۱۴ مرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۵۰
کد خبر: 83421472
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

تب مرغ در کردستان، آش نخورده و دهن سوخته

۱۴ مرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۵۰
کد خبر: 83421472
تب مرغ در کردستان، آش نخورده و دهن سوخته

سنندج - ایرنا - افزایش دما در استان‌های جنوب و جنوب‌غربی در حالی اولین متهم کاهش جوجه ریزی در مرغداری‌ها و رشد نزولی قیمت مرغ در اقصی نقاط کشور است که همواره استان های سردسیری همچون کردستان علیرغم افزایش میزان تولید در تابستان از گزند تب و تاب گرانی این فرآورده پروتئینی در امان نمی‌مانند.

کاهش جوجه ریزی بر اثر افزایش دما در مناطق جنوبی باعث رشد قیمت گوشت مرغ در هفته‌های گذشته شده به طوری که هم اکنون در استانی مانند کردستان که با پیش بینی های صورت گرفته میزان تولید خود را ۱۵ درصد افزایش داده بودند اما باز هم در یک ماه گذشته شاهد افزایش حدود ۳۰ درصد قیمت این محصول بودند.

رشد قیمت مرغ به علت کاهش جوجه ریزی در اثر گرمای تابستانی در تمام کشور تاثیر گذار بوده بطوریکه قیمت مرغ زنده در کشور به صورت میانگین در درب مرغداری‌های کشور در ۱۲ تیر امسال ۸۴ تا ۸۷ هزار ریال بوده که این عدد امروز با حدود ۲۰ هزار ریال افزایش به ۱۱۶ تا ۱۲۹ هزار ریال رسیده است.

کردستان در هر دوره سه ماهه حدود سه میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی دارد که در دوره منتهی به ماه گذشته جوجه ریزی چهار میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه ای در این استان برنامه ریزی شد تا میزان تولید آن افزایش یابد تا گامی در کنترل قیمت این محصول در کشور برداشته شود.

با این وجود انتظار می رفت که کردستان تابستان امسال کمترین میزان گرانی را از قیمت گوشت مرغ تجربه کند اما به علت اجرای برنامه ریزی تولید مرغداری های کشور از سال ۱۳۹۵ هر استان سهمیه مشخص در تولید و مصرف دارند و تولید مازاد بر مصرف برای تنظیم بازار و جلوگیری از ضرر مرغداران باید به استان های دیگر صادر شود که اجرای این طرح باعث شد کردستانی ها هم مانند سایر نقاط ایران متحمل افزایش قیمت این محصول باشند.

میزان تولید چهار میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی در دوره قبلی این استان شامل بیش از هشت هزار تن گوشت مرغ است که حدود چهار هزار تن مرغ خارج از نیاز مصرف کردستان به قیمت روز این محصول به استان های مختلف از جمله کرمانشاه و تهران صادر شده است.

مدیرعامل تعاونی مرغداران کردستان در این ارتباط با بیان اینکه کاهش جوجه ریزی در برخی استان های گرمسیر به علت افزایش دما و افزایش سرانه مصرف ازعلت های گرانی مرغ در یک ماه گذشته است، افزود: در این مدت میزان تولید کردستان کاهش نداشته بلکه ۱۵ درصد نیز افزایش دارد.

موسی شفیعی اضافه کرد: به علت عرضه تولیدات مازاد بر نیاز استان به منظور تامین امنیت غذایی در نقاط مختلف کشور و ارایه نرخ آن به صورت ملی، گرانی در کردستان نیز تاثیر گذار بود و باعث افزابش نرخ این محصول پر مصرف شده است.

وی یادآور شد: همچنین با توجه به اینکه بسیاری از مواد اولیه این صنعت از جمله نهادهای طیور به صورت وارداتی تامین می شود یکی دیگر از دلایل گرانی قیمت مرغ هم به این مساله ارتباط دارد.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این ارتباط اظهار داشت: همه ساله در ایام فصل تابستان به علت افزایش مصرف در مناسبت ها و مراسم مختلف این فصل و افزایش دمای هوا که مانعی برای جوجه ریزی محصوب می شود دلیلی بر رشد نزولی این محصول یک ماه گذشته در اقصی نقاط کشور است.

سید مادح حسامی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی کردستان این وضعیت را پیش بینی و در آخرین دوره جوجه ریزی منتهی به ماه های تیر و مرداد حدود ۱۵ درصد جوجه ریزی را افزایش داد،  افزود: جوجه ریزی های امسال شامل سه میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه در فروردین، سه میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه در اردیبهشت، سه میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه در خرداد و چهار میلیون و ۲۰۰ قطعه در تیر است.

وی اضافه کرد: این میزان شامل ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه جوبه به میزان ۳۰ هزار و ۸۰۰ تُن پیش بینی تولید است که ۵۵ درصد آن در داخل استان توزیع و ۴۵ درصد نیز به خارج از استان به منظور مشارکت در تامین نیاز بازار کشور صادر شده است.

حسامی با بیان اینکه میزان جوجه ریزی در مرغداری های استان در تیر امسال رکورد خود را شکسته است، گفت: هم اکنون از چهار میلیون و ۲۰۰ هزاز قطعه جوجه ریزی این ماه حدود هشت هزار و ۴۰۰ تن محصول تولید و در استان توزیع شده است.

وی یادآور شد: علیرغم این اقدامات نرخ افزایشی قیمت گوشت مرغ در این استان نیز تاثیر گذار شد و موجب افزایش ۲۰ تا ۳۰ هزار ریالی نرخ هر کیلوگرم مرغ زنده تحویل درب مرغداری ها شد.

حسامی تاکید کرد: در این مدت قیمت عرضه مرغ در استان از حدود ۱۲۰ تا مرز ۱۵۰ هزار ریال برای هر کیلوگرم رسید اما هم اکنون به علت افزایش جوجه ریزی این نرخ در استان به مرز ۱۴۰ هزار ریال کاهش یافته و انتظار می رود این روند کاهشی تا مهر سال جاری نیز ادامه یابد.

مدیر کل پشتیبانی امور دام کردستان نیز در این ارتباط گفت: امسال با همکاری معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی و اتحادیه های مرتبط ۱۳ هزار و ۱۹۰ تُن انواع نهاده های دامی در این استان توزیع شده است.

فرزاد معاونی افزود: این نهاده‌ها شامل هفت هزار و ۶۳۴ تن کنجاله سویا، یک هزار و ۸۰۰ تن جو، چهار هزار و ۴۶۵  تن ذرت در بوده و علاوه بر آن ۲ تن ذرت نیز در حال توزیع است.

وی اضافه کرد: هم اکنون سهمیه نهادهای دامی مورد کردستان از طریق محموله های خریداری شده شرکت پشنیبانی امور دام کشور اخذ و به مرور زمان به داخل استان حمل می شود.

با وجود اینکه کردستان استانی سردسیر است و تولیدات مرغ آن بیش از نیاز، انتظار می رود تدبیری اندیشیده شود تا مردم در فصول گرم سال علاوه بر افزایش میزان تولید نسبت به سهمیه خود در این ماه ها از گزند گرانی نرخ گوشت مرغ بیشتر در امان بمانند.

کردستان در هر سال قادر به تولید بیش از ۸۰ هزار تُن گوشت سفید است که با این میزان تولید علاوه بر تامین ۴۵ هزار تُن مصرف سالانه استان، ۳۵ هزار تن تولید مازاد خود را به ۱۲ استان دیگر صادر می کند.

هم اکنون ۱۴ هزار نفر در صنعت مرغداری و صنایع وابسته به آن از جمله واحدهای مرغداری گوشتی، مرغ مادر، خوراک طیور و کشتارگاه ها در استان کردستان مشغول بکار هستند.

در حال حاضر تعداد ۷۳۵ واحد مرغ گوشتی در کردستان با ظرفیت حدود ۱۵ میلیون قطعه در دوره و حدود ۶۰ میلیون قطعه در سال با توان تولید ۱۰۰ هزار تُن گوشت مرغ در حال فعالیت است.

۳۰۳۴/۹۱۰۲

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha