۱۰ مرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۱۶
کد خبر: 83420757
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۳۰ تا ۵۰ درصد زنان مبتلا به آندومتریوز دچار ناباروری می شوند

تهران - ایرنا - دبیر علمی کنفرانس تشخیص، ارجاع و مدیریت درمان بیماران مبتلا به دردهای لگنی و آندومتریوز به نقش این بیماری بر ناباروری اشاره کرد و گفت: ۳۰ تا ۵۰ درصد زنان مبتلا به آندومتریوز دچار ناباروری می شوند.

آندومتریوز به معنی رشد بافت داخلی رحم در جایی بیرون از رحم است.  در این بیماری بافت اندومتر (لایه داخلی رحم) در بیرون از محل اصلی خود (رحم) تشکیل می‌شود. این بافت می تواند در تمام بافت‌ های بدن به جز طحال به‌وجود آید، ولی رایج‌ترین محل پدیدآمدن آن، لگن است که در این قسمت هم، تخمدان‌ ها بیشتر گرفتار اندومتریوز می‌شوند.  در آندومتریوز، بافت های اطراف ممکن است تحریک شوند و در نهایت موجب زخمی شدن بافت و چسبندگی شود.  

دکتر عاطفه گرگین روز پنجشنبه در حاشیه کنفرانس یک روزه تشخیص، ارجاع و مدیریت درمان بیماران مبتلا به دردهای لگنی و آندومتریوز به خبرنگار علمی ایرنا گفت: یکی از موضوعاتی که افراد مبتلا به آندومتدیوز با آن مواجه می شوند ناباروری است و این بیماری می تواند روی بر باروری زنان تاثیر منفی بگذارد.

وی به سایر عوارض ابتلا به آندومتریوز اشاره کرد و گفت: کاهش ذخیره تخمدان ها و کم شدن کیفیت تخمک ها از دیگر عوارض ابتلا به این بیماری است.

گرگین با اشاره به اینکه تشخیص زودتر، سبب کنترل یا بهبودی بیماری خواهد شد، افزود: تاخیر تشخیص این بیماری در ایران به طور متوسط حدود ۲۳ ماه است.

وی ادامه داد: تاخیر تشخیص بیماری می تواند سبب تشدید بیماری شود و بر کیفیت زندگی فرد اثر بگذارد به همین دلیل توصیه می شود زنان دردهای لگنی را طبیعی تلقی نکنند و پیگیر این موضوع باشند.

زنان به دردهای لگنی توجه جدی داشته باشند

وی دردهای لگنی را از شایع ترین علائم بیماری اعلام و به زنان توصیه کرد که حتما به دردهای لگنی توجه جدی داشته باشند و در صورت بروز این دردها به پزشک متخصص مراجعه کنند

گرگین بیان داشت: اگر زنی دچار درد لگنی می باشد حتما باید از نظر آندومتریوز بررسی شود و تاخیر در تشخیص این بیماری، عوارضی برای بیمار به همراه خواهد داشت.

وی اظهار داشت: دردهای های حین قاعدگی، دردهای مزمن لگنی، اختلالات قاعدگی، درد در حین دفع مدفوع و درد یا تکرر ادرار از دیگر علائم این بیماری است.

فلوشیپ لاپاراسکوپی پیشرفته و آندومتریوز با اشاره به اینکه علت این بیماری هنوز ناشناخته است، گفت: شایع ترین محلی که این بیماری درگیر می کند لگن و احشا لگنی است. این بیماری همچنین می تواند بافت و لوله های رحم را درگیر کرده و سبب کیست در تخمدان شده یا ضایعات عمقی در لگن ایجاد کند.

دبیر علمی کنفرانس تشخیص، ارجاع و مدیریت درمان بیماران مبتلا به دردهای لگنی و آندومتریوز افزود: این بیماری همچنین می تواند برروی روده، مثانه، دیواره های لگن و لوله های ادراری و حالب ها هم ایجاد ضایعه کند.

وی با اشاره به اینکه اندومتریور معمولا چندین ارگان بدن را درگیر می کند، گفت: این بیماری باید به صورت تیمی درمان شود، به این معنی که همراه جراح آندومتریوز، جراح های ارولوژی و روده هم باید در این عمل جراحی حضور داشته باشند تا تمام ضایعات  بیمار برداشته شود.

احتمال ابتلا بیماری در بستگان درجه یک چند برابر است

وی گفت: مطالعات انجام شده نشان داد که ژنتیک نقش مهمی در ابتلا افراد دارد و در بستگان در یک ممکن است احتمال ابتلا چند برابر سایر افرادمی باشد.

گرگین ادامه داد که شیوع این بیماری در بین دبستگان درجه یک، حدود شش درصد گزارش شده است. در خانواده ای که یک فرد مبتلا شد، سایر افراد خانواده هم باید از نظر ابتلا به بیماری بررسی شوند.

فلوشیپ لاپاراسکوپی پیشرفته و آندومتریوز افزود: سزارین سبب تشدید این بیماری نمی شود و آن چیزی که در ابتلا به بیماری مهم است، زمینه ژنتیکی می باشد.

وی افزود: سمینار یکروزه در مورد تشخیص و مدیریت درمان اندومتریوز است که در مرکز ناباروری ابن سینا برگزار شد تا ضمن آشنایی بیشتر همکاران با پیشرفت های علمی، زمینه ارایه خدمت بهتر به بیماران فراهم شود  و گروه هدف این سمینار متخصصان زنان، پزشکان عمومی و ماماها هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha