به گزارش ایرنا، فرماندار قشم روز شنبه در نشست هماهنگی حفظ و نگهداری بافت تاریخی بندرلافت گفت: با توجه به اینکه حوزه های مختلفی از جمله منطقه آزاد، میراث فرهنگی استان و سایر نهادها توانایی های مختلفی برای انجام طرح در روستای لافت دارند باید یک هماهنگی ایجاد شود تا از فعالیت های جزیره ای دوری کرد.
علیرضا نصری افزود: پس از تعیین طرح جامع، تمام نهادها باید با هم افزایی برای اجرای برنامه ها تلاش کنند تا بیشترین خدمت به مردم لافت و منطقه صورت گیرد.
وی ادامه داد: مسافران و گردشگرانی سراسر کشور از طریق بندر لافت وارد قشم می شوند و در نگاه اول با مشاهده این بندر درباره جزیره قضاوت میکنند که این امر، رسیدگی به وضعیت روستای لافت را مضاعف می کند.
فرماندار قشم تصریح کرد: از این رو برای بندر و روستای لافت باید برنامه های ویژه ای داشت و دستگاه های مختلف باید در این راستا برنامه های خویش را تدوین کنند.
قسمت قدیمی روستای لافت شامل هسته اولیه در بخش مرکزی ساخت و سازهای فعلی بوده و در حد فاصل دریا و تپههای اطراف چاههای آب شکل گرفتهاست. این بافت به صورت یک پارچه و به طول تقریبی یک کیلومتر و عرض متوسط ۱۷۰ متر در چند راستای اصلی به موازات امتداد ساحل واقع است. در این بافت، چهار محله به مرکزیت چهار مسجد شکل گرفته است. تمام خانهها حیاط مرکزی و بادگیر دارند. هدف اصلی معماری لافت مقابله با شرایط طاقت فرسای اقلیمی، و نیز حفظ ارزشهای مذهبی خانواده است. ترکیب اتاقها و راهروها و ارتباط آنها با حیاط، تحت تأثیر معماری نواحی مرکزی و حاشیه کویری ایران است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از توابع استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتردر میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
۷۵۰۰
نظر شما