دکتر امیرعلی سهراب پور روز یکشنبه به مناسبت روز جهانی هپاتیت در گفتوگو با خبرنگار علمی ایرنا به اجرای طرح واکسیناسیون هپاتیت B از سال ۱۳۷۳ اشاره کرد و گفت: شیوع این بیماری قبل از واکسیناسیون در ایران حدود ۳ درصد بوده که با اجرای این طرح، شیوع بیماری به کمتر از ۱.۵ درصد رسیده است.
وی با اشاره به اینکه برآورد میشود حدود ۱.۵ میلیون ایرانی مبتلا به بیماری هپاتیت باشند، گفت: براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، کشورهایی که شیوع بیماری در آنها از ۳ درصد بالاتر است مناطق پرشیوع محسوب شده که اکنون ایران جزو این کشورها نیست.
سهراب پور افزود: از حدود ۲۵ سال پیش تمام نوزادان ایرانی علیه هپاتیت B واکسینه میشوند و به همین دلیل افراد کمتر از حدود ۲۵ سال علیه این بیماری ایمن هستند که این موضوع دستاورد بسیار بزرگی است.
وی با اشاره به اینکه واکسیناسیون نوزادان ایرانی علیه علیه هپاتیت B کماکان ادامه دارد، گفت: با اجرای طرح واکسیناسیون نگرانی ما نسبت به این بیماری کمتر شده است.
رئیس شبکه هپاتیت ایران با اشاره به اینکه فقط ۱۲ کشور دنیا تا سال ۲۰۳۰ میلادی به کنترل این بیماری دسترسی پیدا میکنند، گفت: ۱۷ کشور از جمله ایران در مسیر مناسب کنترل بیماری قرار دارند و کشورهای زیادی هم به دلیل مشکلات فراوان به این اهداف دست نخواهند یافت.
وی افزود: در دنیا ۲۴۸ میلیون نفر ناقل بیماری هپاتیت B هستند که این عدد بسیار بزرگی است، ۵۰ میلیون نفر در سال به عنوان مورد جدید به این بیماری آلوده میشوند و سالانه حدود ۶۰۰ هزار نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند.
سهراب پور اظهار داشت: شیوع هپاتیت C در ایران کمتر از نیم درصد است که برآورد میشود حدود ۱۷۶ هزار نفر مبتلا به این بیماری باشند و از این تعداد حدود ۱۰۰ هزار نفر به درمان نیاز دارند.
وی با اشاره به اینکه برخی افراد از بیماری خود مطلع نیستند، اظهار داشت: آمار دقیقی از موارد جدید در ایران وجود ندارد، اما برآورد میشود سالانه هزار نفر به هپاتیت C مبتلا شوند.
سهراب پور اظهار داشت: براساس آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر ۱.۵ میلیون معتاد در کشور داریم و بر همین اساس پیشبینی میشود حدود ۳۰۰ هزار معتاد تزریقی در کشور وجود داشته باشند.
ششم مرداد ( ۲۸ جولای ) به نام با روز جهانی هپاتیت نامگذاری شده است، این روز فرصتی مناسب برای افزایش آگاهی مردم نسبت به این بیماری است و به همین مناسبت برنامههایی در کشور برگزار میشود.
بسیاری از بیماریهای عفونی طی ۲ تا ۳ دهه گذشته روند کاهشی داشتند، به عبارتی بیماریهای عفونی به جز برخی بیماری خاص که به صورت شیوع ناگهانی و محدود رخ میدهد، کنترل شدند. روند جهانی در سالهای گذشته در مورد عمده عفونتهای مهم شامل مالاریا، سل و ایدز در جهان روبه کاهش است.
باتوجه به کاهش بسیاری از بیماریهای عفونی، هپاتیت در دنیا رو به افزایش است، به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی این بیماری را جز اولویتهای خود قرار داده و برای کنترل و پیشگیری آن برنامهریزیهایی انجام داده است.
نظر شما