۱۴ مرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۰۷
کد خبرنگار: 1880
کد خبر: 83417276
T T
۲ نفر
زائران اربعین در کربلا چه نکاتی را باید رعایت کنند

تهران – ایرنا – " میرمسعود حسینیان " سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کربلای معلا تاکید کرد: زائران در ایام اربعین باید به قوانین و مقررات اقامتی در عراق توجه داشته و بیش از زمان قید شده در گذرنامه در این کشور اقامت نکنند.

وی در نشستی با مدیران و مسؤولان بخش اخبار خارجی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در ارتباط با رعایت برخی ملاحظات در مراحل مختلف راهپیمایی میلیونی اربعین شامل پیش از سفر، هنگام ورود به عراق، حضور در کربلا و پایان سفر سخن می گفت، افزود، زائران باید در نظر داشته باشند که قبل از پایان مدت ویزا عراق را ترک کنند چرا که در صورت اقامت بیش از زمان آن به عنوان غیرمجاز تلقی شده و جریمه سنگینی در نظر گرفته می شود که روز اول شامل ۳۰ دلار و برای هر روز بعدی ۱۰ دلار است.

بخش اول و دوم این مصاحبه در ارتباط با زمینه‌های لازم برای قبل از سفر و تهیه مقدمات و مدارک مورد نیاز بود که پیشتر منتشر شد.

سرکنسول ایران در کربلا با اشاره به این که زائران پیش از سفر به عراق خوب است قدری در ارتباط با عرف مردم عراق و به طور کلی کشورهای عربی کسب اطلاعات کرده و با آن آشنا شوند، افزود، بر اساس عرف رایج در عراق مدت پذیرایی از یک میهمان حداکثر 4 تا 5 روز است و نه بیشتر و زائران به این موضوع توجه داشته باشند که از حضور بیش از این میزان در خانه های عراقی خودداری کنند.

حسینیان ادامه داد: برخی زائران در ادامه شرکت در مراسم اربعین قصد باقیماندن در کربلا و عراق تا ۲۸ صفر، شهادت حضرت رسول اکرم (ص) و چنین ایامی را دارند که این افراد لازم است تا به جای منازل عراقی ها از هتل ها و سایر مراکز اقامتی استفاده کنند تا موجب آزار طرف عراقی نشوند.

وی با اشاره به این که مراسم اربعین در عراق حداکثر ۵ تا ۴ روز است، گفت، پایان این مراسم عصر اربعین است که از این زمان به بعد زندگی عراقی ها شکل عادی به خود می گیرد و لازم است تا زائران بعد از این به فکر تامین محل اقامت برای خود باشند تا از بروز مشکلات برای مردم عراق و روند زندگی عادی آنان جلوگیری شود.

این مقام کنسولی ایران در عراق خاطرنشان کرد: بر اساس فتوای بسیاری از مراجع از جمله آیت الله سیستانی مبنی بر قبول زیارت ایام اربعین در ایام اربعین به جای روز اربعین، زائران در صورت وارد شدن به کربلا قبل از روز اربعین کربلا را ترک کنند تا به مشکلات پایان راهپیمایی برخورد نکنند و رفاه دیگر زائران را نیز در نظر داشته باشند.

سرکنسول ایران در کربلا با تاکید بر این که بیشتر مردم عراق به خصوص شهرهای کربلا و نجف با زبان فارسی آشنا هستند، گفت: زائران در زمان حضور در راهپیمایی اربعین در برخورد با مردم عراق می توانند از این امر برای تعامل هر چه بهتر و تقویت پایه های دوستی و برادری استفاده کنند. 

وی در ادامه خاطرنشان کرد که زائران با توجه به تراکم جمعیتی در اطراف حرم به خصوص در روزهای نزدیک به اربعین در اولین و خلوت ترین محل ها در مسیر اسکان یابند تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود.

حسینیان ادامه داد: در این ارتباط  نیز لازم است تا زائران قبل از خروج از موکب ها به خاطر تشابه اسمی آنها با یکدیگر ضمن داشتن آدرس دقیق خیابان ها و محلات مختلف کربلا اطلاعات لازم در خصوص موکب های محل استقرار مانند نام، نشانی، شماره تلفن، نام مدیر موکب و آدرس دقیق آن را داشته باشند تا هنگام بروز مشکل بتوانند راهنمایی های لازم را دریافت کنند.

وی افزود: در سال های گذشته بسیاری از زائران بسرعت بعد از استقرار در موکب ها به عشق زیارت و رسیدن به حرم از موکب ها خارج شده و به خاطر نداشتن آدرس دقیق و نشانی هنگام بازگشت دچار مشکل شده و با توجه به وجود لوازم شخصی در این موکب ها در ادامه سفر با مشکلاتی مواجه میشدند.

سرکنسول ایران در کربلا به این موضوع نیز اشاره کرد که زائران محترم باید در نظر داشته باشند که حفظ لوازم و وسایل شخصی آنان نظیر تلفن همراه، مدارک شناسایی، اموال همراه بر عهده خودشان است و موکب ها هیچ مسوولیتی در این ارتباط ندارند و هنگام استراحت و شارژ باتری تلفن نیز لازم است تا مراقب وسایل و لوازم خود نیز باشند.

وی خاطر نشان کرد: زائران محترم باید در نظر داشته باشند که علاوه بر حفظ اموال و وسایل شخصی خود در موکب ها حفظ امنیت آنها نیز بر عهده حاضران در موکب می باشند و لازم است از اقداماتی مانند کشیدن سیگار و نظایر آنها به خصوص در ساعات پایانی شب خودداری کرده و هرگونه موارد مشکوک را به مسوولان ذیربط اطلاع دهند.

حسینیان در ادامه خاطر نشان کرد: حفظ حرمت و قداست اماکن مقدس و زیارتی در عراق بر همه زائران لازم است چرا که ما اعتقاد به حیات که حضرات ائمه (ع) داریم و به همین خاطر حفظ ادب و نزاکت و از جمله پوشیدن لباس های مناسب در این اماکن را بر خود لازم می دانیم و باید در نظر داشت که پوشیدن لباس های غیر رسمی و لباس ورزشی و بدن نما و تی شرت با نمادهای مختلف و نظایر آن مناسب این اماکن مقدس نیست و خواهران نیز لازم است تا حجاب عرفی یعنی چادر مشکی در این اماکن استفاده کنند و در این زمینه  دقت لازم را بعمل آورند.

وی در ادامه تاکید کرد: زائران لازم است تا از فرصت حضور در کربلا برای زیارت و اندیشیدن نقش و جایگاه نهضت عاشورا و قیام امام حسین (ع) بهره برداری کنند و در مراسم و برنامه های فرهنگی حضور یافته و فیض ببرند و در نظر داشته باشند که با توجه به حضور و تراکم جمعیت لازم نیست تا حتما به داخل حرم و کنار ضریح مشرف شوند و از خیابان های اطراف نیز زیارت آنان مورد قبول قرار خواهد گرفت.

سرکنسول ایران در کربلا در همین حال با توجه به انبوه جمعیت و تراکم موجود هنگام مراسم اربعین یادآور شد: در صورت گم شدن افراد همراه، و یا مدارک، اسناد و پول همراه در هنگام راهپیمایی لازم است تا افراد برای یافتن همراهان خود به راهنمایانی که کارت های مخصوص یا کاورهای مشخص شده بر تن دارند و یا به مراکزی که برای این منظور در نظر گرفته شده است، مراجعه کنند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: زائران لازم است هنگام بروز مشکل از هرگونه درگیری و مشاجره با سایر زائران، خدام حرم ها و اماکن مقدس، مغازه داران و دیگر افراد خودداری کرده و برای رسیدگی به مشکل و حل آن به مسوولان ذیربط مراجعه کنند.

حسینیان افزود: زائران در هنگام زیارت و حضور در اماکن شلوغ باید مراقبت کافی از مدارک و پول همراه خود داشته باشند و لازم است برای جلوگیری از بروز مشکل وجوه نقد و مدارک خود را در چند جیب مختلف قرار دهند تا در صورت مشکل بتوانند به مابقی مدارک و اسناد دسترسی داشته باشند.

وی بار دیگر با تاکید بر همراه نداشتن مواد مخدر و داروهای تخدیر کننده از سوی زائران و سنگین بودن جرم چنین اقداماتی تصریح کرد: در زمان راهپیمایی اربعین لازم است تا زائران از سفر به اماکن غیرمطمئن در عراق خودداری و در این مورد حتما به سفارش های مسوولان ذیربط توجه کنند.

سرکنسول ایران در کربلا در بخش پایانی مصاحبه خود در ارتباط با پایان سفر و حضور در راهپیمایی اربعین نیز با آرزوی قبولی این حضور برای همه زائران گفت: در این ایام افراد حاضر باید در نظر داشته باشند که همگان اعم از زائران و خدام و دیگر افراد سهیم در پایان مراسم خسته هستند.

وی با اشاره به حضور نزدیک به ۲۰ میلیون نفر در این راهپیمایی از کشورهای مختلف جهان افزود: در این ایام لازم است تا زائران رعایت حقوق و حرمت همگان را در نظر داشته باشند تا خدای نکرده اجر و پاداش آنان به خاطر برخی برخوردهای نامناسب و خطاها ضایع نشود.

این دیپلمات ایرانی در عراق در ادامه خاطرنشان کرد که خروج میلیونی زائران از کربلا پس از مراسم اربعین طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت قطعا با توجه به امکانات و زیرساخت های این شهر با مشکلات و مسایل مختلفی همراه است و به همین خاطر لازم است تا زائران در این زمان ملاحظه کمبود وسایل نقلیه و دیگر امکانات را در نظر داشته باشند.

 سرکنسول ایران در کربلا تاکید کرد که با توجه به انبوه جمعیت و تراکم آنان امکان حضور اتوبوس های در روزهای اول در شهر کربلا وجود ندارد و لازم است تا زائران در این ساعات چندین کیلومتر پیاده روی کرده تا به پایانه های مسافری و وسایل نقلیه مستقر برسند.

حسینیان ادامه داد: در این روزها مسوولان عراقی با وجود بسیج همه نیروهای موجود اعم از نظامی و مردمی، امکانات و وسایل در اختیار برای انتقال زائران برای خارج از کربلا باز با مشکلات جدی مواجه می باشند و لازم است تا زائران حرمت دیگر افراد حاضر به خصوص پیران و کهنسالان، بزرگ ترها، بانوان و کودکان را در نظر داشته و بر صبر و تحمل خود بیفزایند تا این راهپیمایی و مراسم میلیونی به عنوان مانور آمادگی ظهور امام عصر (ع) برای شیعیان جلوه نیکویی داشته باشد و قطعا ثوابی نیز از این بابت نصیب همه زائران خواهد شد.

وی در این ارتباط به رفتارهای دور از انصاف معدود رانندگان عراقی و افزایش کرایه ها در ایام اربعین نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس هماهنگی های انجام شده مسوولان عراقی مسوولیت کنترل این موارد را بر عهده دارند و لازم است تا زائران در این موارد با مسوولان در ارتباط باشند.

حسینیان ادامه داد: زائران در نظر داشته باشند که موکب ها فقط برای ایام اربعین برای خدمت به زائران در نظر گرفته شده اند و در صورت سفر  زائران به دیگر شهرهای عراق برای زیارت، لازم است هزینه های سفر خود را متقبل شده و از توانایی لازم در این ارتباط برخوردار باشند تا مشکلی در ادامه سفر و پایان راهپیمایی اربعین متوجه آنان نشود.

وی در پایان گفت و گو با مدیران بخش اخبار خارجی ایرنا تاکید کرد که برای نقل و انتقال زائران در مبادی مرزی عراق با ایران نیز در پایان اربعین امکانات و هماهنگی های لازم با طرف های مختلف صورت گرفته است تا این افراد پس از ورود کشور به شهرهای مختلف منتقل شوند.

شنبه ۲۷ مهر ماه ۱۳۹۸ روز اربعین در سال جاری است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha