۶ مرداد ۱۳۹۸، ۲۰:۵۹
کد خبر: 83415306
T T
۰ نفر
مالکان فکر، حقوق و قوانین خود را به چالش کشیدند

تهران-ایرنا- کافه مالکیت فکری در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با حضور استارت آپ ها و مخترعان و بسیاری از شرکت های فناور و دانش بنیان با هدف بررسی چالش های مالکیت فکری برگزار شد.

همچنین در این کافه چالش های فناوری های نو، چگونگی ثبت پتنت و ارزش گذاری پتنت مورد بررسی و گفت و گو قرار گرفت.

در کشورهای پیشرفته دارایی های فکری مالک دارد و از مالکان فکر بسیار مراقبت کرد. زیرا سرمایه انسانی مهمترین دارایی است که روز به روز فناوری جدید خلق می کند. دارایی دولت ها و حتی شرکت های خصوصی شناسایی و حفظ و مراقبت از مالکان فکرهای فناور است.

در حال حاضر کشور دارای نیروی انسانی خوش فکر و خلاق است که باید بسیاری از نرم افزارهای ابداعی ماندگار و به خارج کشور نیزصادر شود که این موضوع در گرو حفظ مالکیت فکری است و تمامی شرکت های خصوصی نیز باید به این حوزه کمک کنند.

** قوانین ثبت اختراع در مسیر اصلاح

مهرداد الیاسی رئیس اداره ثبت اختراع مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور عصر یکشنبه در این کافه با اشاره به چالش های مالکیت فکری گفت: یکی از چالش ها ثبت نرم افزار ها به عنوان اختراع است.

وی ادامه داد: قانونی در سال ۸۲ تصویب شد که اصل بر رد اختراع بود و کمکی به ثبت اختراعات نرم افزاری نمی کرد. کشورهای پیشرفته در این زمینه ساز و کاری ایجاد کردند که اگر نرم افزاری جنبه توانمند سازی یا برد صنعتی دارد در نظام اختراع ثبت شود. و آمریکا بر این اساس ۱۶ هزار اختراع نرم افزاری در سال گذاشته ثبت کرد.

الیاسی تصریح کرد: در ایران نیز روی ثبت چنین اختراعاتی کار و بررسی شد که در نهایت باید ویژگی هایی مثل تکنیکی یا غلبه تکنیکی و برون داد سخت افزاری داشته باشد و در دانمارک نیز قانون ثبت پتنت نرم افزاری به این صورت است.

رئیس اداره ثبت اختراع کشور عنوان کرد: با توجه به سختی این کار و سنگ اندازی ها مقرر شد نرم افزارهایی که جنبه کاربرد صنعتی دارند برای ثبت بررسی شود.

وی با اشاره به چالش دیگر نظام مالکیت معنوی گفت: متاسفانه در این حوزه کسانی که علم و توانایی ندارند مداخله می کنند. سالیان زیادی است که قانون کپی رایت اصلاح نشده و هنوز قانون بلاتکلیف مانده است.

الیاسی اضافه کرد: به روز رسانی دیگر چالش ها بود که زیر ساخت های خوبی در این حوزه انجام شد و ثبت پتنت از حالت اوراق بهادار به صورت الکترونیکی شد زیرا بدون نظام کارامد و به روز شده نمی توان پتنت و اختراع ثبت کرد.

رئیس اداره ثبت اختراعات عنوان کرد: کشورهایی مثل ژاپن و آمریکا پتنت مشترک تعریف می کنند بنابراین نیاز است علاوه بر چارچوب داخلی در بین الملل هم چارچوب داشته باشیم.

وی در ادامه اظهار کرد: برای تجاری سازی اختراعات با فرابورس تفاهم نامه امضا شده و همکاری می شود همچنین به هر مخترع یک صفحه تجاری سازی داده می شود تا سرمایه گذاران به راحتی آنها را بشناسند.

الیاسی تصریح کرد: ایده هایی که قابلیت پیاده سازی دارند و قابل حمایت باشد نیز ارزش گذاری می شود اما باید ویژگی های لازم را داشته باشند.

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha