خبر فوری: رفع فیلترینگ

فرهنگ و هنر مهم‌ترین ابزار گفت وگوی ایران با جهان است

بندرعباس- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فرهنگ، هنر و تمدن مهم‌ترین ابزار گفت وگوی ایران با کشورهای دنیا است.

سید عباس صالحی روز یکشنبه در جریان سفر به شهرستان رودان و دیدار با اصحاب هنر شرق هرمزگان افزود: فرهنگ و هنر و ادبیات روح تن ایرانی است و ایران با این نمادها شناخته می شود.

وی بیان داشت: انقطاع این نمادها به معنای از دست دادن قدرت مکالمه و مفاهمه با جهان است و اگر به حفظ، احیا و گسترش هنرهای بومی نیاندیشیم ایران را در گذشته خود دفن کرده ایم.

وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی ادامه داد: با وجود مسائل یاد شده دغدغه های جدی و اساسی در زمینه زیرساخت های فرهنگی وجود دارد.

سرانه فرهنگ و هنر به صورت سانتی متری است

به گفته صالحی، سرانه فضای سبز کشور به ازای هر نفر ۱۱ متر، فضای آموزشی با وجود همه کمبودها ۵ متر و سرانه فضای ورزشی بیش از یک متر است اما در حوزه فرهنگ و هنر سرانه به صورت سانتی متری است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: در داخل کشور به فرهنگ و هنر برای نشاط و امید و کارآمدی نیاز فراوان داریم و حاکمیت باید باور کند که توسعه ایران و ایرانی متفاوت با توسعه ی سایر اقلیم هاست.

وی بیان داشت: توسعه ایران باید رنگ و بوی هنر و ادبیات و فرهنگ و طعم موسیقی و کلمه داشته باشد.

صالحی ادامه داد: هنرمندان ایران با وجود همه کمبودها در حال تلاش هستند و وزرات فرهنگ و ارشاداسلامی نیز با وجود محدودیت ها به تلاش های خود برای توسعه زیرساخت ها ادامه می دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: براثر بدعهدی دشمن فشارهایی به کشور تحمیل شده اما ایران نشان داد چگونه در مسیر صلح حرکت می کند و نشان دادیم با عزت پای منافع ملی ایستادگی می کنیم اما روحیه جنگ افروزی هم نداریم .

درحال تلاش برای تکمیل پروژه های نیمه تمام هرمزگان هستیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ویژگی های فرهنگی هرمزگان اظهارداشت: در این منطقه با همت مسوولان ارشد استان که به توسعه نگاه فرهنگی دارند در حال تلاش برای افزایش زیرساخت ها و تکمیل پروژه های نیمه تمام هستیم.

وی در بهره برداری از مجتمع فرهنگی هنری رودکان رودان و برنامه ساخت پردیس سینمایی میناب در ۹ ماه آینده اظهارامیدواری کرد: این رویدادها بتواند پاسخگوی بخشی از نیازها و خواسته های هنرمندان باشد.

صالحی اظهارداشت: باتوجه به شرایط و محدودیت های موجود نباید چیزی که انجام آن خارج از توان ماست، بگوییم.

وی ادامه داد: پلاتوها و نگارخانه هایی در شرق و غرب استان احداث می شوند و تکمیل مجتمع فرهنگی بندرعباس و کتابخانه مرکزی را نیز به صورت جدی پیگیری می کنیم.

تجهیز و اتمام ۴۲ خانه فرهنگی روستایی نیمه تمام تا سال آینده

این مقام مسوول همچنین از تجهیز و اتمام ۴۲ خانه فرهنگی روستایی نیمه تمام در ۲ سال آینده خبر داد.

صالحی اضافه کرد: در رویدادها هم جهت گیری به سمت محوریت استان ها و شهرستان ها بوده و این سیاست به صورت جدی دنبال می شود.

وی با اشاره به برخی اقدامات انجام شده در ۲ سال گذشته اظهارداشت: در بحث صندوق حمایت از هنرمندان به اندازه بضاعت در ۲ سال گذشته به سمت جلو حرکت کردیم.

پوشش ۸۰ درصدی بیمه تامین اجتماعی و تکمیلی هنرمندان

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: تا سال ۹۵ مجموع هنرمندان بیمه شده ۲۷ هزار و ۳۰۰ نفر بودند و در پایان سال ۹۷ حدود ۴۲۵ هزار نفر بیمه شده تامین اجتماعی داشتیم و تعداد بیمه شدگان تکمیلی نیز در همین مدت از ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر به بیش از ۲۲ هزار نفر افزایش یافت.

به گفته ی صالحی، در سال ۹۵ و ۹۶، بیمه عمر و حوادث هنرمندان اصلا وجود نداشت اما در پایان سال ۹۷ تعداد ۱۱ هزار و ۸۶۶ نفر زیر پوشش بیمه عمر و حوادث قرار گرفتند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: در مجموع در بیمه های تامین اجتماعی و تکمیلی تعداد افراد زیر پوشش ۸۰ درصد افزوده شد.

وی رقم اعتباری بیمه تامین اجتماعی و تکمیلی در سال ۹۵ را با ۲۶۸ میلیارد ریال اعلام کرد که در سال ۹۷ با ۱۰۰ درصد افزایش به ۵۴۸ میلیارد ریال رسیده است.

صالحی خاطرنشان کرد: صندوق حمایت از هنرمندان در سال ۹۵ به ۳۱۵ نفر وام ضروری داد که این رقم در سال ۹۷ به ۲ هزار و ۷۸ نفر رسید.

وی تعداد گیرندگان وام بلاعوض را در سال ۹۵، ۱۱۰ نفر و در سال ۹۷، ۳۸۷ نفر اعلام کرد.

این مقام مسوول همچنین از آغاز پرداخت وام کارآفرینی در سال ۹۷ خبر داد و مبلغ آن را ۵۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

وی جامعه هنرمندان و اصحاب فرهنگ را پرشمار دانست و اظهارداشت: هم اکنون یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر فارغ التحصیل رشته های فرهنگی و هنری داریم و چند صد هزار نفر نیز در این حوزه ها شاغل هستند.

قابل ذکر است در مراسم یاد شده نمایندگان اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان های رودان، میناب، جاسک و سیریک در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  مسایل و مشکلات خود را مطرح کردند و در پایان این آیین از «موسی روشی» استاد خوشنویسی و «عبدالهادی معتمدی» پیشکسوت ادبیات نمایشی رودان تجلیل شد.

۲۰۹۴/۷۱۹۵/۶۰۴۸

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha