۹ مرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۲۵
کد خبر: 83418784
T T
۰ نفر
ژاپن به دنبال میانجیگری میان بنگلادش و میانمار برای حل بحران روهینگیا

دهلی نو-ایرنا- ژاپن اعلام کرد که آماده است برای حل بحران پناهجویان روهینگیا و بازگشت امن آنها به خانه های خود در استان راخین، میان بنگلادش و میانمار میانجیگری کند.

خبرگزاری " ای ان آی"  روز چهارشنبه نوشت: این پیشنهاد در  دیدار تارا کانو وزیر امور خارجه ژاپن با ای کی عبدل مومن همتای بنگلادشی او در داکا پایتخت بنگلادش مطرح شد.

 وزرای امور خارجه بنگلادش و ژاپن در پایان دیدار خود در یک جلسه مطبوعاتی مشترک بر لزوم اقدام دولت میانمار برای ایجاد یک محیط سازنده برای بازگشت مسلمانان روهینگیا تاکید کردند.

کانو که در سفری سه روزه از بنگلادش دیدار می کند، روز گذشته به اردوگاه های مهاجران روهینگیا در منطقه کاگس بازار رفت و از این اردوگاه ها بازدید  کرد.

این درحالی است که هفته گذشته یک هیات دولتی میانمار با سفر به منطقه کاگس بازار در جنوب شرق  بنگلادش با پناهجویان روهینگیایی در خصوص بازگشت آنها به میانمار مذاکره کردند.

محمد دلوار حسین یک مقام ارشد در وزارت امور خارجه بنگلادش گفت: هدف سفر هیات میانماری به بنگلادش، گفت و گو با مسلمانان روهینگیا برای راضی کردن آنها به بازگشت به میانمار بوده است.

پیش از این  شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش اعلام کرد که مسئولیت تاخیر در بازگشت  روهینگیایی ها به  عهده دولت میانمار است  و این کشور قصد ندارد بار دیگر از این آوارگان استقبال کند.

بنگلادش و میانمار در 25 ماه نوامبر( 4 آذر 1396) یک توافق نامه برای بازگشت پناهجویان روهینگیا به خانه های خود در راخین امضا کردند.

بر اساس این توافق روند بازگشت مسلمانان روهینگیا به تدریج انجام خواهد شد درحالی که دو کشور باید امنیت، سلامت و کرامت آنها را تامین کنند.

اما این توافق به دلیل فراهم نشدن شرایط مناسب از سوی دولت میانمار اجرایی نشده است.

مسلمانان روهینگیا خواهان بازگرداندن دارایی های خود و مجازات عاملان قتل عام خانواده های خود توسط دولت میانمار هستند.

بسیاری از مردم میانمار روهینگیایی‌ها را مهاجرینی غیرقانونی می‌دانند و لذا این مردمان از تبعیض‌هایی که علیه‌شان روا می‌رود در رنج هستند. دولت میانمار با روهینگیایی‌ها همانند مردمانی فاقد ملّیت و بی‌خانمان برخورد می‌کند و به آنها تابعیت نمی‌دهد. روهینگیایی‌ها با محدودیت‌های سفت و سختی از جمله محدودیت در جابجایی، دسترسی به امکانات پزشکی و آموزشی مواجه هستند.

به گفته مقامات بنگلادشی از ماه اوت( مرداد) سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۷۰۰ هزار مسلمان روهینگیا وارد بنگلادش شده اند درحالی که پیش از این حدود ۴۰۰ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در مناطق مختلف بنگلادش زندگی می کردند.

هم اکنون بیش از ۹۰۰ هزار مسلمان روهینگیا  در اردوگاه های مهاجران در منطقه "کاگس بازار" بنگلادش حضور دارند. نزدیک به ۶۸۸ هزار نفر از این تعداد پس از آغاز دور جدید خشونت ها در میانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha