حدود سه سال است طراحی نقشه راه برای دستیابی به نسل پنجم ارتباطات سیار (۵G) در کشور آغاز شده است. وحید یزدانیان در خصوص این که چرا هنوز این پروژه به نتیجه نرسیده است، گفت: در قدم اول قرار شد برای این پروژه نقشه راهی تعریف شود، جلساتی با عنوان «فروم فایو جی» نیز برگزار شد اما دستاوردی ملموسی برای ما به دنبال نداشت، نوشتن نقشه راه کار سختی نیست اما در نقشه راه حتما باید نظرات کاربران نهایی (اپراتورها) لحاظ شود.
فرومهای فایو جی که تا چند وقت قبل نیز برگزار میشد، انصافا رویدادهای خوبی بود و نخبگان دانشگاهی زیادی در آن حضور داشتند اما مسائلی که مطرح می شد به نسبت از صنعت ما فاصله داشت. همین مسئله باعث شد اپراتورها همزمان با این تحقیقات به شکل موازی کار خودشان را با وندورها (تامینکنندگان تجهیزات) پیش ببرند، ما به آنها خرده نمیگیریم در واقع اگر تعامل مثبتی برقرار میکردیم حتما اپراتورها تا حد زیادی با ما همراه میشدند. پروژهای که الان تعریف شده لازم است اما کافی نیست.
او در خصوص همکاری که قرار است با شرکت ارتباطات زیرساخت انجام دهند، نیز به ایرنا گفت: با شرکت ارتباطات زیرساخت برای انجام چند عنوان کار تحقیقاتی در حال گفتوگو هستیم و قرار است در قالب طرح و کار پژوهشی به مرحله اجرا برسد، بیشترین تمرکز ما در زمینه انتقال و توسعه محصولات بومی است که میتواند در شبکه انتقال در شرکت ارتباطات زیرساخت مورد استفاده قرار بگیرد.
یزدانیان با تاکید بر اینکه کار پژوهشگاه ارتباطات، تولید صنعتی نیست، بیان داشت: پژوهشگاه اما میتواند به تحقیقات نیمهصنعتی کمک کند و به نمونههایی منجر شود که برای تولید از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تایید نمونه بگیرد تا بر اساس آن، شرکت ها و فعالان بخش خصوصی تولید صنعتی نمونهها را در دست بگیرند و در نتیجه، افزونه و تکانهای در حوزه اشتغال ایجاد شود.
او در ادامه گفت: تعاملات دیگری با شرکت ارتباطات زیرساخت در حوزه تجهیزاتی داریم که در شبکه انتقال قابل استفاده است و میتواند در داخل کشور به تولیدات نیمهصنعتی تبدیل شود، فرآیند تحقیقاتی این تولیدات طی یک تا دو سال آینده به پایان خواهد رسید و نمونههای اولیه به دست خواهد آمد.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تجربه موفق همکاری این پژوهشگاه و شرکت ارتباطات زیرساخت در گذشته، خاطرنشان کرد: با همکاریهای آتی در نظر داریم، هم بخش تحقیقاتی و هم شرکت ارتباطات زیرساخت از نظر هزینهای منتفع شوند و در این راستا دانشگاهها میتوانند در مرحله پژوهش مشارکت داشته باشند و نمونهها نیز توسط آنها به تولید انبوه برسد.
وی افزود: موضوعات صیانتی (حوزه امنیت و آزمایشگاهها) با سرمایهگذاری شرکت زیرساخت و تایید پژوهشگاه انجام میشود، روز گذشته نیز حمید فتاحی رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت از پژوهشگاه بازدید کرد تا نتیجه این سرمایهگذاریها از نزدیک مشاهده کند.
به باور یزدانیان، پژوهشگاه ارتباطات و شرکت ارتباطات زیرساخت میتوانند دو نقش ایفا کنند؛ یکی نقش مستقیم تحقیقاتی و پژوهشی از سوی پژوهشگاه و دیگری نقش تسهیلگری در ارتباطات توسط شرکت زیرساخت با مراکز تحقیقات، دانشگاه و پژوهشگاه و این دو مجموعه، به زبان و فهم مشترک رسیدهاند.
نظر شما