احمد حاجی حسینی مسگر روز شنبه در سومین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه قم در تالار امام جواد (ع) استانداری با گزارشی ازطرح های تملک دارایی های سرمایه ای در حوزه آب استان در سال ۹۷ اظهار داشت: سال گذشته ۱۶۰ کیلومتر از رودخانه های قم از جمله قمرود برای نخستین بار تعیین حد بستر شده بودند.
وی با اشاره به انجام مطالعات دقیق در این زمینه بیان داشت: اقدام های بعدی در خصوص رودخانه های قم سامان دهی و کارهای اجرایی است که مبتنی بر این مطالعات قابل اجرا می باشد.
حسینی مسگر یادآور شد: حدود ۱۰۰ کیلومتر مسیل رودخانه در استان وجود دارد که امسال تعیین بستر آن صورت می گیرد.
وی گفت: برای اجرای طرح تعیین بستر رودخانه های قم هفت میلیارد ریال از منابع داخلی استان و هشت میلیارد ریال نیز از اعتبارات جذب نشده سایر استان ها استفاده شده است.
مدیرعامل آب منطقه ای قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پر شدن ۱۳۰حلقه چاه غیر مجاز در استان در سال گذشته افزود: با این اقدام حدود ۹ میلیون متر مکعب از برداشت های غیرقانونی از چاه های قم جلوگیری شد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: پارسال در قالب آمار برداری از منابع آبی استان، یک کار مطالعاتی به منظور برنامه ریزی و کارهای آمایشی انجام شد.
این مسئول همچنین با بیان اینکه بیشتر منابع آب شرب روستایی در بخش غیر شرب و برای مصارف کشاورزی و دامداری مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: از آنجا که اولویت اصلی طرح انتقال آب از سرشاخه های دز تامین آب شرب است، این موضوع باید مدیریت شود.
مصرف آب شرب قم ۱۲ درصد افزایش پیدا کرد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم نیز در این جلسه گفت: سهمیه در نظر گرفته شده برای قم از آب سرشاخه های سالانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب است که سال گذشته ۱۱۷ میلیون مترمکعب مصرف شد.
علی جان صادق پور افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون میزان مصرف آب شرب قم در مقایسه با سال قبل ۱۲ درصد افزایش یافته و در روز ۲۶ تیرماه سال ۹۸ نیز رکورد مصرف آب قم با ۵۶۰۰ لیتر بر ثانیه طی تاریخ آبرسانی به این شهر شکسته شد.
صادق پور همچنین با هشدار جدی در مورد خطر کم آبی در قم گفت: منابع آبی قم شامل ۶۵ حلقه چاه های علی آباد، سد ۱۵ خرداد و سد کوچری است که اگر همه حقابه های های
استان نیز تخصیص داده شود، باز هم کمبود آب داریم.
وی تصریح کرد: شرکت آب منطقه ای استان طی سه سال گذشته حتی یک انشعاب نیز واگذار نکرده است.
مدیرعامل آب منطقه ای قم گفت: با فرض رشد ۲.۶ درصد جمعیت استان تا سال ۱۴۰۷ با این روال مصرف، مصرف آب قم تا یک دهه آینده به ۱۷۰ میلیون متر مکعب در هر سال می رسد.
۷۴۰۳/ ۶۱۳۳/
نظر شما