۵ مرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۰۷
کد خبرنگار: 1062
کد خبر: 83413007
T T
۰ نفر

زباله‌ها بستری برای خلق آثار هنری

۵ مرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۰۷
کد خبر: 83413007
 زباله‌ها بستری برای خلق آثار هنری

تهران- ایرنا- زباله ها بستری برای خلق آثار هنری شدند تا توجه مخاطب به محیط‌زیست و خطراتی که آن را تهدید می‌کند، جلب شود.

انتخاب زباله و اشیاء دور ریختنی به عنوان بستری برای تلنگرهای زیست محیطی سال هاست که دستمایه خلق آثار هنری  هنرمندان شده است تا بتوانند تهدیدات ناشی از جامعه مصرفی و تولید زباله های صنعتی را گوشتزد کنند.

نمایشگاه گروهی "ردپا" با آثاری از ۵ هنرمند در گالری هاگ برپاست. در این مجموعه هنرمندان با استفاده از مواد بازیافتی به خلق آثاری پرداخته‌اند تا توجه مخاطب را به محیط‌زیست و خطرات که آن را تهدید می‌کند، جلب کنند.

اثر به نمایش درآمده در نمایشگاه "ردپا"

در بیانیه این نمایشگاه آمده است: " هنر بازیافتی، هنر مسئولی است که در مقابل یکی از چالش‌برانگیزترین و هولناک‌ترین مخاطرات هزاره سوم، یعنی چالش محیط‌زیست به تقابل و آگاهی‌رسانی برخواسته است.

هنر بازیافتی آنچه را که بی‌اهمیت و دور ریختنی تلقی می‌شود از زاویه‌ای دیگر می‌بیند و از امکانی جدید در عرصه هنری خبر می‌دهد که در آن ما تنها مسئول تولید دورریزها نیستیم و باید به سرنوشت آن‌ها نیز توجه کنیم.

در زمانه‌ای که جزیره‌ای از زباله به اندازه ایالت تگزاس در اقیانوس آرام شکل گرفته است، در دوره‌ای که لکه‌های نفتی دریاهای شمال را آلوده است. در دورانی که انسان ایرانی گوشه‌ای از سواحل، راه‌ها، جنگل‌ها و حتی بیابان‌های بکر را خالی از زباله نگذاشته است، بی‌شک هنر نقشی اساسی دارد.

روزگاری نقش پای انسان‌ها به مرور راه‌ها را می‌ساخت و آثار برجای مانده از آتش در طبیعت نشان از حضور آدمی بود. اما در روزگار ما زباله‌ها نشانه‌ای از حضور انسان‌اند، هرجا که باشند به یقین می‌توان گفت آدمیزاد از آنجا گذر کرده است. هنوز که هنوز است رد پای جانداران در طبیعت تغییر نکرده اما رد پای نوین انسان‌ها رؤیای دشت‌های سبز، جنگل‌های سرشار، کوه‌های بلند و رودهای خروشان را خراشیده است و می‌خراشد.

یکی از آثار به نمایش درآمد در نمایشگاه "ردپا"

هنر بازیافتی می‌تواند تلنگری باشد بر ذهن مردمی که  این فاجعه را می‌بینند و به بی‌اعتنایی خو کرده‌اند یا توان اعتنا کردن را از دست داده‌اند. "

ساسان توکلی فارسانی، هانی نجم، سارا انواری، نرگس حسینی و آمنه فقیری شرکت‌کنندگان در این مجموعه هستند و آثار نمایشگاه توسط سحر سلخی و معصومه ملایی انتخاب شده است.

مجسمه سازی یکی از هنرپیش رو در این زمینه بوده است و ایده  انتخاب مواد بازیافتی برای خلق اثر به حدود چندین دهه برمی گردد که برای مثال پرویز تناولی استاد مجسمه سازی ایران سال ها پیش در یک دوره آموزشی، هنر خلق یک مجسمه از مواد بازیافتی را آموزش داد و نمایشگاهی را با سه موضوع مجسمه های بازیافت، امروزی کردن اسطوره و سه بعدی بر دیوار در گالری فرهنگسرای نیاوران برپا کردند و تا به امروز بمناسبت روز جهانی زمین پاک و عناوین مختلف این شیوه از خلق مورد توجه قرار گرفته است.

اثر خلق شده از نقاشی دختری با گوشواره های مروارید از آثار برجستهٔ نقاش هلندی یوهانس فرمیر که در آلمان به نمایش درآمد

کارهای قدرتمندی که با این ایده در گذشته انجام شده است وسواس و خلاقیت را به دیگر هنرمندانی که به دنبال بهره بردن از این ایده هستند تحمیل می کند تا برای انجام این پروژه از فرم های سطحی پرهیز کنند.  

اثری خلق شده از زباله های بازیافتی در نمایشگاه ونیز

نمایشگاه "ردپا" تا ۳۰ مرداد همه روزه به جز تعطیلات رسمی از ساعت ۱۶ تا ۲۱ در گالری هاگ به نشانی خیابان باهنر، خیابان امیدوار، پلاک ۲۲ برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha