«مجید سرسنگی» روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با تشریح فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران اظهارداشت: طرح "روزی با دانشگاه تهران" و تاسیس "باشگاه دانش آموزی" از مهم ترین برنامه های این دانشگاه در تابستان است.
وی افزود: طرح روزی با دانشگاه تهران با شعار دانشگاه تهران؛ دانشگاه نخبه فردا در پردیس های دانشگاه تهران از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ بعد از ظهر اجرا می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران یادآور شد: بر اساس این طرح فردا درب های دانشگاه تهران به روی مردم به ویژه دانش آموزان باز می شود و نوجوانان در بازدید از بخش های مختلف با این مرکز علمی آشنا می شوند.
سرسنگی ادامه داد: در برخی مواقع دانش آموزان تحت فشار خانواده یا اطلاعات ناکافی دست به انتخاب رشته می زنند؛ بازدید از مراکز متعدد دانشگاهی و آشناسازی آنها با گروه های آموزشی سبب انتخاب های آگاهانه می شود.
وی تصریح کرد: امسال سومین دوره برگزاری طرح روزی با دانشگاه تهران است که تاکنون نزدیک به هشت هزار و ۹۴۱ نفر برای بازدید ثبت نام کرده اند.
وی افزود: در طول بازدیدها به طور معمول ۲ الی ۳ هزار دانش آموز نیز افزوده می شود که با احتساب این آمار نزدیک بر ۱۰ هزار بازدید در هر سال صورت می گیرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: هر یک از مراکز دانشگاه که در مقطع کارشناسی فعالیت می کنند؛ در این طرح نیز فعال هستند. همچنین اعضای هیات علمی، استادان و دانشجویان به آشناسازی دانش آموزان با دانشگاه ها و رشته های تحصیلی کمک می کنند.
سرسنگی خاطرنشان کرد: استقبال دانش آموزان از این طرح نخست از پردیس دانشکده های فنی و سپس دانشکده های علوم و هنرهای زیبا اختصاص یافته است.
وی همچنین گفت: یکی از اساسی ترین آسیب های دانشگاه ها و مراکز علمی فقدان ارتباط با دانش آموزان است؛ این ارتباط باید در طول سال تداوم داشته باشد و دانشگاه تهران به عنوان مروج علم در این زمینه اقدام به تاسیس باشگاه دانش آموزی کرده است.
وی در ادامه با اشاره به اهداف باشگاه دانش آموزی یادآور شد: آموزش مهارت های نرم و سنجش استعدادها و توانمندی های دانش آموزان در مسیر کمک به توسعه فردی، شناسایی و جذب دانش آموزان مستعد، هدایت تحصیلی، آشناسازی دانش آموزان با رشته های آموزشی، معرفی ظرفیت های علمی، فرهنگی و رفاهی، برقراری ارتباط با وزارت آموزش و پرورش به جهت شناسایی دانش آموزان نخبه، حمایت از دانش آموزان خلاق و نوآور در عرصه های علمی و فرهنگی از جمله اهداف باشگاه دانش آموزی محسوب می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با بیان این که این باشگاه از دانش آموزان دوره متوسطه دوم اقدام به پذیرش اعضا می کند؛ اظهار داشت: دانش آموزان در این باشگاه به سه روش عادی، ویژه و افتخاری عضو می شوند.
سرسنگی ادامه داد: در عضویت عادی دانش آموزان در مجموع آزمون های ورودی حدنصاب امتیاز را کسب کرده اند؛ در عضویت ویژه امتیاز دانش آموزان از حد نصاب (۹۰ امتیاز) بیشتر و عضویت افتخاری نیز مرتبط به برخی دانش آموزان که در المپیادها و مسابقات علمی ملی و بین المللی مورد تایید وزارت آموزش و پرورش رتبه های نخست تا سوم را کسب کردند، است.
وی تصریح کرد: فراخوان عضویت نیز در ۲ نوبت شهریورماه (دوره های طول سال تحصیلی) و اردیبهشت (دوره های تابستانی) منتشر می شود.
معاون دانشگاه تهران سنجش ویژگی های شخصیتی و شایستگی های رفتاری از طریق آزمون های معتبر بین المللی، برگزاری کانون های ارزیابی به منظور شناسایی استعدادها، برگزاری دوره های آموزشی، تورهای علمی و فرهنگی، همایش و راه اندازی استارتآپ های دانش آموزی را از جمله فعالیت های باشگاه دانش آموزی عنوان کرد.
سرسنگی با تاکید بر این که برخی از خدمات باشگاه برای دانش آموزان ویژه و افتخاری رایگان است؛ گفت: در این خصوص یک سهمیه نیز برای دانش آموزان مناطق محروم در نظر گرفته شده است.
دانشگاه نیازمند تدوین نظام نامه اخلاق حرفه ای است
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در ادامه این نشست خبری تدوین نظام نامه اخلاق حرفه ای را ضروری دانست و گفت: دانشگاه ها نیازمند کدهای رفتاری، گفتاری، پوششی و به عبارت دیگر نظام نامه اخلاق حرفه ای هستند.
سرسنگی افزود: فعالیت در عرصه اخلاق حرفه ای نیز یکی از طرح و برنامه های اساسی محسوب می شود که به منظور توسعه و ترویج آن، دبیرخانه دایمی ترویج اخلاق حرفه ای به همراه استادان برجسته حوزه اخلاق تاسیس شده است.
وی انجام پژوهش های علمی حرفه ای در عرصه اخلاق را یکی از وظایف اساسی این دبیرخانه عنوان کرد و افزود: نوع ارتباطات، حق دانشجویان بر دانشگاه ها و... نیز باید در قالب یک نظام نامه گنجانده شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران همچنین به تولید ادبیات در این عرصه (اخلاق حرفه ای) اشاره کرد و گفت: تالیف و ترجمه، مصاحبه، انتشار، برگزاری نشست های کارگاهی و همایش ملی دانشگاه اخلاق مدار نیز باید در این زمینه مورد توجه واقع شود.
سرسنگی خاطرنشان کرد: همایش ملی دانشگاه اخلاق مدار، ۲۶ آذرماه برگزار می شود و مهلت ارسال مقاله تا ۳۰ مهرماه است.
وی به مجموعه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در یک سال گذشته اشاره کرد و افزود: در سال های اخیر باوجود برخی مسائل و مشکلات اقتصادی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی به ویژه از منظر کیفی توسعه یافت.
وی همچنین با یادآوری افزایش کمی برنامه ها افزود: در سال ۹۶، ۴۵۰ برنامه فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه تهران برگزار شد که این رقم در سال ۹۷ به ۶۰۰ طرح افزایش یافت.
معاون دانشگاه تهران ادامه داد: برگزاری دومین دوره از جشنواره فرهنگ در پاییز (۲۲-۱۹ آبان ماه) با محور انجمن های علمی، کانون های هنری، نشریات دانشجویی، معرفی دانشجویان برتر فرهنگی و اجتماعی و مدیران و کارشناسان برتر برگزار می شود.
سرسنگی یادآور شد: داوطلبان شرکت در این جشنواره فرهنگی تا ۳۰ مهرماه ۹۸ فرصت ارائه و ارسال مقالات را دارند.
وی ادامه داد: یکی از مسائل اساسی نسل جوان امروز امید به آینده و اشتغال است؛ اشتغال آفرینی بی تردید امید به آینده را در جوان تقویت می کند.
وی به عرصه کارآفرینی اشاره کرد و افزود: توسعه فرهنگ کار و کارآفرینی، تفاهم نامه همکاری با سازمان فنی و حرفه ای به جهت بهره برداری دانشجویان از دوره های مهارت آموزی و دریافت گواهی نامه بین المللی، تفاهم نامه پارک علم و فناوری برای شعبه فناوری های نرم و صنایع فرهنگی نیز از دیگر برنامه های این دانشگاه در یک سال گذشته است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران تصریح کرد: برگزاری اولین جشنواره کار در اردیبهشت، تشویق به خلاقیت های شغلی و کارآفرینی، برگزاری سخنرای های ویژه با موضوعات علمی، سیاسی و اقتصادی به منظور عمل به وظیفه اجتماعی دانشگاه، گسترش فعالیت های خیرین، اردوی جهادی بسیج، تولید محصولات آموزشی برای مناطق محروم به منظور جبران نابرابرای های آموزشی، توسعه فعالیت های قرآنی، تشکیل شوراهای هماهنگی به سبب کاهش ناهنجاری دانشگاهی، توسعه و گسترش کرسی های آزاداندیشی و تریبون های آزاد هم از دیگر دستاوردهای اخیر به شمار می رود.
سرسنگی یادآور شد: تصویب آیین نامه استاد مشاور فرهنگی به منظور هدایت فرهنگی – تربیتی نوجوانان و جوانان، تصویب آیین نامه استاد شاهد ایثارگر (که حداقل ۵ حداکثر ۲۰ شاهد ایثارگر به موجب آن تحت پوشش استادان قرار می گیرند)، برگزاری مناظرات بین المللی به سبب انتقال فرهنگ و دانش ایران زمین، توسعه مسابقات ورزشی و فرهنگی، اجرای مود کورت (دادگاه های ساختگی)، احداث خوشه های اجتماعی توسط استادن علوم اجتماعی به جهت بررسی مسائل اجتماعی و افزایش سرانه های ورزشی – فرهنگی نیز از دیگر برنامه های موثری است که در دستور کار دانشگاه تهران قرار گرفته است.
نظر شما