اعلام آمادگی صنایع مس برای فعال کردن معادن نیمه فعال و غیرفعال کرمان

کرمان - ایرنا - به گفته استاندار کرمان شرکت ملی مس ایران برای مشارکت و سرمایه گذاری در معادنی که مشکل تامین مالی دارند و فعال کردن آنها، اعلام آمادگی کرده و در این رابطه لازم است سازمان صنعت ، معدن و تجارت مواردی که می تواند مشمول این موضوعات قرار گیرد را جمع بندی کرده و در جلسه آینده ارائه دهد.

به گزارش ایرنا، محمدجواد فدائی روز شنبه در شورای معادن استان کرمان بر رفع مشکلات موجود در رونق تولید تاکید کرد و افزود: اقدام شرکت مس برای راه اندازی کارخانه اسید سولفوریک در سرچشمه و خاتون آباد قابل تقدیر است.

وی خاطرنشان کرد: با راه اندازی کارخانه اسید سولفوریک در سرچشمه و خاتون آباد، بخشی از اسید تولیدی صادر می شود و لازم است برنامه زمانبندی احداث اسید فسفریک و کود فسفاته را ارائه کند تا ارزش افزوده و مشکلات ناشی از نگهداری اسید سولفوریک را نداشته باشیم.

وی گفت: شرکت مس موظف است ظرف سه ماه آینده گزارش زیست محیطی که مشاور ارائه می کند را به محیط زیست و کارگروه مربوطه ارائه دهد و در ادامه ظرف سه ماه آینده تعداد دامداری های غیر فعال را زیر نظر جهاد کشاورزی به ۴۰ دامداری رسانده و نیازهای مورد نظر را تامین کند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به این مطلب که کارخانه اسید سرچشمه پس از سال ها آماده و راه اندازی شده است، ادامه داد: با توجه به اینکه حجم تولید سالانه این کارخانه بیش از ۶۰۰ هزار تن و ظرفیت ذخیره سازی آن ۵۰ هزار تن است لازم است برنامه ریزی های جدید برای ایجاد کارخانه کود فسفاتیک صورت گیرد تا ضمن ایجاد اشتغال و استفاده از اسیدهای یاد شده، از هزینه کرد ارز در این حوزه جلوگیری شود.

محمدرضا پورابراهیمی تصریح کرد: ایجاد کارخانه اسید سرچشمه می تواند منشا آلایندگی جدید شود و برای رفع این موضوع باید زمانبندی دقیقی برای ایجاد کارخانه های تولید کودهای فسفاتیک صورت گرفته و پیگیری شود.

وی با اشاره به اینکه بخشی از حساب  های شرکت های بزرگ از جمله مس و گل گهر به استان آمده و گام خوبی  است، ادامه داد: بخشی از منابع این شرکت ها به استان آمده و گردش مالی بهتر شده اما هنوز حکم قانون به صورت کامل اجرایی نشده است.

نماینده مردم شرق استان کرمان در مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر این مطلب که حفظ حقوق محیط زیستی از مواردی است که باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: پیگیری های ویژه ای برای انتقال گردش مالی شرکت های بزرگ به استان انجام شده و به شکل قانون در آمده و واحدهای نظارتی باید نظارت لازم را انجام دهند که ببینیم که آیا قانون اجرایی شده است یا خیر؟

حبیب الله نیکزادی ادامه داد: انصاف نیست که مشکلات ناشی از فعالیت شرکت های بزرگ برا ی استان و خوبی های آن برای مرکز کشور باشد.

نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: کارخانه ذوب مس خاتون آباد مشکلاتی را ایجاد کرده که عوارض آن تا چند سال آینده وجود خواهد داشت و لازم است که تمهیداتی برای کاهش اثرات آنها اندیشیده شود.

علی اسدی کرم افزود: در این منطقه تعداد دام از حدی که منابع طبیعی اعلام کرده بود، بیشتر بود و تاکید شد بحث اصلاح نژاد صورت گیرد تا ضمن جلوگیری از کاهش درآمد دامداران، تعداد دام ها در  مراتع کاهش یابد.

 ۳۰۲۹/۷۴۴۰

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha