۹ مرداد ۱۳۹۸، ۲۰:۲۰
کد خبرنگار: 1005
کد خبر: 83420020
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 راه‌اندازی میز عراق، سوریه و قطر، راهکار فارس برای توسعه صادرات

شیراز- ایرنا- حمایت از ایجاد و راه‌اندازی میز صادرات به کشورهای عراق، سوریه و قطر در استان فارس، مهم ترین بخش سخنان استاندار در نشست کارگروه توسعه صادرات استان بود، نشستی که با حضور مشاور معاون اول رئیس جمهوری و دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه در شیراز برگزار شد.

بیان یک خاطره شهره بودن شیراز در عالم پزشکی نزد مردم و مسئولان کشور عراق و تذکر مشاور معاون اول رئیس جمهوری درباره صیانت از نام خلیج فارس از حاشیه های جالب توجه این نشست بود. 

فارس در اندیشه راه اندازی میز عراق، سوریه و قطر
عنایت الله رحیمی استاندار فارس در سخنانی در این نشست گفت که میزهای صادرات به کشورهای عراق، سوریه و قطر با مسئولیت مشخص، اعضای مشخص و ماموریت مشخص شکل خواهد گرفت و امیدواریم بتواند بر صادرات استان تاثیرات مثبت داشته باشد.
وی، با اشاره به اقدامات دولت در جهت تنوع بخشی به درآمدهای کشور با تکیه بر صادرات غیرنفتی ادامه داد: با توجه به این سیاست دولت، توسعه صادرات در این حوزه به ویژه صادرات خدمات فنی و مهندسی و مباحث علم و تکنولوژی می تواند از اولویت برخوردار باشد.
او اظهار داشت: توسعه تجارت با کشورهای همسایه، منطقه و جهان باید حتما مد نظر باشد که این مهم در دستور کار دولت نیز قرار دارد و تاکنون اقداماتی از صورت گرفته است.
استاندار فارس تصریح کرد: اقتصاد پویا در تعامل با اقتصاد جهان است و نمی‌توان یک اقتصاد پویا را در مرزها محدود کرد و قطعا دنبال کردن سیاست توسعه هم‌زیستی مسالمت آمیز می تواند منافع همه کشورها را تامین کند.
وی، فعالیت وزارت امور خارجه در بحث گسترش تعامل با کشورهای سوریه و عراق را خوب ارزیابی کرد و افزود: امیدواریم روز به روز شاهد گسترش این تعاملات و همچنین فعال‌تر شدن سفارتخانه‌های کشورمان در این کشورها باشیم تا نتایج عملی آن نیز بیشتر شود.
او اضافه کرد: بخش خصوصی ما فراز و فرودهای زیادی در زمینه توسعه صادرات به کشورهای مختلف به ویژه کشور عراق را داشته و تجربه‌های خوبی را در این زمینه کسب کرده است و قطعا بهره‌مندی از تجربه کسانی که در این زمینه کار کرده‌اند می‌تواند این مسیر سهل تر کرده و زمینه حرکت به سمت یک بازار باثبات را فراهم کند.
استاندار فارس گفت: فعالیت‌های حمایتی دستگاه‌های اجرایی نیز در زمینه توسعه صادرات به عنوان یک نیاز ضروری و اصلی مورد انتظار است.
رحیمی اضافه کرد: سوق دادن کالاهای صادراتی به سمت کالاهای دانش بنیان می‌تواند دوام حضورمان در بازارهای مقصد را به ارمغان آورد.
او اظهار داشت: سرمایه‌گذاری‌های مشترک بین سرمایه‌گذاران کشورهای هدف می‌تواند سهم تجارت ما را تثبیت و امنیت منافع اقتصادی ما را تامین کند.

راه اندازی کنسولگری عراق در شیراز، ایده ای قابل بررسی
استاندار فارس، با اشاره به اینکه امکان بررسی راه‌اندازی کنسولگری عراق در شیراز هم وجود دارد گفت: این مساله از آنجا قابل بررسی و انجام است که می‌توانیم در زمینه جذب زائر، توریسم درمانی، گردشگری تاریخی، طبیعی و فرهنگی و همچنین مباحث صادرات و واردات فعالیت‌های خوبی داشته باشیم.
وی گفت: در این میان برخی تکالیف بر عهده بخش دولتی و برخی هم بر عهده بخش خصوصی است که دولت در زمینه ایجاد روابط حسنه سیاسی به عنوان یکی از وظایف خود اقدامات خوبی انجام داده که می‌تواند در فعالیت تجار و صادر کنندگان ما موثر باشد.
وی افزود: همچنین بخش خصوصی باید در تولید و صادرات کالا به مساله کیفیت مطلوب، قیمت مناسب، وفای به عهد و ایجاد اعتماد توجه داشته باشند تا از صادرات و واردات موثر و متعادل برخوردار باشیم.

بستر افزایش صادرات کالا از فارس به عراق فراهم است
مشاور معاون اول رئیس جمهوری و دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه نیز در این نشست گفت: استان فارس این ظرفیت را دارد که بخش بیشتری از صادرات کشورمان به کشور عراق را به خود اختصاص دهد.
حسن دانایی‌فرافزود: اینکه هم اینک یک دهم صادرات کشور به عراق مربوط به استان فارس است رقم خوبی است اما با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فارس سهم این استان می‌تواند بیشتر هم شود.
او ادامه داد: البته در بحث افزایش مراودات اقتصادی با کشور عراق باید به دنبال سرمایه‌گذاری و تولید مشترک به منظور ماندگاری در بازار عراق باشیم و اگر بخواهیم فقط به صادرات فکر کنیم و واردات از این کشور را نادیده بگیریم نمی‌توانیم در بازار عراق ماندگار شویم.
مشاور معاون اول رئیس جمهوری، روابط سیاسی و اقتصادی ایران و عراق را بسیار خوب توصیف کرد و ادامه داد:به ویژه بعد از سفرهای بسیار خوبی که از زمستان سال گذشته تا هفته اخیر بین سران و مسئولان ۲ کشور انجام شد این روابط مطلوب‌تر نیز شده است.
دانایی‌فر گفت: رفت و آمدها در سطوح مختلف ادامه دارد و می شود گفت که در هر ماه یک تا ۲ بار در حد وزرا و معاونین وزرا رفت و آمد انجام می‌شود.
وی افزود: اعداد و ارقام مبادلات تجاری و بازرگانی نیز گویای مطلوب بودن این روابط است.

پیشی گرفتن ایران از ترکیه در صادرات به عراق 
دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه ادامه داد: در بحث صادرات به کشور عراق، عملکرد و شرایط به گونه‌ای بود که سال گذشته گوی سبقت را از ترکیه ربودیم و در زمینه صادرات کالا به عراق در جایگاه نخست قرار گرفتیم.
 دانایی فر گفت: با توجه به ظرفیت‌های استان فارس پیشنهاد می‌شود که راه‌اندازی میز صادرات عراق به شکل جدی در این استان دنبال شود تا با ارتباطی که می‌تواند با نمایندگی‌های ما و همچنین با اتاق مشترک ایران و عراق داشته باشد بسیاری از مشکلات از این طریق حل شود.
مشاور معاون اول رئیس جمهوری و دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه افزود: همچنین انتظار داریم که استان فارس امسال میزبان یک هیات از کشور عراق و سوریه باشد و ما نیز آمادگی داریم که ۲ هیات را از فارس برای سفر به سوریه و عراق همراهی کنم.
وی ادامه داد: همچنین آمادگی داریم که هم در عراق و هم سوریه نمایشگاهی جهت معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان فارس برپا کنیم.

وزیر عراقی که در شیراز درمان شد
دانایی‌فر، در ادامه بیان ظرفیت‌ها و توانمندی‌های فارس در حوزه‌های مختلف به بیان خاطره‌ای از یکی از وزرای وقت کشور عراق پرداخت.
او افزود: یکی از وزرای وقت کشور عراق که از بیماری نارسایی کبد رنج می‌برد برای من تعریف کرد که پزشک معالجم در لندن گفت که برای مداوای تو کاری از من ساخته نیست و برای بهبود می‌توانی به ۲ جا مراجعه کنی که یکی فلان پزشک در کشور آمریکا است و دیگری دکتر ملک حسینی در کشور ایران و شهر شیراز است.
وی گفت: به دنبال این تقاضا شرایط برای حضور او در شیراز فراهم شد و اتفاقا مشکل بیماری او هم رفع شود.

تذکر درباره صیانت از نام خلیج فارس 
در این جلسه یکی از مدیران استان در حالی که مشغول ارائه گزارش بود سهوا به جای استفاده از نام خلیج فارس در بیان کشورهای حاشیه خلیج فارس از عنوان کشورهای حاشیه خلیج استفاده کرد که مشاور معاون اول رئیس جمهوری و دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه، در این جلسه تذکر داد که نام خلیج فارس باید به طور کامل بیان شود.
۶۱۲۲/ ۲۰۲۷

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha