«امید نوری پور» از شرکت آلمان در ائتلاف دریایی پیشنهادی انگلیس در چارچوب ائتلافی اروپایی استقبال کرد.
به گفته وی، این اقدام می تواند با مشارکت همه و بمنظور کاستن از تنش های ناشی از اقدامات متقابل ایران و آمریکا در منطقه انجام گیرد.
نوری پور در گفت وگو با روزنامه «پساور نوین پرسه» تاکید کرد، اعزام نظامیان آلمانی به منطقه باید در خدمت تنش زدایی و در چارچوبی مشخص باشد.
این نماینده بوندستاگ در عین حال با مشارکت آلمان در طرح پیشنهادی دولت آمریکا برای ایجاد ائتلافی دریایی در منطقه مخالفت کرد.
روز گذشته (یکشنبه) نیز رییس کنفرانس امنیتی مونیخ به دولت آلمان توصیه کرد که در طرح پیشنهادی انگلیس برای تشکیل یک ائتلاف دریایی برای حفاظت از کشتی ها در تنگه هرمز شرکت کند.
«وولفانگ ایشینگر» در گفت وگو با نشریه «بیلد آم زونتاگ» با بیان این مطلب افزود: هیچ کشور دیگری به اندازه آلمان به عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان جهان به آزادی مسیرهای عبور و مرور بین المللی وابسته نیست، به همین دلیل وقتی از تشکیل ائتلاف دریایی اروپایی سخن به میان می آید، نگاه برلین نباید به «نیمکت ذخیره» باشد.
طی روزهای اخیر بحث های فراوانی در دولت آلمان پیرامون پیشنهاد ارائه شده از سوی انگلیس برای تشکیل ائتلافی متشکل از کشورهای منطقه و اروپا برای محافظت از کشتی ها در تنگه هرمز درگرفته است.
به گفته ایشینگر، از یک سو باید به این سووال پاسخ داده شود که چگونه می توان توافق هسته ای با تهران را نجات داد و از دیگر سو غرب باید از خود بپرسد که چگونه می تواند از افزایش تنش ها در تنگه هرمز کاسته و مسیر تجارت دریایی را ایمن نگه دارد.
هر چند مقامات آلمانی از قرار گرفتن این طرح در دستور کار برلین سخن گفته اند اما پیوستن این کشور به چنین ائتلافی را به اما و اگرهایی مشروط کرده اند.
یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز جمعه ۲۸ تیر ماه به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگانی، یک فروند نفتکش انگلیسی با نام «استنا ایمپرو» را هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بینالمللی دریایی توقیف کرد.
پس از این اقدام، لندن به کشورهای اروپایی پیشنهاد داد برای تامین امنیت نفتکشهای خود یک ائتلاف نظامی در خلیج فارس تشکیل دهند.
1071
نظر شما