۷ مرداد ۱۳۹۸، ۱۷:۱۲
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 83416623
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی لازمه معرفی مناطق امیدبخش معدنی است

سنندج - ایرنا - تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی لازمه معرفی مناطق امیدبخش معدنی است که این در این راستا چهار نقشه زمین شناسی در کردستان تهیه شد.

مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی منطقه کردستان روز دوشنبه در گفت و گویی از انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان طی سال ۹۷ از محل اعتبارات استانی خبر داد و گفت: هم اکنون چهار نقشه زمین‌شناسی یک‌بیست‌وپنج‌هزارم در کردستان به همت سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور تهیه شد. 

مهدی مرادی با بیان این‌که در همین راستا برگه‌های زمین‌شناسی مناطق میرده واقع در سقز و سورن در بانه در سال ۹۷ عملیاتی شد، اضافه کرد: این نقشه‌ها توسط کارشناسان مرکز سنندج تهیه شده و در سال ۹۸ نیز ۹۰ درصد عملیات صحرایی به اتمام رسید که امید است تا پایان سال تحویل داده شود.

معاون معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: تهیه برگه‌های دیواندره یک و ۲ نیز در دستور کار این مرکز قرارگرفته و طی مردادماه امسال عملیات صحرایی به‌منظور تهیه این نقشه‌ها آغاز می‌شود.

وی گفت:  در سال ۹۷ در پهنه اکتشافی سقز که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و با درخواست مرکز سنندج به سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور برای اکتشافات سیستماتیک و نوین اکتشافی واگذار شده بود، مطالعات ژئوفیزیک هوایی به طول ۱۴هزار و ۱۰۰ کیلومتر خطی در مساحتی بیش از سه هزار و ۹۰۰ کیلومتر مربع انجام شد.

مرادی ضمن قدردانی از کارشناسان مدیریت ژئومتیکس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور که در کوتاه‌ترین زمان ممکن پردازش داده‌های ژئوفیزیک هوایی را انجام دادند، اظهار داشت: پس از این مطالعات هفت محدوده امیدبخش معدنی واقع در مناطق اکتشافی پهنه سقز برای مواد معدنی طلا و سنگ‌آهن معرفی و به دو محدوده دیگر که در گذشته توسط کارشناسان مرکز سنندج اکتشاف شده بود، اضافه شد. 
مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی منطقه کردستان با بیان این‌که محدوده‌های مذکور توسط کارشناسان مرکز سنندج و و همچنین ژئومتیکس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور مورد کنترل صحرایی قرار گرفت، گفت:  نتایج حاصل از پرواز مورد ارزیابی و تایید کارشناسان قرار گرفت و امید است با صدور پروانه‌های اکتشاف در محدوده‌های معرفی شده شاهد ارتقای کردستان در زمینه معادن طلا و سنگ‌آهن باشیم.

 هم اکنون استان کردستان با دارا بودن ۷۰ میلیون تن کانسنگ طلا که بیش از صد تن طلای خالص در بر دارد بعد از استان آذربایجان غربی دومین استان دارای ذخایر طلا در کشور و با تولید سالانه سه تن طلا(حدود ۵۰درصد طلای تولیدی کشور) اولین تولیدکننده طلای کشور است.

۹۹۳۶ / 3034 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha