۹ مرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۰۳
کد خبرنگار: 2176
کد خبر: 83418857
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رأی الیوم: ایران دهها میلیارد دلار به صنایع نظامی آمریکا خسارت زد

تهران-ایرنا- روزنامه فرا منطقه ای رای الیوم در مطلبی نوشت که با منصرف شدن هند از خرید پهپاد "گلوبال هاک" که توسط ایران ساقط شد، انصراف ترکیه از خرید سامانه ضد موشکی آمریکایی "پاتریوت"، ساقط شدن جنگنده "اف-۱۶"آن در سوریه و احتمال تجدید نظر کشورها در قردادهای خرید این تسلیحات، تهران موفق شده ده ها میلیارد دلار زیان به صنایع نظامی آمریکا تحمیل کند.

به نوشته امروز (چهارشنبه) روزنامه رای الیوم، در ظرف کمتر از دوسال گذشته صنایع نظامی آمریکا متحمل چند ضربه سنگین شده است که آخرین مورد آن تصمیم هند برای لغو قرارداد خود برای خرید پهپادهای جاسوسی "گلوبال هاک" بود که ایران در ماه گذشته میلادی آن را در حریم هوایی خود منهدم کرد.

کشورهای خریدار سلاح به عملکرد سلاح ها در جنگ ها توجه می کنند و این بسیار در تاریخ تسلیحات نظامی عجیب است که سلاح های آمریکایی در هیچ یک از جنگ ها علیه یک طرف ابرقدرت تسلیحاتی پس از جنگ جهانی دوم به کار گرفته نشده و دایما با آنها به کشورهای ضعیف به لحاظ نظامی همانند پاناما، گرانادا، عراق و ویتنام حمله شده است.

پس از اینکه ایران موفق به منهدم کردن هواپیمای "گلوبال هاک"(متجاوز آمریکایی) به ارزش بیش از ۲۵۰ میلیون دلار شد، درحالی که پنتاگون مدعی بود این پهپاد مجهز به پیشرفته ترین سیستم جاسوسی و رادارگریزی است، هند تصمیم گرفت تا از خرید این نوع پهپاد صرفنظر کند.

رسانه های هندی یکشنبه گذشته به نقل از منابع نظامی گزارش دادند که ارتش هند تصمیم به خرید ۳۰ پهپاد گلوبال هاک را از آمریکا به ارزش ۶ میلیارد دلار داشت، اما پس از موفقیت ایران در منهدم کردن آن دهلی نو در این معامله تجدید نظر کرده چرا که انهدام آن به وسیله ایران یعنی این هواپیما قادر نخواهد بود تا در برابر سامانه پدافندی سایر کشورها همچون پاکستان موفق عمل کند. هند در حالی که از ناموفق بود عملکرد گلوبال هاک اطلاع دارد هواپیمایی خریداری نمی کند که در برابر سامانه های موشکی پاکستانی و چینی عملکرد مطلوبی نداشته باشد.

شرکت آمریکایی نورثروپ گرومن قراردادی به ارزش ۶ میلیارد دلار را از دست داده و اگر کشورهای دیگر نیز از خرید این نوع پهپاد صرفنظر کنند، این شرکت  بیش از ۳۰ میلیارد دلار در آینده خسارت خواهد دید.

علاوه بر گلوبال هاک این سرنوشت برای سامانه موشکی "پاترویوت" آمریکایی نیز رخ داده و ترکیه با صرفنظر کردن از خرید آنها سامانه دفاع هوایی "اس-۴۰۰" روسیه را ترجیح داد چرا که سامانه پاتریوت آمریکایی در عربستان در برابر موشک های انصارالله یمن عملکرد موفقی نداشت.

سامانه دفاع موشکی سوریه نیز در سپتامبر ۲۰۱۸ موفق به ساقط کردن جنگنده "اف-۱۶" اسرائیلی شد که این نوع جنگنده نیز ساخت آمریکا است و پس از این حادثه کشورها در قرادادهای خود برای خرید جنگنده های اف-۱۶ تجدید نظر کردند.(این جنگنده - بمب افکن آمریکایی که در اختیار رژیم صهیونیستی بود توسط سامانه پدافند هوایی اس 200 سوریه که گفته شده توسط کارشناسان نظامی ایران تقویت شده هدف قرار گرفته و ساقط شد)

برخی از نزاع ها به قبرستانی برای صنایع نظامی آمریکا تبدیل شده و ده ها میلیارد دلار به صنعت نظامی این کشور در کوتاه مدت و میان مدت زیان تحمیل می کند و بر ابهت و وجهه آن صدمه زده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha