مهندس علیرضا علیخانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میزان مصرف برق استان، با احتساب افزایش برق دیگر مشترکان استان امسال به ۷ درصد رسیده است.
وی با اشاره به شناسایی افزون بر ۹۰ درصد مزارع تولید بین کوین استان، افزود: دستگاه های بیت کوینی که در استان شناسایی شده اند بیشتر در عرصه های کشاورزی، دامداری ها، منازل مسکونی و واحدهای صنعتی راه اندازی شده بودند و عمدتا از برق به صورت غیرمجاز استفاده می کردند.
وی تاکید کرد: البته صنعت ارز دیجیتال یک فرصت برای وزارت نیرو نیز محسوب می شود اما باید ساز و کارهایی برای این امر فراهم شود تا فعالیت ها به صورت قانونی و مجوزدار صورت گیرد و هزینه انشعاب های برق برای این منظور مشخص و تعیین شود.
علیخانی اظهار داشت: هم اکنون این بحث در حال پیگیری و برنامه ریزی است که تا پایان هفته آینده تعیین تکلیف خواهد شد.
وی افزود: دولت باید اعلام کند افرادی که ارز دیجیتال تولید می کنند باید از دستگاه مربوطه مجوز بگیرند و با ارائه آن به شرکت برق، به آنان انشعاب خاص واگذار شود.
وی گفت: بر این اساس فعالیت این صنعت نیز همانند سایر مشترکان خواهد بود و تعرفه ها برای این امر مشخص می شود و آنان نیز برای صرفه جویی مدیریت لازم را خواهند داشت.
قائم مقام شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی اظهار داشت: در صورت برخورد ها فعالیت ها زیر زمینی خواهد شد که بعضا از برق خانگی، حتی در سر چاه های کشاورزی و صنعت مثل سنگ شکن ها نیز در این استان استفاده شده است.
پول مجازی (بیت کوین) پیش از این با استفاده از رایانه های خانگی تولید می شد اما در سال های اخیر دستگاه هایی مخصوص تولید این پول مجازی (ماینر) ساخته و وارد بازار شده است.
این فناوری از یک سال پیش در ایران شیوع پیدا کرده و به دلیل ارزان بودن بهای انرژی برق در کشور ما به سرعت در حال توسعه است، ولی با توجه به عدم وجود قانونی مشخص در خصوص بهای برق مصرفی این بخش، تولیدکنندگان بیت کوین مجاز به فعالیت و تولید ارز در اماکنی مثل مدارس، مساجد، مزارع کشاورزی و صنایعی که تعطیل شدهاند، نیستند.
علیخانی اوج مصرف برق در استان خراسان شمالی را ۲۶۹ مگاوات عنوان کرد و افزود: دیروز مصرف استان به ۲۵۴ مگاوات رسیده بود.
قائم مقام شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی گفت: علیرغم افزایش دما در یک ماه گذشته، با مدیریت اصولی و صرفه جویی شهروندان خاموشی برق اجباری در استان اعمال نشد و با اقدامات پیشگیرانه توانستیم مرز اوج بار استان را حفظ کرده و هیچ گونه خاموشی را در هیچ نقطهای از استان اعمال نکنیم.
وی با بیان اینکه در روزهای گذشته، مصرف، هرگز از سقف ۲۷۵ مگاوات که سهمیه تعیین شده استان است عبور نکرده، گفت: تمامی اقدامات فرهنگی، استفاده از قابلیت مولدهای اضطراری و ذخیره عملیاتی و همچنین افزایش یافتن حجم آب پشت سدها به واسطه بارندگی های ابتدای سال موجب شده تا موفقیت های خوبی در امر مدیریت اوج بار داشته باشیم.
سرکت توزیع برق خراسان شمالی ۳۵۳ هزار و ۶۹۸ مشترک دارد که از این تعداد ۸۴ درصد مشترکان بخش خانگی، ۴ درصد ادارات و دستگاههای خدمات رسان، یک درصد کشاورزی، کمتر از یک درصد صنعتی و ۱۰ درصد سایر مصارف است.
۳۰۰۷/۵۱۳۲
نظر شما