۵ مرداد ۱۳۹۸، ۱۷:۲۱
کد خبرنگار: 2565
کد خبر: 83413005
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تکاپوی انتخاباتی طیف های سیاسی کشور

۵ مرداد ۱۳۹۸، ۱۷:۲۱
کد خبر: 83413005
تکاپوی انتخاباتی طیف های سیاسی کشور

تهران- ایرنا- با توجه به انتخابات پیش روی مجلس و دور آتی ریاست جمهوری، عملکرد و فعالیت های جریان های سیاسی کشور در این زمینه از جنبه های مختلف، مورد توجه رسانه های داخلی قرار گرفته است.

انتخابات مجلس و ریاست جمهوی در حالی در پیش رو است که افراد و جریان‌های سیاسی به نوبه خود درصدد برنامه‌ریزی و تدوین استراتژی‌های بهتر برای حضور پر قدرت در این دوره انتخابات هستند. با این تفاوت که دو جریان سیاسی کشور به عنوان شاخصه‌های اصلی، همچنان رویکردشان نامشخص است.

به گزارش گروه نشریات خبری؛ بررسی خبرگزاری ها، روزنامه ها و تارنماهای امروز شنبه 5 مرداد ماه نشان می‌دهد که رسانه‌های نزدیک به جریان اصلاح طلب به محورهایی همچون «آغاز فعالیت اصلاح طلبان»، «حضور ناطق نوری در هاله ای ازابهام»، «احتمال رد صلاحیت اصلاح طلبان»، «نیاز به حضور مشارکتی»، «قاعده‌مندکردن فعالیت‌ها و ائتلاف جریان ارزشی»، «احتمال حضور احمدی نژاد در انتخابات»، «پرهیز مجریان انتخابات از هر گونه جانبداری»، «ممنوعیت استفاده از امکانات دولتی برای تبلیغ نامزدهای انتخاباتی»، «عدم اعتماد مردم به جریان های سیاسی»، «حضور افراد غیر مسوول در مجلس»پرداخته اند. رسانه‌های نزدیک به جریان اصولگرا نیز در مطالب خود محورهایی همچون «اختلاف نظر در اصلاح طلبان»، «ممنوعیت کاندیداتوری دوتابعیتی‌ها در انتخابات ۹۸»، «ثبت جبهه اصلاح‌طلبان ایران اسلامی»، «ترفند جدید اصلاح‌طلبان برای کسب کرسی‌های مجلس یازدهم»، « مشخص نشدن رویکرد اصلاح طلبان» را مورد بررسی قرار داده اند.

انتخابات مجلس یازدهم در شرایطی انجام خواهد گرفت که کشور و در نتیجه مردم سختی‌های زیادی را در یک‌سال و چند ماه گذشته متحمل شده‌اند و به همین دلیل، مشارکت بالا بیش از هر زمان و مقطع دیگری لازم است.

رسانه های اصلاح طلب

گزاره های بکار گرفته شده توسط این جریان رسانه ای عبارتند از:

اصلاح‌طلبان برای انتخابات لیست می‌دهند، اگر رد صلاحیت شدند، لیست دیگری می‌دهند؛ در دنیا احزاب هستند که کاندیداها را رد یا تایید می‌کنند؛ تا زمانی که نظام حزبی حاکم نشده، همه متضرر می‌شویم؛ گره کور شیخوخیت اصولگرایان و جبهه‌ای برای اجماع اصلاح‌طلبان؛ راست سیاسی همچنان در پی یافتن راهی برای باز کردن گره کور «شیخوخیت» است؛ آقای ناطق میل و علاقه‌ای برای حضور در عرصه سیاست ندارد؛ اگر قرار باشد تمام اصلاح‌طلبان رد صلاحیت شوند و نتوانند مشارکت سیاسی داشته باشند اصل موضوع منتفی می‌شود؛ با اصلاح‌طلبان برخورد سیاسی و یک‌طرفه نشود؛ اصلاح‌طلبان همواره اهل تعامل و گفت‌وگو بودند؛ در جامعه روحانیت به دنبال قاعده‌مند کردن فعالیت‌ها و ائتلاف جریان ارزشی هستیم؛ مشارکت بالا بیش از هر زمان و مقطع دیگری لازم است؛ تلاش ما برای پی‌ریزی یک روند معتبر برای تحقق وفاق حداکثری میان اصولگرایان است؛ احمدی‌ نژاد در لایه‌های زیرین جامعه همچنان موقعیت دارد؛ هر چقدر که میزان مشارکت در انتخابات پایین بیاید، به همان مقدار شانس رای‌آوری تندروها بیشتر خواهد شد؛ مجریان انتخابات به دور از هرگونه جانبداری و اعمال سلیقه، فضا را برای حضور حداکثری مردم در انتخابات فراهم کنند؛ خود مردم باید درباره مشارکت یا عدم مشارکت در انتخابات تصمیم بگیرند.

آغاز فعالیت اصلاح طلبان

روزنامه اعتماد به نقل از الیاس حضرتی نایب رییس مجلس شورای اسلامی می نویسد:‌ اصلاح‌طلبان برای انتخابات لیست می‌دهند، اگر رد صلاحیت شدند، لیست دیگری می‌دهند که فاصله زیادی با لیست اول ندارد ولی اگر همه را رد کردند، دیگر حرجی بر ما نیست و وصله و پینه نمی‌زنیم. در دنیا احزاب هستند که کاندیداها را رد یا تایید می‌کنند. تا زمانی که نظام حزبی حاکم نشده، همه متضرر می‌شویم . ماموریت حزب فقط دادن لیست نیست.

روزنامه اعتماد در گزارشی دیگر با تیتر «گره کور شیخوخیت اصولگرایان و جبهه‌ای برای اجماع اصلاح‌طلبان» عنوان داشت: جبهه اصلاح‌طلبان ایران اسلامی» تشکیل شد. این خبری است که آذر منصوری قائم‌مقام حزب اتحاد ملت ایران و از اعضای شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان داده است. منصوری روز گذشته در واکنش به اظهارات حمید ملانوری، مدیرکل سیاسی و دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور که فعالیت شورای عالی سیاستگذاری را غیرقانونی اعلام کرده بود، گفت: «ما از ابتدای فعالیت دوره جدید شورای عالی پیگیر قانونی شدن این ائتلاف با توجه به قانون جدید احزاب بودیم که پس از پیگیری‌هایی که انجام گرفت این ائتلاف به جبهه اصلاح‌طلبان ایران اسلامی تغییر نام پیدا کرد.» شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی دور دهم با زمینه‌هایی از فعالیت تشکیلاتی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 92 شکل گرفت و توانست برخی اعضای فهرست‌های انتخاباتی خود در شهرستان و تمام فهرست انتخاباتی خود در تهران را راهی پارلمان کند. پس از آن نیز در انتخابات ریاست‌جمهوری و شورای شهر سال 96 نقش بسزایی ایفا کرد. آذر منصوری همچنین به «جماران» گفت: «این جبهه نیز طبق اعلام قبلی وزارت کشور از ائتلاف‌هایی است که به صورت قانونی فعالیت می‌کند.» او توضیح داد: «شورای عالی یک رکن است که ذیل این جبهه به عنوان یکی از ارکان، فعالیت انتخاباتی می‌کند. صورت جلسات این جبهه نیز به امضای احزاب درخواست کننده این ائتلاف رسیده است.» دور جدید فعالیت شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان از شهریور سال 1397 آغاز شد و ترکیب جدید و کمیته‌ها فعالیت خود را شروع کردند اما بر اساس قانون فعالیت احزاب که سال 94 در مجلس شورای اسلامی بر اساس لایحه‌ای از سوی دولت به تصویب رسید و سال 95 به دولت و وزارت کشور ابلاغ شد، همه احزاب و تشکل‌ها باید خود را با این قانون جدید تطبیق می‌دادند. از همان زمان زمزمه‌هایی از سوی جناح رقیب مبنی بر غیرقانونی بودن فعالیت این شورا به گوش می‌رسید. مهلت قانونی احزاب برای تطبیق با قانون جدید چندین بار تمدید شد و بعد از اصلاح مواردی از آن در خرداد و تصویبش در تیر ماه احزاب بیشتری «قانونی» اعلام شدند. بنابر گفته منصوری اصلاح‌طلبان نیز جبهه‌ای تحت عنوان «جبهه اصلاح‌طلبان ایران اسلامی» را به ثبت رساندند که بر اساس آن اصلاح‌طلبان از این پس قرار است «ائتلافی در چارچوب قانون جدید احزاب» داشته و فعالیت خود را به این شکل ادامه دهند.

حضور ناطق نوری در هاله ای از ابهام

اعتماد نوشت: راست سیاسی با وجود اینکه به نظر می‌آید فعالیت انتخاباتی را زودتر از اصلاح‌طلبان آغاز کرده اما آن طور که مشخص است، این جریان همچنان در پی یافتن راهی برای باز کردن گره کور «شیخوخیت» است. چندی پیش محمدرضا باهنر، دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری اعلام کرده‌بود که «علی اکبر ناطق نوری برای بازگشت به عرصه سیاست احساس تکلیف کرده است.» و البته محمد عطریانفر، عضو حزب کارگزاران سازندگی نیز تاکید داشت که طبق توافقی از سوی اصولگرایان زمینه بازگشت باشکوه ناطق‌نوری فراهم خواهد شد. سید رضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت مبارز به «نامه‌نیوز» گفته: «هیچ خبری نیست. آقای ناطق میل و علاقه‌ای برای حضور در عرصه سیاست ندارد.» گویا ناطق‌نوری در مورد اخبار بازگشتش به سیاست گفته که «خیر این طور نیست، این مصیبت برای یک قافله کافی است که بیایم در سیاست حضور پیدا کنم». شاید جوان‌ترها و البته تازه اصولگرایان چندان از حضور امثال ناطق‌نوری به عنوان رهبر جریانی حمایت نکنند و اساسا به بحث لیدری در انتخابات علاقه‌ای نشان ندهند اما اصولگرایان سنتی همچنان به دنبال احیای این سازوکار هستند. چه آنکه مصطفی پورمحمدی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز به تازگی گفته «در جامعه روحانیت به دنبال قاعده‌مند کردن فعالیت‌ها و ائتلاف جریان ارزشی هستیم.»

 احتمال رد صلاحیت اصلاح طلبان

به گزارش خبرآنلاین؛ معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهوری گفت: «واقعیت این است که اگر قرار باشد تمام اصلاح‌طلبان رد صلاحیت شوند و نتوانند مشارکت سیاسی داشته باشند اصل موضوع منتفی می‌شود. مساله این است که اصلاح‌طلبان هم بتوانند برای حضور در مناسبات سیاسی و اجرایی کشور در انتخابات حضور و مشارکت موثر چه در همراهی و ائتلاف با دولت و چه به صورت مستقل داشته باشند.»

او ادامه داد: «با اصلاح‌طلبان برخورد سیاسی و یک‌طرفه نشود، کشور در گذشته هم تجربه یک‌طرفه شدن داشته و به دلیل مشکلاتی که پیش آمده مجبور شدند دوربرگردان داشته باشند؛ امروز نفع کشور در این است که تمام طیف‌های سیاسی معتقد به نظام جمهوری اسلامی که امتحان خود را در ادوار مختلف پس دادند اجازه حضور در عرصه‌های سیاسی و تصمیم‌سازی کشور داشته باشند، هر چه این تفسیر ما وسیع‌تر باشد و اجازه بدهیم طیف‌های مختلف در عرصه سیاسی فعال باشند به نفع کشور است زیرا سلایق و دیدگاه‌های مختلف هم متعادل‌کننده خواهند بود ضمن اینکه کمک می‌کنند تا کشور بتواند با تنوع دیدگاه‌ها، خلاقیت بیشتر و نگاه جامع‌تر اداره شود که در نهایت به کاهش مشکلات منجر خواهد شد.»

این سیاستمدار اصلاح‌طلب همچنین افزود: «خبری درباره رایزنی‌های اصلاح‌طلبان با شورای نگهبان ندارم اما امیدوارم همین‌طور باشد، اصلاح‌طلبان همواره اهل تعامل و گفت‌وگو بودند و دلیلی نمی‌بینند با تمام ارگان‌هایی که در موضوع انتخابات نقش دارند، تعامل نداشته باشند.»

لزوم حضور مشارکتی

نجفقلی‌حبیبی فعال اصلاح طلب در گفت‌وگو با روزنامه همدلی اظهار داشت: انتخابات مجلس یازدهم در شرایطی انجام خواهد گرفت که کشور و در نتیجه مردم سختی‌های زیادی را در یک‌سال و چند ماه گذشته متحمل شده‌اند و به همین دلیل، مشارکت بالا بیش از هر زمان و مقطع دیگری لازم است. لازم از این جهت که تعداد رای هر چقدر بیشتر شود، مشروعیت نظام بیشتر خواهد شد و با در نظر گرفتن اینکه جمهوری‌اسلامی فضایی به معنای واقعی کلمه تقابلی را با جهان دارد، برای ایران خیلی خوب خواهد بود که به دنیا این پیام را بدهد که تحریم‌ها و تهدیدهای آمریکا و همپیمانانش تاثیری بر تعهد و وفاداری‌شان در قبال ایران نگذاشته است. البته نارضایتی موجب شده تا درباره اراده مردم برای حضور در پای صندوق‌های رای تشکیک‌هایی جدی به وجود بیاید. مردم حق دارند ناراضی و ناراحت باشند. به هرحال سفره‌های‌شان کوچک شده است و برای تهیه مایحتاج اصلی هم گیروگرفتاری‌های زیادی دارند. با این حال باید تاکید داشت، قهر با صندوق رای نه تنها هیچ دردی را درمان نمی‌کند، بلکه مشکلات را بیشتر و گره‌ها را کورتر خواهد کرد. ببینید! مردم شاید در ظاهر این حس را داشته باشند که با رای دادن مشکلی از مشکلات‌شان حل نخواهد شد. اما آنها باید بدانند، هر چقدر که میزان مشارکت در انتخابات پایین بیاید، به همان مقدار شانس رای‌آوری تندروها بیشتر خواهد شد. پس امور به دست کسانی خواهد افتاد که اساسا اعتقادی به واقع‌بینی ندارند و به مسایل نگاهی صفر و صدی می‌اندازند.

 قاعده‌مندکردن فعالیت‌ها و ائتلاف جریان ارزشی

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی طی سخنانی در ششمین نشست هم‌اندیشی جامعه روحانیت مبارز با احزاب و تشکل‌های اصولگرا با بیان اینکه امیدواریم گفت‌وگوها میان نیروها و تشکل‌های ولایی و ارزشی موجب خیر و مصلحت جمعی باشد، گفت: ما در جامعه روحانیت به دنبال قاعده‌مندکردن فعالیت‌ها و ائتلاف جریان ارزشی هستیم و این نشست‌ها را مدار همگرایی نیروهای انقلابی می‌دانیم.

در بخش دیگری از این نشست حجت‌الاسلام محمدحسین موسی‌پور مسئول کمیته تشکیلات جامعه روحانیت با اشاره به تصویب طرح تشکیل کمیته دعوت برای فراخوان حداکثری از همه گروه‌ها و تشکل‌های اصولگرا، افزود: تلاش جامعه روحانیت مبارز برای انتخابات پیش‌ رو انسجام‌بخشی، هماهنگی و هم‌افزایی حداکثری ظرفیت جریان انقلابی و ارزشی است. البته در کنار این موضوع، تمرکز ما بر قوام‌بخشی به ساختار جدید و تقویت تشکیلات جامعه روحانیت است.

دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز گفت:‌ تلاش ما برای پی‌ریزی یک روند معتبر برای تحقق وفاق حداکثری میان اصولگرایان است و می‌خواهیم ساختار و فعالیت ما در انتخابات مجلس قاعده‌مند و هدفمند باشد.

 احتمال حضور احمدی نژاد در انتخابات

به گزارش خبرگزاری ایسنا، یدالله طاهرنژاد عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه من فعالیت ملموسی را به عنوان جریان سوم در عرصه سیاسی ندیده‌ام، اظهار کرد: معتقدم طیف سیاسی منتسب به احمدی‌نژاد ظرفیتی را دارد که جریان سومی را ایجاد کند چون سرمایه اجتماعی به‌تدریج شکل گرفته و به‌تدریج هم زائل می‌شود و همچنان برای احمدی‌نژاد سرمایه اجتماعی قابل تصور هست و این سرمایه اجتماعی در حدی است که می‌تواند در انتخابات ظهور و بروز داشته باشد. غیر از این جریان، حتی اگر جریان دیگری به عنوان جریان سوم ظهور پیدا کند، هیچ شانسی برای عرض اندام ندارد.

وی در پاسخ به این پرسش که این جریان با چه گفتمانی وارد انتخابات می‌شود؟ ادامه داد: سابقه نشان داده که رفتار این جریان خیلی قابل پیش‌بینی نیست، اما آنها می‌توانند از مسائلی که به مذاق جامعه خوش می‌آید و مخاطب جذب می‌کند مثل مبارزه با فساد و رانت استفاده کنند. اگر امروز زمان انتخابات باشد، این جریان می‌تواند حضور نسبتا ملموسی داشته باشد و ممکن است بتواند تعداد کرسی‌های مجلس را به‌دست آورد، اما این مسائل به فضای زمان انتخابات و معادلات سیاسی تا آن زمان بستگی دارد.

این فعال سیاسی درباره احتمال کاندیدا شدن احمدی‌نژاد در انتخابات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بعید می‌دانم خود احمدی‌نژاد نامزد انتخابات شود، اما رهبری جریان منتسب به خود را بر عهده خواهد داشت و خود را برای انتخابات 1400 آماده می‌کند و اگر بتواند در انتخابات مجلس نقش‌آفرینی قابل دفاعی کند، این زمینه برای او فراهم می‌شود تا در انتخابات 1400، مصمم‌تر و با انگیزه بیشتری شرکت کند.

طاهرنژاد همچنین درباره نوع واکنش شورای نگهبان به جریان منتسب به احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: شناخت افراد منتسب به احمدی‌نژاد برای شورای نگهبان ساده نیست، چون این جریان تشکیلاتی عمل نمی‌کند؛ برای همین می‌تواند از چهره‌های گمنام خود حمایت کرده و آنها را بالا بیاورد. با فرض اینکه آنها هم شناخته شوند، شورای نگهبان هنوز واکنشی نشان نداده که آنها را رد صلاحیت می‌کند.

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در پاسخ به این پرسش که آیا جریان احمدی‌نژاد می‌تواند اصولگرایان و اصلاح‌طلبان را در انتخابات به چالش بکشد؟ تصریح کرد: او ظرفیت‌های زیادی برای به چالش کشاندن جناح‌های سیاسی کشور دارد، ضمن اینکه فضا هم به دلیل مسائلی مثل گرانی، تورم، بیکاری و ضعف کارآمدی برای چالشی کردن انتخابات فراهم بوده و شرایط برای این جریان کاملا آماده است. با شناختی هم که از احمدی‌نژاد دارم، او حتما فضای انتخابات و دو جریان اصولگرایان و اصلاح‌طلبان را به چالش می‌کشد.

وی در پایان گفت: احمدی‌ نژاد در لایه‌های زیرین جامعه همچنان موقعیت دارد. گرانی به طبقات متوسط و رو به پایین جامعه فشار می‌آورد و یارانه برای این طبقات اهمیت زیادی دارد. یارانه‌ها فرصت خوبی برای احمدی‌نژاد فراهم کرده و پیش‌بینی می‌کنم که او وعده افزایش چشمگیر یارانه بدهد.

به گزارش سایت انتخاب، علی اکبر جوانفکر چهره نزدیک به احمدی نژاد، تحلیل خود از حضور جریان سوم در انتخابات آتی مجلس را با توجه به اینکه برخی شرایط نا به سامان کشور را حاصل عملکرد اصلاح‌طلبان می‌دانند و از طرفی نیز اصولگرایان در انتخابات‌های اخیر اقبالی نداشته‌اند، اینگونه بیان کرد: مساله این نیست که فلان فرد، جناح یا گروه سیاسی در پیدایش وضع موجود چقدر تقصیر دارد یا اینکه چه جریانی ممکن است قدرت را در اختیار بگیرد و چه جریانی قرار است، حذف شود.

وی درباره حضور یا حداقل حمایت احمدی‌نژاد از لیستی خاص در انتخابات پیشروی مجلس، گفت: تا آنجا که اطلاع دارم تاکنون در این زمینه تصمیمی گرفته نشده است.

این کنشگر سیاسی با بیان اینکه تمایلی ندارد درباره میزان اقبال جریان اصلاح‌طلب در انتخابات آینده صحبت کند، اقبال مردم به جریان موسوم به بهاری‌ها (منتسب به احمدی‌نژاد) را در انتخابات آینده مجلس اینگونه ارزیابی کرد: من مسئولیتی در جریان بهار ندارم و نمی‌توانم از طرف این جریان صحبت کنم اما شخصا بر این باورم که نهضت «به سوی بهار» در پی کسب مناصب قدرت نیست و با نگاهی بنیادین و عالمانه به مسائل کشور توجه دارد و راه حل‌های عالمانه و واقع بینانه را ارائه می‌دهد.

وی در واکنش به این سوال که آیا رد صلاحیت‌های احتمالی شورای نگهبان موجب کاهش قدرت این طیف خواهد شد، گفت: رد صلاحیت، چیزی از جایگاه ارزشمند آن در بین مردم نخواهد کاست.

وی همچنین درباره حضور یا حداقل حمایت احمدی‌نژاد از لیستی خاص در انتخابات پیشروی مجلس، افزود: تا آنجا که اطلاع دارم تاکنون در این زمینه تصمیمی گرفته نشده است و دلیل آن را در سوال اول نیز توضیح دادم.

پرهیز مجریان انتخابات از هر گونه جانبداری

به گزارش روزنامه مردم سالاری، جمال عرف معاون سیاسی وزیر و رئیس ستاد انتخابات کشور با تاکید بر اینکه مشارکت، سلامت، امنیت و رقابت، ارکان مبنایی انتخابات محسوب می‌شوند، اظهار کرد: مجریان انتخابات صرفا قانون را ملاک عمل قرار داده و به دور از هرگونه جانبداری و اعمال سلیقه، فضا را برای حضور حداکثری مردم در انتخابات فراهم کنند.

وی افزود:‌ مشارکت، سلامت، امنیت و رقابت، ارکان اساسی و مبنایی انتخابات در جمهوری اسلامی است که مجریان و دست اندرکاران انتخابات سال جاری باید این ۴ رکن را سرلوحه خود قرار دهند؛ وزارت کشور و ستاد انتخابات کشور در خصوص دو رکن امنیت و سلامت انتخابات وظیفه ذاتی دارند و در خصوص دو رکن مشارکت و رقابت نیز وظیفه ملی دارند که با تمام توان و مبتنی بر دو اصل بیطرفی و قانونمداری، به انجام وظیفه می‌پردازند.

معاون سیاسی وزیر کشور افزود: آراء مردم امانت و حق الناس است؛ لذا همه ما وظیفه داریم ضمن صیانت از آرای مردم، اجازه ندهیم اعتماد عمومی در این خصوص خدشه دار شود.

عرف به رکن مهم قانون و قانونمداری در برگزاری انتخابات اشاره کرد و افزود: مجریان باید به قوانین انتخابات اشراف کامل داشته باشند و از هر گونه قانون گریزی در این رابطه جلوگیری کنند.

 عدم اعتماد مردم به جریان های سیاسی

محسن صفایی‌فراهانی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین با تاکید بر این موضوع که ائتلاف اصلاح‌طلبان در سال 92 و در ادامه در سال 96 منجر به بازگشت عقلانیت به سیستم نشده است، عنوان کرد: در انتخابات سال 98 با توجه به اینکه دیگر اگر کسی هم توصیه کند مردم به آن گوش نمی‌دهند، خود مردم باید درباره مشارکت یا عدم مشارکت در انتخابات تصمیم بگیرند.

وی در پاسخ به این سوال آقای خاتمی چند بار نسبت به ناامید شدن مردم از جریان‌های سیاسی داخلی و به ویژه اصلاح‌طلبان هشدار داده‌اند. ارزیابی و تحلیل شما از روند اعتماد عمومی به جریان‌های سیاسی چیست؟ گفت: با این شرایط که بر جامعه حاکم شده به نظرم مردم حق دارند که اعتمادشان به جریان‌های سیاسی کم شده باشد. اعتماد نشأت‌گرفته از چیست؟ من به شما دو بار دروغ بگویم آیا شما دیگر حرف مرا باور می‌کنید؟ معلوم است که نه! اعتماد از مجموعه عملکردها در گفتار و کردار به وجود می‌آید. وقتی بین گفتار و کردار هیچ قرابتی وجود نداشته باشد، به چه دلیلی مردم باید به گفتار اعتماد کنند!

 حضور افراد غیر مسوول در مجلس

روزنامه اعتماد عنوان داشت: هنگامی که مجلس غیرحزبی و متشکل از افراد منزوی شکل می‌گیرد، طبیعی است که مسوولیت‌پذیری در برابر تصمیمات آن کم می‌شود. در سالی که انتخابات است، بی‌اعتبار کردن مجلس از حیث انجام مهم‌ترین وظیفه‌اش یعنی، قانون‌گذاری عادی و در نتیجه مجلس به نفع جامعه نیست. مجلس در لغت به معنای محل نشستن است، به نظر می‌رسد که کم‌کم وظیفه اصلی نمایندگان همان نشستن روی صندلی‌های نرم و احیانا نوش جان کردن گلابی است!

ممنوعیت استفاده از امکانات دولتی برای تبلیغ نامزدهای انتخاباتی

به گزارش خبرگزاری ایلنا، اسدالله حمزه‌ئی دبیر ستاد انتخابات استان قزوین در این باره گفت: در صورت مشاهده تخلف استفاده از امکانات دولتی برای معرفی و تبلیغ نامزدهای انتخاباتی بدون شک با متخلفان برخورد خواهد شد.

رسانه های اصولگرا

گزاره های بکار گرفته شده توسط این جریان رسانه ای عبارتند از:

اصلاح‌طلبان، سرگشته در تحریم و تشویق انتخابات؛ اردوگاه اصلاح‌طلبان بیش از هر زمان دیگری سردرگم و به هم ریخته است؛ وزارت کشور شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان را به‌نام «جبهه اصلاح‌طلبان ایران اسلامی» ثبت کرد؛ اصلاح‌طلب‌ها قصد دارند با ترفندی جدید، با استفاده از گزینه‌های ناشناخته و با تابلوی اصولگرایی در انتخابات مجلس یازدهم حضور پیدا کنند؛ اصلاح طلبان دچار یک اختلاف‌نظر جدی هستند.

 مشخص نشدن رویکرد اصلاح طلبان

روزنامه جوان با تیتر «اصلاح‌طلبان، سرگشته در تحریم و تشویق انتخابات» می نویسد: اردوگاه اصلاح‌طلبان به فاصله کمتر از هشت ماه تا انتخابات مجلس یازدهم شورای اسلامی در قبال این رویداد ملی بیش از هر زمان دیگری سردرگم و به هم ریخته است. برخی بر مشارکت حداکثری در این آوردگاه انتخاباتی تأکید و تصریح دارند و برخی دیگر با طرح مشارکت مشروط دنبال راهی برای تحریم انتخابات هستند؛ تحریمی که البته نمی‌خواهند هزینه‌اش را بپردازند، بلکه تلاش دارند اتخاذ این تاکتیک را تابعی از محدودیت‌های نظام برای آن‌ها تعریف کنند.

 ممنوعیت کاندیداتوری دوتابعیتی‌ها در انتخابات ۹۸

به گزارش روزنامه وطن امروز، قاسم میرزایی‌نیکو عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس گفت: بر اساس مصوبه کمیسیون، افرادی که دارای تابعیت مضاعف هستند، نمی‌توانند کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی شوند. این اصلاح قانون همچنین تکلیف ایرانیانی که در سال‌های گذشته از دیگر کشورها برای انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت‌نام می‌کردند را روشن کرد.

وی افزود: ما می‌توانیم در پایان اصلاحات انجام گرفته طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس، بیاوریم که برخی مواد از جمله مصوبه مذکور که به سازمان رأی‌گیری و اجراییات وزارت کشور ضربه نمی‌زند، در انتخابات مجلس سال 98 مورد عنایت قرار بگیرد.

ثبت جبهه اصلاح‌طلبان ایران اسلامی

روزنامه صبح نو گزارش داد: چند روز پیش، وزارت کشور شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان را به‌نام «جبهه اصلاح‌طلبان ایران اسلامی» ثبت کرد. شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان، نام مجموعه‌ای است که پیش از انتخابات مجلس دهم و با هدف وحدت در جریان اصلاحات و ارائه فهرست انتخاباتی ایجاد شد. آقای محمدرضا عارف ریاست این مجموعه را به‌عهده گرفت و در فهرست اصلاح‌طلبان برای مجلس، نفر اول فهرست شد. در شورای عالی اصلاح‌طلبان، علاوه‌بر چهره‌های اصلاح‌طلب، چهره‌های نزدیک به دولت نظیر آقای مرتضی بانک و حتی برخی به‌اصطلاح اصول‌گرایان نظیر آقایان کاظم جلالی و بهروز نعمتی نیز حضور داشتند. نتیجه حضور رنگین‌کمانی سیاسیون در این شورا، ارائه فهرستی تلفیقی از همه سلایق سیاسی با عنوان «امید» برای انتخابات مجلس دهم بود. چهره های نزدیک به دولت به‌محض ورود به مجلس، حساب خود را از اصلاح‌طلبانِ فهرست امید جدا کردند و به‌طورمستقل، فراکسیون مستقلین را تأسیس کردند. 

 ترفند جدید اصلاح‌طلبان برای کسب کرسی‌های مجلس یازدهم

محمدعلی پورمختار نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، گفت: اصلاح‌طلب‌ها قصد دارند با ترفندی جدید، با استفاده از گزینه‌های ناشناخته و با تابلوی اصولگرایی در انتخابات مجلس یازدهم حضور پیدا کنند و با تابلوی این جریان وارد عرصه انتخابات شوند. آنها می‌گویند ما را که به مجلس بعد راه نمی‌دهند و بهتر است از این روش استفاده کنیم.

پورمختار خاطرنشان کرد:‌ اصلاح‌طلبان عنوان می‌کنند که افراد ناشناخته را تحت عنوان اصولگرا وارد عرصه انتخابات مجلس یازدهم کنیم و این جریان را در مقابل جریان اصولگرای اصلی قرار دهیم و درواقع اصولگرایان را به جان هم بیندازیم.

نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: اصلاح‌طلبان در صدد هستند تا به عنوان اصولگرایان تقلبی وارد عرصه انتخابات مجلس یازدهم شوند و بعد از رای آوردن عَلَم اصلاح‌طلبی خود را بلند کنند.

اختلاف نظر در اصلاح طلبان

مشرق نیوز نوشت: لایه اوّل واقعیّت درباره مواضع اخیر انتخاباتی طیف اصلاح‌طلبان آن است که آنها درباره شرکت در انتخابات مجلس یازدهم دچار یک اختلاف‌نظر جدی هستند. بخش رادیکال این جریان اظهار می‌کند که اصلاح‌طلبان نباید در این انتخابات شرکت کنند چرا که سیستم امکانی را فراهم نمی‌کند که هر فردی با هر سلیقه و سابقه‌ای در معرض انتخاب قرار گیرد. دسته دوم می‌گویند که اصلاح‌طلبان علیرغم انتقاداتشان باید در این انتخابات به صورت «بلاشرط» شرکت کنند؛ امّا موضع دسته سوم «مشارکت به‌شرط لا» است. این دسته سوم می‌گویند که سیستم نظارت، انتخابات ایران را از کارکرد خود که همان تمهید کارآمدی نظام است انداخته، لذا تا زمانی که این سیستم از نظارت وجود دارد، حضور جریان سیاسی اصلاح‌طلبان در انتخابات هم بی‌فایده، لذا بلاموضوع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha