ابراهیم مبارکقدم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: محلات اسلام آباد۲، وکیل آباد، حاجی پیرلو، اسلام آباد بادکی و طرزیلو پنج محله هدف ستاد بازآفرینی شهری است.
وی بیان کرد: برای بازآفرینی این محلات ۸۲ میلیارد ریال اعتبار مشخص و عملیات اجرایی ساماندهی محلات هدف از ابتدای سال جاری آغاز شده است.
وی اضافه کرد: بازآفرینی شهری با هدف افزایش تابآوری محلات هدف و حفظ ایمنی این مناطق اجرا میشود و این امر نیز مورد تاکید مسوولان است.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی بیان کرد: توانمندسازی محلات هدف، تجهیز و مقاومسازی محلات برای مقابله با حوادث و احیای ارتقای انسجام اجتماعی محلههای مورد نظر بازآفرینی شهری از دیگر اهداف این طرح است.
وی بیان کرد: با اجرای برنامههای بازآفرینی شهری در آذربایجانغربی برای چهار هزار و ۱۷ نفر اشتغال ایجاد میشود.
وی اضافه کرد: رویکرد دولت تدبیر و امید در چارچوب اجرای «طرح بازآفرینی شهری» حمایت از بازسازی و نوسازی محلات فرسوده است.
مبارک قدم با اشاره به اینکه ستاد بازآفرینی شهری در پنج محور فعالیت میکند، اظهار داشت: توسعه امکانات و خدمات روبنایی و عمومی، تهیه برنامههای بازآفرینی شهری و محلهای، ارتقای زیرساختهای شهری در محلهها، بهسازی فضاهای شهری و محلهای، توانمندسازی اقتصادی و ظرفیتسازی اجتماعی و نهادی محورهای این فعالیتهاست.
حاشیه نشینی در شهر ارومیه در مقایسه با سال ۱۳۸۲ روند رو به رشدی داشته به طوری که این مناطق از ۱۱ محله در سال ۱۳۸۲ با جمعیت برابر با ۹۰ هزار نفر به ۳۱ محله با جمعیت ۲۴۰ هزار نفر در سال ۹۶ افزایش یافته است.
وسعت سکونت گاه های غیررسمی در شهر ارومیه با یکهزار و ۱۴۰ هکتار معادل ۱۰ درصد از مساحت شهر را به خود اختصاص داده است و در حال حاضر ۳۳ درصد جمعیت شهر نیز دراین مناطق ساکن هستند.
سکونتگاههای غیر رسمی خارج از محدوده شهر در مرکز آذربایجان غربی شامل ۲۱ محله با ۱۲۵ هکتار است که قابل توجه بوده و به لحاظ قوانین جاری کشور ارائه خدمات به ساکنان این مناطق غیرقانونی بوده و نیازمند تدبیر مسوولان ارشد استانی و ملّی است.
چهار محله حاشیه نشین در شهر خوی ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار وسعت دارد که ۱۵ هزار و ۳۱۰ نفر جمعیت شهررا در خود اسکان داده است.
۵۰ هزار نفر از جمعیت ۱۶۰ هزار نفری شهر مهاباد در ۱۱ سکونتگاه غیررسمی با ۳۴۲ هکتار مساحت سکونت دارند.
علاوه بر این شهرستان ها در حال حاضر ۶۴۰ هکتار از شهر بوکان و ۴۷۰ هکتار از شهر میاندوآب نیز به عنوان سکونتگاه غیررسمی شناسایی شده که این شهرها نیز با توجه به روند مهاجرتی روز افزون، نیازمند فعالیت بیشتر در ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی و اجرای سریع طرحهای بازآفرینی شهری است.
آذربایجانغربی مشکلات بسیاری در حوزه سکونتگاههای غیررسمی دارد که می توان با اختصاص اعتبار بیشتر و همچنین با توسعه مناطق روستایی، اجرای طرحهای سرمایه گذاری کم هزینه و توسعهای در شهرهای کوچک و روستاها و همچنین اشتغال آفرینی روستایی بخشی از روند فزآینده توسعه سکونتگاههای غیررسمی آن را کنترل کرد.
اجرای طرح بازآفرینی شهری امید از ۱۹ بهمن سال گذشته در سی ونهمین نشست ستاد ملی بازآفرینی شهری با حضور رییس جمهوری اسلامی ایران در وزارت راه و شهرسازی کلید خورد؛ در این طرح برنامه نوسازی بافتهای فرسوده توسط بخش خصوصی با تسهیل گری دولت اجرا میشود.
برای بازآفرینی شهری در آذربایجانغربی هشت هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است که یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از این مبلغ توسط شرکت بازآفرینی شهری تامین میشود.
۹۹۱۸/۲۰۹۳
نظر شما