نخستین جلسه ستاد مهندسی فرهنگی کشور هفته گذشته به ریاست اسحاق جهانگیری برگزار شد.
بر اساس اعلام روز شنبه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، مصوبات نخستین جلسه این ستاد با این عناوین اعلام شد: تشکیل کارگروه رصد فرهنگی با محوریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تهیه گزارش از سازمان برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه و وزارتخانههایی که طرحهای کلان دارند مثل وزارت صمت، وزارت نفت و سایر دستگاهها در خصوص پیوست فرهنگی طرح های کلان، روز آمد کردن سند مهندسی فرهنگی با مشارکت جامعه نخبگانی، انجمنهای مردم نهاد و نهادهای فرهنگی، آئین نامه داخلی ستاد هماهنگی و راهبری مهندسی فرهنگی و تاسیس کمیسیون کارشناسی پشتیبان سند مهندسی فرهنگی و کارگروههای معین در نهادهای مربوطه با توجه به تقسیم کار ملی.
مهندسی فرهنگی به معنای رویکرد علمی، برنامهای با رویکرد مدیریت یکپارچه و منطقی فرهنگ بوده و یکی از زیرساختهای مهم اجتماعی ما، زیرساخت فرهنگی است. مهندسی فرهنگی، سند جامعی است که موضوعاتی چون سبک زندگی و خانواده، نشاط اجتماعی، روابط بین المللی و جهانی حوزه فرهنگ و ارتباطات درونی حوزه فرهنگ را مورد توجه قرار میدهد.
سند مهندسی فرهنگی، تمامی عرصه فرهنگ و هنر، سبک زندگی و روابط اجتماعی را در بر می گیرد، بنابراین حساسیت بیشتری روی آن وجود دارد. پنج سال از تصویب این سند می گذرد و در این پنج سال نگرانی بابت امکان اجرایی شدن آن مطرح بود.
این سند در سال ۱۳۹۳ توسط رئیس جمهوری برای اجرا ابلاغ و به دنبال آن ستاد راهبری سند مهندسی فرهنگی به عنوان اولین گام اجرایی سازی سند توسط رئیس جمهوری تشکیل شد.
تاکنون نزدیک به سه هزار نفر از کارشناسان در رشتههای مختلف برای تدوین سند مهندسی فرهنگی مشارکت داشته اند و ۳۴ جلسه از جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی به بررسی و تصویب این سند اختصاص داشته است.
نظر شما