«گرهارد شرودر» صدراعظم پیشین آلمان مخالفت خود را با پیوستن این کشور به ائتلاف دریایی پیشنهادی آمریکا و انگلیس در خلیج فارس اعلام کرد.
وی در گفت وگو با نشریه « راینیشن پست » آلمان مشارکت کشورش در یک ائتلاف دریایی نظامی در خلیج فارس را به معنای مشروعیت دادن به اقدام احتمالی آمریکا شبیه آنچه که در مورد عراق انجام داد، دانست.
شرودر که در زمان صدراعظمی خود در سال ۲۰۰۳ به خواسته دولت «جورج دبلیو. بوش» برای پیوستن به ائتلاف آمریکا در حمله به عراق پاسخ منفی داده بود، پذیرش این خواسته از سوی برلین را به منزله مشروعیت بخشیدن به جنگ افروزی دیگری از سوی واشنگتن در خاورمیانه ارزیابی کرد.
حمله آمریکا به عراق که دو سال پس از واقعه یازده سپتامبر ۲۰۰۱ رخ داد، با مشارکت برخی کشورهای اروپایی از جمله انگلیس و اسپانیا انجام گرفت، با این حال کشورهای آلمان و فرانسه با پیوستن به این ائتلاف مخالفت کردند.
شرودر سیاستمدار آلمانی عضو حزب سوسیال دموکرات از ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵ صدراعظم آلمان بود و دولتی ائتلافی را با همراهی حزب سبزها به ریاست «یوشکا فیشر» به پیش برد. وی پیش از وارد شدن به دنیای حرفهای سیاست وکیلی موفق بود و پیش از رسیدن به صدراعظمی نیز برای مدتی رئیس ایالت نیدرزاکسن شد.
پس از انتخابات فدرال ۲۰۰۵ حزب شرودر در انتخابات شکست خورد و پس از سه هفته مذاکره، وی مقام صدراعظمی را به «آنگلا مرکل» از اتحادیه دموکرات مسیحی واگذار کرد.
گفتنی است شب گذشته رئیس جمهوری ایران در گفت وگوی تلفنی با همتای فرانسوی خود ادامه سیاستهای تنش آفرین آمریکا در منطقه را دربردارنده آثار منفی در امنیت و ثبات روابط فرا منطقه ای و بین المللی خواند و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره اصلی ترین تامین کننده امنیت و آزادی کشتیرانی در منطقه خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان بوده و خواهد بود.
دکتر روحانی جدیت اروپا در عادی سازی روابط نفتی و بانکی ایران با دیگر کشورها را گام اول از تعهدات مورد انتظار ایران خواند و اظهارداشت: اختصاص خط اعتباری از سوی اروپا در این زمینه می تواند به عنوان مقدمه حائز اهمیت باشد.
نظر شما