به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، با وجود این که گیاهان همواره در جریان تنفس و تبادل گاز از طریق حفرههای موجود روی برگها ترکیبات آلی فعال را آزاد میکنند، انواع خاصی از این ترکیبات نشاندهنده وجود بیماری در گیاه است.
برای استفاده از این دستگاه جدید که در قسمت بالای لنز گوشی هوشمند نصب میشود، ابتدا باید نمونهای از برگ گیاه به مدت ۱۵ دقیقه درون یک محفظه خاص قرار گیرد تا ترکیبات آلی خارج شوند. سپس با استفاده از یک لوله پلاستیکی کوچک گازهای درون محفظه به دستگاه منتقل میشود. درون دستگاه قطعهای کاغذ حاوی نقاطی از واکنشگر ناب وجود دارد که در مجاورت ترکیبات آلی شیمیایی تغییررنگ میدهند. برخی از این واکنشگرها دارای رنگدانههای خاص و برخی دیگر دربرگیرنده نانوذرات طلا هستند. دوربین گوشی از این نقاط تصویر برداری کرده و در نمایشگر نشان میدهد.
این دستگاه تا کنون توانسته است ترکیبات آلی فرار مربوط به ۱۰ نوع گیاه مختلف را با غلظت چند واحد در میلیون با موفقیت تشخیص دهد.
در حال حاضر وضعیت واکنشگرها به صورت دستی تجزیه و تحلیل میشود، اما محققان در حال توسعه یک نرمافزار هستند که امکان تجزیه و تحلیل نتایج را به طور خودکار فراهم میکند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Plants منتشر شده است.
تهران- ایرنا- محققان دانشگاه ایالت کارولینای شمالی، ابزار جدیدی ساختند که پس از اتصال به گوشی هوشمند قادر است ترکیبات آلی فعال را که از برگ گیاهان خارج میشود، در چند دقیقه تجزیه و تحلیل کرده و بیماریهای احتمالی گیاهان را تشخیص دهد.
اخبار مرتبط
-
تشخیص مواد منفجره با استفاده از اسفناج
تهران - ایرنا - محققان MIT با استفاده از نانوتیوب های كربن توانستند گیاه اسفناج را به یك حسگر…
-
قند اضافي گياهان را هم 'چاق' مي كند
تهران- ايرنا- مصرف شيريني و كم تحركي به انباشت چربي در بدن و اضافه وزن مي انجامد؛ حال محققان…
-
روبات كشاورز بر مزارع نظارت ميكند
تهران - ايرنا - محققان دانشگاه ايلينويز آمريكا روباتي ساختهاند كه قادر است ويژگيهاي فيزيكي…
نظر شما