وجیه الله جعفری روز سه شنبه در همایش نیم روزه رونق تولید با احیاء، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس در هتل ارم تهران افزود: اکنون پنج هزار و ۶۴۷ معدن فعال در سطح کشور وجود دارد و تعداد چهار هزار و ۴۹۶ معدن غیر فعال محسوب می شوند.
وی اضافه کرد: استان خراسان رضوی بیشترین تعداد معادن فعال و خراسان شمالی کمترین رقم را در این ارتباط دارند و ۲۴۸ معدن هم در استان مرکزی در دست تجهیز است و آمارها از ۲۶ استان گردآوری شده و بقیه استانها همکاری لازم را تاکنون نداشتند.
به گفته جعفری، بررسی ها نشان می دهد ۱۳درصد معادن کوچک مقیاس مورد بررسی ( ۲۹ معدن) دارای ماده معدنی با عیار پایین، ۱۱درصد مشکل فرآوری، پنج درصد مشکل بازاریابی و ۲درصد نیز مشکل فنی دارند.
وی یاداور شد: برپایه اطلاعات موجود معادن کوچک مقیاس سهم ۹۸٫۳ درصد از معادن کشور را دارند و اینگونه معادن ۸۵ درصد اشتغال و ۶۵ درصد تولید را از آن خود ساخته اند.
جعفری گفت : برپایه طرح احیا و فعال سازی معادن کوچک مقیاس چهار رکن تعریف شده که نخست دولت و تشکیلات ذیربط است، سرمایه گذار رکن دوم، سرمایه پذیر سوم و در آخر انجمن های تخصصی قرار می گیرند.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران ( وابسته به ایمیدرو) اضافه کرد: امسال احیای ۱۵۰ معدن کوچک مقیاس در برنامه است و انتظار می رود زمینه اشتغال سه هزار نفر فراهم شود.
براساس گزارش خبرنگار ایرنا، مهرداد اکبریان رئیس انجمن سنگ آهن ایران در این همایش گفت: امروز باید اندیشه لازم انجام شود که با توسعه اکتشافات جدید معادن کوچک مقیاس را که در کنار یکدیگر واقعه شده اند، تبدیل به کلنی های معدنی ساخت تا از فعالیت آنها بهره برداری مطلوبتری صورت گیرد.
وی یادآور شد: اکنون در جنوب ایران معادن سنگ آهن هماتیتی کم عیار با ذخایر مناسب وجود دارد و می توان در افق چشم انداز تامین خوراک بخشی از فولاد سازیهای آینده را به این معادن ارجاع داد.
اکبریان از برنامه انجمن سنگ اهن برای شکل گیری کنسرسیوم های مختلف در سطح استانهای کشور خبر داد که اکنون در استان هرمزگان کلید خورده و زنجان و سپس کردستان نیز در برنامه قرار دارد.
قرار است براساس طرح احیای معادن کوچک مقیاس در مدت پنج سال تعداد ۵۰۰ معدن با امکان اشتغال ۲۵ هزار نفر به چرخه تولید متصل شوند.
نظر شما