پیش بینی رشد پنج برابری صادرات سیب درختی در سالجاری

تهران - ایرنا - رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی گفت: با توجه به بارندگی های ابتدای سال و افزایش دو برابری تولید سیب درختی به نظر می‌رسد امسال صادرات این محصول نسبت به سال ۹۷ به بیش از پنج برابر افزایش یابد.

«سید رضا نورانی» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: طبق برآوردها به نظر می‌رسد در سال ۹۸، میزان تولید سیب درختی بین ۴ تا ۴.۵ میلیون تن باشد که با صادرات یک تا ۱.۵ میلیون تن از این محصول ارزش صادراتی آن به نزدیک یک میلیارد دلار می رسد.

به گفته وی، بخشی از سیب درختی وارد صنعت کنستانتره و آبگیری و بخشی سهم تازه خوری کشور است.

رئیس اتحادیه صادر کنندگان محصولات کشاورزی اظهارداشت: این درحالیست که در سال ۹۷ میزان تولید سیب درختی به دلیل سرمازدگی نزدیک دو میلیون تن بود که حدود ۲۰۰ هزار تن آن به ارزش بیش از ۱۵۰ میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شده بود که علاوه بر کاهش صادرات،   قیمت آن نیز در بازار داخلی افزایش چشمگیری پیدا کرد.

وی یادآورشد : این درحالیست که در سال ۹۶ تولید سیب درختی بیش از سه میلیون تن و ارزش صادراتی آن نزدیک به ۴۵۰ میلیون دلار بود.

رئیس اتحادیه صادر کنندگان محصولات کشاورزی تصریح کرد: با وجود افزایش تولید، اکنون دولت باید برنامه ریزی صادراتی، سرمایه در گردش یا  تخصیص تسهیلاتی را برای صادرات سیب درختی تهیه و تصویب کند تا در نیمه دوم سال صادرات طبق روال انجام شود زیرا در غیر این صورت سیب روی دست تولیدکنندگان می ماند و دولت چاره ای جز خرید تضمینی و ذخیره سازی نخواهد داشت.

نورانی گفت: با توجه به اینکه ما زنجیره سیب درختی ایران را تهیه کرده ایم اما هیچ سرمایه درگردشی را برای آن مهیا نکرده ایم.

وی با بیان اینکه صادرکنندگان سیب درختی تسهیلاتی برای صادرات ندارند، افزود: علت رشد صادرات سیب درختی در سال ۹۶، ارایه تسهیلاتی همچون  تهاتر موز با سیب، تخصیص یارانه ۳۰۰ تومانی روی هر کیلوگرم سیب درختی صادراتی در نظر گرفته شده که موجب رشد صادرات این محصول شد.

دور ریختن یک هزار تن سیب درختی ضرر به منافع ملی است

رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی درباره خراب شدن نزدیک یک هزار تن سیب درختی دپو شده در دماوند گفت: دولت هر ساله برای ذخیره سازی سیب و پرتقال شب عید هزینه گزافی می پردازد که به نظر می رسد لازم است که دولت خود با تشدید نظارت ها عملیات فنی را  به بخش خصوصی برون سپاری کند.

وی بر این باور است که  هر زمان دولت وارد خرید و فروش شد ضرر کرد و به طور حتم  از بین رفتن این میزان محصول توسط بخش خصوصی یا دولتی ضرر به منافع ملی است و باید متولیان امر پاسخگو با شند.

ممنوعیت های صادراتی همسایگان و لزوم دخالت وزارت امور خارجه

نورانی اظهار داشت: در حالی که می توانیم بازارهای صادراتی پویایی در منطقه و بخصوص کشورهای همسایه که مراوده های سیاسی خوبی با آنها داریم داشته باشیم، اما آنها متاثر از مسائل سیاسی هر روز تعرفه ها و محدودیت های جدیدی برای کالاهای ایرانی لحاظ می کنند که از جمله آنها وضع تعرفه های مختلف بر سیب درختی، گوجه فرنگی و پیاز از سوی عراقی‌هاست.

وی بیان داشت:‌ بطور نمونه امروز عراقی ها تعرفه چهار هزار تومانی بر هر کیلوگرم گوجه فرنگی کشورمان وضع کرده اند؛  اینها وابسته به مسائل سیاسی است و در این زمینه وزارت امور خارجه کشورمان باید اقدام کند تا با انجام توافق، تسهیلاتی مقرر کنیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha