ارائه خدمات درمانی به زائران سرزمین وحی از مرز ۷۲ هزار نفر گذشت

تهران - ایرنا - مدیر عملیات مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر از ارائه خدمات ۷۲ هزار و ۶۵۳ مورد انواع خدمات درمانی به زائران در مدینه و مکه از ابتدای آغاز عملیات حج تا ۴ مرداد ۹۸ خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌احمر، محمودرضا فقیهی روز شنبه با اعلام گزارش عملکرد مراکز درمانی هلال‌احمر در عربستان از ۲۱ تیر ماه و ابتدای عملیات درمانی حج در مکه تا ۴ مرداد، گفت: بر این اساس مجموع خدمات ارائه شده اعم از بستری، پاراکلینیک، پرستاری، مددکاری و امداد و انتقال در بیمارستان هلال‌احمر در مکه از ۲۱ تیر تا ۴ مرداد،  ۳۹ هزار و ۴۴۲ مورد و در مراکز درمانی مدینه  از ۱۷ تیر تا ۴ مرداد،  ۳۳ هزار و ۲۱۱ مورد بوده است.

وی گفت: تا روز چهارم مرداد، در مجموع ۳۹ هزار و ۴۴۲ مورد خدمات درمانی در مکه ارائه شده است، از این میان ۲۷ هزار و ۷۱۱ مورد ویزیت در مطب و مجموعه‌های درمانی هلال‌احمر در مکه، ۲ هزار و ۶۴۶ مورد ویزیت تخصصی، ۳۰۶ مورد خدمات بستری، ۴ هزار و ۴۱۹ مورد خدمات پاراکلینیکی، ۷۷۱ مورد خدمات پرستاری، ۲ هزار و ۲۲۲ مورد نسخ داروخانه و یک‌هزار و ۳۶۷ مورد مددکاری، امداد و انتقال در مراکز درمانی هلال احمر در مکه ارائه شده است.

مدیر عملیات مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر با اشاره به بستری ۲۲ زائر در بخش سی سی یو بیمارستان مکه، افزود: ۲۹ زائر در بیمارستان هلال‌احمر در مکه و ۱۳ زائر در بیمارستان‌های سعودی مکه بستری هستند.

وی همچنین درباره ارائه خدمات مراکز درمانی هلال احمر در مدینه از ۱۷ تیر تا ۴ مرداد، گفت: بر این اساس در مجموع ۳۳ هزار و ۲۱۱ مورد انواع خدمات درمانی به زائران در مدینه ارائه شده است.

دکتر فقیهی گفت: در این زمینه ۱۱ هزار و ۹۵۲ مورد ویزیت تخصصی و عمومی، ۱۱ هزار و ۲۳۰ مورد نسخ داروخانه،  ۵ هزار و ۹۰۷ مورد تزریقات، ۲ هزار و ۳۵۷ مورد سنجش فشار خون، ۶۹۲ مورد قند خون، ۴۲۵ مورد پانسمان، ۳۶۳ مورد سرم‌تراپی، ۱۵۱ مورد نوار قلب، ۶۷ مورد اعزام به مراکز درمانی سعودی، ۳۶ مورد اکسیژن‌تراپی، ۲۱ مورد بستری در بیمارستان های سعودی، ۷ مورد گچ‌گیری و ۶ مورد سونداژ در مراکز درمانی هلال احمر در مدینه ارائه شده است.

وی درباره بستری ۶۷ زائر بیمار در مراکز درمانی مدینه گفت: تاکنون ۶۶ زائر بستری از بیمارستان های سعودی مرخص شده و فقط یک زائر بستری مانده است.

امسال ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر از زائران حج تمتع به سرزمین وحی اعزام می شوند. به جز دو بیمارستان مکه و مدینه، چهار مجتمع درمانگاهی در مدینه و پنج مجتمع درمانگاهی در مکه پیش بینی شده و ۱۳۰ مطب در محل اسکان زائران آماده ارائه خدمات است و یک بیمارستان صحرایی در منا و عرفات نیز خدمات ارائه خواهند داد.

۱۵ پزشک باتجربه و مسلط به زبان عربی برای ارائه خدمات تخصصی به زائران در بیمارستان‌های مکه و مدینه مستقر هستند.

در حج تمتع امسال، ۲۰ درصد زائران دارای فشار خون، ۱۵ درصد مبتلا به دیابت و ۵ درصد هم بیماری قلبی و عروقی دارند.

تعداد زنان حج تمتع ۹۸ بیشتر از آقایان است. در حج امسال آمار سنی زائران ۵ سال افزایش یافته است. جوان‌ترین زائر یک کودک یک ساله و مسن‌ترین زائر ۱۰۷ ساله و اهل کردستان است.

میانگین سنی حجاج امسال ۵۵ سال است. حدود هشت هزار زائر بین ۷۰ تا ۸۰ سال سن دارند و هزار و ۸۰۰ نفر نیز بالای ۸۰ سال هستند و حدود ۱۵۰ نفر نیز زیر ۱۸ سال سن دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha