ظریف پیشتر سوم تیر که احتمال تحریم او را مطرح کرده بودند، در مصاحبه با روزنامه نیویورکتایمز گفته بود : «هر کس که من را میشناسد میداند که من یا خانوادهام ملکی در خارج از ایران نداریم. من شخصاً حتی حساب بانکی هم در خارج از ایران ندارم. ایران کل زندگی و تنها تعهد من است. بنابراین، من هیچ مشکل شخصی با تحریمهای احتمالی ندارم.»
وزیر خارجه ایران افزود: «تنها تأثیر-و احتمالاً تنها هدفِ- قرار دادن من در فهرست تحریم محدود کردن توانایی من برای برقراری ارتباط است و شک دارم که این کمکی به کسی بکند. مطمئناً این کار، احتمال تصمیمگیری از روی آگاهی در واشنگتن را محدود خواهد کرد.»
در اطلاعیه روز چهارشنبه دفتر کنترل دارایی های خارجی خزانه داری آمریکا دلیل تحریم محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، تبعیت مستقیم یا غیر مستقیم از رهبر معظم انقلاب اسلامی اعلام شده است.
این بیانیه می افزاید: در 24 ژوئن 2019 رئیس جمهوری آمریکا دستور اجرایی برای تحریم رهبر عالی انقلاب اسلامی ایران و دفتر رهبری را صادر کرد و اجازه داد سایر افراد مرتبط با رهبر ایران تحریم شوند.
استیون منوچین وزیر جنگ اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران هم اظهار کرده است جواد ظریف بی پروا دستورات رهبر عالی ایران را اجرا می کند و سخنگوی اصلی آنچه که او رژیم ایران نامید در سراسر جهان است.
وی ادامه داد آمریکا یک پیام روشن به آنچه که او رژیم خواند ارسال می کند که رفتارهای اخیر آن به طور کامل ناپذیرفتنی است. در حالی که رژیم ایران دسترسی شهروندان به شبکه های اجتماعی را ممنوع می کند، جواد ظریف وزیر خارجه تبلیغات دروغین رژیم و اطلاعات غلط را از طریق رسانه ها در سراسر جهان می گستراند.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا هم که از زمان حضور ظریف در نیویورک تا کنون نسبت به زبان گویای جمهوری اسلامی ایران کینه توزانه اظهار نظر کرده است، از تصمیم تحریم ظریف استقبال کرد و گفت اخیرا رئیس جمهوری ترامپ رهبر عالی ایران را تحریم کرد که به ادعای او خود را با هزینه مردم ایران غنی کرده است.
وی افزود امروز آمریکا محمد جواد ظریف رئیس توجیه گران را تحریم کرد. او به همان اندازه در رفتار غیر قانونی آنچه که او رژیم نامید، دخیل است که سایر آنچه که مافیا خواند، دخالت دارند.
اقدام اخیر خزانه داری آمریکا که به طور مسلم در هماهنگی با رئیس جمهوری این کشور انجام شده است به خوبی گویای آن است که ادعای مذاکرات بدون پیش شرط از سوی کاخ سفید، ادعایی پوچ است چرا که با تحریم رئیس دستگاه دیپلماسی، راه بر هرگونه مذاکره ای بسته شده است و مشخص نیست آمریکایی ها قرار است با چه کسی مذاکره کنند.
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران هم در واکنش به اقدام تروریست های اقتصادی گفت: اوج تناقض و حماقت رهبران آمریکا آنجاست که بارها دکتر ظریف را در سیاست ایران کارهای نمیدانند اما با نابخردی محض دست به تحریم او میزنند! آمریکاییها از منطق دکتر ظریف و هنر مذاکراتی او به شدت واهمه دارند.
ظریف در آخرین نشست جنبش عدم تعهد که در کاراکاس پایتخت ونزوئلا برگزار شد، خواستار آن شد که واژه تحریم که مبتنی بر اقدام قانونی و جمعی است برای اقدامات یکجانبه و غیرقانونی آمریکا علیه ملت ها استفاده نشود و تروریسم اقتصادی را جایگزین آن کنند.
شکست های متعدد آمریکا در مجامع بین المللی و ناتوانی وی برای اجماع سازی علیه ایران که در سایه دیپلماسی قوی و کارآمد محمد جواد ظریف و تیم وی به دست آمده است، عرصه را برای آمریکایی ها تنگ کرد تا تصمیمی را اعلام کنند که در عمل کوچکترین تاثیری بر عملکرد دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران ندارد و ثابت می کند به دولت فعلی آمریکا حتی در ادعای مذاکرات بدون پیش شرط هم نمی توان اعتماد کرد.
نظر شما