاح نظام درآمد هزینه ای استانها در بودجه ۹۹ گفت: اگر این اقدام صورت گیرد بسیاری از استانها خودکفا می شوند و یک تحول جدی در کشور رخ میدهد.
شافعی افزود: فعالان اقتصادی کشور را اداره می کنند لذا کسانی که تولید ثروت مشروع در این کشور دارند باید از سوی سازمان امور مالیاتی مورد اکرام قرار گیرند.
۷۴۸۹/۶۰۵۳
نظر شما