به گزارش خبرنگار ایرنا؛ سیدعلی اصغر رفاهی عصر چهارشنبه در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان کرمانشاه در سرسرای تدبیر استانداری، استفاده از ظرفیت های مردمی در بحث نظارت در کشور را یکی از برنامه های معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه دانست و افزود: سامانه سجام به آدرس اینترنتی http://sajam.adliran.ir/ نیز در این راستا راه اندازی شده و تاکنون ۷۵ هزار نفر در این سامانه ثبت نام کرده اند.
او با بیان اینکه دستگاه های نظارتی زیادی در کشور داریم که به صورت متمرکز اقدام به نظارت می کنند، گفت: ما به این نتیجه رسیدیم که از طریق نظارت های غیرمتمرکز و در قالب استفاده از ظرفیت های مردمی نظارت ها را دنبال کنیم.
او با بیان اینکه ما در کارهای اجرایی دخالت نمی کنیم و هدف ما پیشگیری از وقوع جرم در همه بخش ها است نه مچ گیری، گفت: تاکنون هشت هزار گزارش از طریق مردم وارد سامانه سجام شده که از این تعداد یک هزار مورد اصالت سنجی شده است.
وی گفت: مردم گزارش هایی را می توانند در این سامانه ثبت کنند که بتوان با اقدام در آن راستا از وقوع یک جرم در حوزه های مختلف پیشگیری کرد.
او با بیان اینکه گزارش های وارد شده به سامانه سجام در اختیار مسئولان عالی رتبه کشوری و استان ها و شهرستان ها قرار می گیرد توضیح داد که هدف ما این است که تعداد پرونده های ورودی به قوه قضائیه و سیستم قضایی کشور کاهش یابد.
او قوه قضائیه را به تعبیر رهبر معظم انقلاب ملجاء و پناهگاه مردم دانست و گفت: هیچ کس حق ندارد برخلاف قانون عمل کند و هر زمانی که حقی از کسی ضایع شد می تواند از طریق دستگاه قضایی پیگیر حق خود باشد.
مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در ادامه سخنانش گفت: برابر اصل ۱۵۶ قانون اساسی قوه قضاییه موظف است به تمامی وظایف خود به شکل کامل بپردازد و در این راستا از ظرفیت های مردمی بهره می گیرد.
رفاهی به دوران تحول که با شروع به کار آیت الله رئیسی در مسند دستگاه قضایی آغاز شده اشاره کرد و افزود: در این مدت از میان آسیب های موجود در کشور ۱۳ چالش و ۶ ابرچالش شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۷ قوه قضائیه با ۱۲ هزار قاضی عهده دار ۱۸ میلیون پرونده بوده است، گفت: در سال حدود ۶ میلیون پرونده جدید وارد دستگاه قضایی می شود که باید جلو ورود این پرونده ها را بگیریم.
وی با بیان اینکه مردم از اطاله دادرسی خسته شده اند و گلایه دارند، گفت: قضات هم از این وضعیت مکدر هستند و باید تلاش کنیم سالانه به طور متوسط جلو پنج درصد رشد پرونده ها را بگیریم.
۳۰۳۳/۸۰۶۶