این کشور نه تنها نسبت به استمرار این اقدام تاکید ورزیده بلکه از چین خواسته است هر چه سریعتر گشتی های خود را از این ناحیه خارج کند و مانع عملیات اکتشاف و استخراج نفت نشود.
وزارت خارجه ویتنام هم در بیانیه ای خاطر نشان کرده است که نسبت به حقوق هانوی در برابر پکن کوتاهی نخواهد کرد و به هر شکل ممکن به دنبال حفاظت از حق حاکمیت خود است.
شرکت تضمین امنیت دریایی ویتنام هم اعلام کرده است که عملیات مشترک با روسیه که قرار بود تا روز ۳۰ جولای پایان یابد برای استخراج نفت تمدید شده است و تا پنجم سپتامبر ادامه خواهد یافت.
این در شرایطی است که چین خود را مالک بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد از دریای جنوبی می داند که ارزش تجارت کشتیرانی آن در سال به بیش از ۵ هزار میلیارد دلار می رسد و پیش از این نیز اکتشافاتی را در منطقه انجام داده است.
در همین حال هوا چون اینگ سخنگوی وزارت خارجه چین در پکن گفت که ویتنام از ماه می به این طرف دست به اقداماتی برای اکتشافات نفتی زده است که نقض حق حاکمیت چین محسوب می شود.
وی افزود که ما اعتراض خود را در این زمینه به اطلاع طرف ویتنامی رسانده ایم و به رایزنی ها با این کشور ادامه می دهیم و می خواهیم هانوی به شکل مناسب مساله را حل و فصل کند.
چین بارها نسبت به عملیات های ویتنام برای استخراج انرژی با عصبانیت واکنش نشان داده و یک بار در همین منطقه در اطراف جزایر اسپراتلی در دریای جنوبی در سال ۲۰۱۷ میلادی مانع پیشبرد این برنامه از سوی ویتنام شده است.
نظر شما