۱۴ مرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۲۰
کد خبرنگار: 2100
کد خبر: 83425934
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مرکز شتاب دهنده کارنو شیراز آغاز به کار کرد

۱۴ مرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۲۰
کد خبر: 83425934
مرکز شتاب دهنده کارنو شیراز آغاز به کار کرد

شیراز- ایرنا- دانشگاه علمی و کاربردی فارس در اقدامی، با فراهم‌کردن تسهیلات برای تحقق‌بخشی به اندیشه دانشگاه کارآفرین، برای نخستین بار در ایران در میان مراکز علمی‌ و کاربردی، مرکز شتابدهنده‌ای را با عنوان "کارِنو" راه‌اندازی کرده است.

مراکز شتاب دهنده به مکان هایی گفته می شود که با به کارگیری دیدگاه های خلاقانه و به صورت جمعی اقدام به اجرای ایده های خلاقانه می کنند. 

دلیل راه اندازی چنین مراکزی این است که نقش جدید برای دانشگاه ها تعریف شده به گونه ای که امروزه دانشگاه‌ها را نمی‌توان همچون گذشته مرکز آموزش‌های آکادمیک صرف دانست.

 برعهده گرفتن رسالت کارآفرینی در مراکز آموزش عالی با توجه به  شرایط روز از جمله دگرگونی ها در کارکردهای دانشگاهاست و به نهاد دانشگاهی اعتبار می‌بخشد.

دانشگاه جامع علمی و کاربردی در گروه دانشگاه‌های نسل سومی قرار دارد که از ابتدا با هدف مهارت‌آموزی روی کار آمد و برای پرورش نیروهای ماهر مورد نیاز در جامعه و دانش‌افزایی آنان گام برداشت.

گرایش به ایجاد مراکز شتابدهنده در میان مراکز دانشگاهی، چندی است که قوت گرفته است. این مراکز شتابدهنده با در اختیار گذاشتن امکاناتی برای پرورش ایده‌های دانشجویان و محققان، شرایطی را فراهم می‌کنند که یک تفکر خام به دانشی عملی بدل شود تا بتوان از دل آن به کار آفرینی رسید.

رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد پارک‌های علم و فناوری از دستاوردهای اهمیت دادن به نخبگانی است که در زمینه کارآفرینی و تسهیل‌بخشی به امر تولید مبتنی بر دانش می‌کوشند.

رئیس اداره فعالیت‌های پژوهشی و فناوری دانشگاه علمی و کاربردی استان فارس در آیین استقرار تیم‌های استارت‌آپی(کسب و کارهای جدید) در شتاب‌ دهنده کارِنو که در این مرکز برگزار شد، نقطه آغازین شروع این پروژه را ۴ ماه پیش عنوان کرد.

احمد رجبی عنوان کرد: ۱۰ میز کار در چهار اتاق در فضایی به مساحت ۳۰۰ مترمربع به شتاب دهنده کارنو اختصاص داده شده است و در آینده ۵۰۰ مترمربع به این فضا افزوده می‌شود؛ در مجموع باید گفت به‌طور مستقیم ۸۰۰ متر مربع برای استقرار و ۳۰۰ متر مربع برای فضای جانبی در نظر گرفته شده است.

او با بیان اینکه کلینیک مشاوره و کارآفرینی این مرکز نیز از اردیبهشت ماه سال جاری در این دانشگاه آغاز به کار کرده است، گفت: همزمان موضوع استقرار دبیرخانه نوآوری نیز مطرح شده است که سایر خدمات مورد نیاز را ارائه می‌کند.

۱۰ استارتاپ تا پایان سال در دانشگاه علمی و کاربردی کار خواهند کرد

رئیس اداره فعالیت‌های پژوهشی و فناوری دانشگاه علمی و کاربردی فارس بیان کرد: برای گزینش تیم‌های استارتاپی در مجموعه کارنو، فراخوان تولید ایده در ده محور، به مدت  دو ماه اعلام شد در این میان ۱۸ طرح به دبیرخانه ارسال شد که درنهایت ۸طرح واجد شرایط شناخته شدند و این تعداد تا پایان سال ۱۳۹۸ به ۱۰ استارتاپ خواهد رسید.

به گفته رجبی هریک از این تیم‌ها سه ماه در شتابدهنده کارنو، ۷ دوره آموزشی تخصصی را می‌گذرانند؛ همچنینیک صندوق خطرپذیری تا پایان تابستان ۹۸ در استان فارس راه‌اندازی خواهد شد که از این تیم‌ها حمایت مالی کند.

وی هدف از راه‌اندازی شتاب دهنده کارنو را حمایت از صاحبان فکر به منظور راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بیان عنوان کرد.

همچنین تشویق نیروها و دانشجویان به کارآفرینی را از دیگر دلایل راه‌اندازی این شتابدهنده دانست.

نبود سرمایه‌گذار خطرپذیر پاشنه آشیل کارآفرینی فارس

رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان فارس نیز بر ضرورت ایجاد فضای مبتنی بر نشاط و پویایی علمی در دانشگاه‌ها تاکید کرد و گفت: اختصاص مکان و برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی به‌منظور آشنایی افراد با محیط کسب و کار از دیگر اهداف دانشگاه علمی و کاربردی است.

حبیب دانش‌ منش ایجاد مرکز شتاب دهنده کارنو را فاز صفر در فضای زیست‌بوم کارآفرینی دانست و بیان کرد: یکی از معضلات ما در موضوع استارتاپ‌ها نبود سرمایه‌گذار خطرپذیر است که این موضوع پاشنه آشیل حوزه استارتاپ و کارآفرینی در فارس است.

وی افزود: سالهاست که این نوع سرمایه‌گذاری‌ها در دنیا متداول شده است؛ اما در کشور ما نوپاست  بنابراین باید سعی کنیم این حلقه مفقوده را بیابیم؛ چراکه بسیاری از تیم‌های ایده‌پردازی استان به دلیل نبود سرمایه‌گذار راهی تهران می‌شوند و آنجا موفق می‌شوند، این موضوع باعث می‌شود افراد توانمند از استان خارج شوند.

دانش‌منش در ادامه از برنامه‌های آینده دانشگاه علمی و کاربردی برای ایجاد مرکز رشد، مرکز برگزاری رویدادهای استارتاپ ویک‌اند، سینمای کارآفرینی و استودیو سخن گفت و نوید داد این خدمات به زودی در اختیار صاحبان ایده قرار می‌گیرد.

همچنین از اعطای وام ۵۰۰ میلیون ریالی با بهره ۲درصد برای راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان برخاسته از مرکز شتابدهنده کارنو سخن گفت.

نوآوری،  کلیدواژه توسعه‌ یافتگی

مدیرکل ارتباطات و اطلاعات استان فارس نیز که در این مراسم با عنوان میهمان ویژه حضور یافته بود، از نوآوری به‌منزله کلیدواژه توسعه‌یافتگی یاد کرد و گفت: دانشگاه‌های ایران به تازگی این حوزه را شناخته‌اند و ما در ابتدای این مسیر هستیم.

مهرداد سهرابی با بیان اینکه استارتاپ‌ها فرایند پر نشیب و فرازی دارند، افزود:  موضوع راه‌اندازی کارخانه نوآوری آی تی ام سی فارس در دستور کار قرار دارد، این کارخانه محلی برای هم افزایی و رونق تولید فراهم خواهد کرد و باعث می‌شود نگرانی‌هایی که در زیست‌بوم کارآفرینی داریم از جمله درباره مسائلی همچون صندوق ریسک‌پذیر، اتصال به بازارهای جهانی، بانکها و شتابدهنده‌های ملی را از بین ببریم و زمینه برای حضور گروه‌ها ایده‌پرداز فراهم ‌شود.

وی ادامه داد: این کارخانه در فضایی ۱۴۰۰مترمربعی در حال آماده‌سازی است و فاز یک آن به مساحت ۷۰۰۰ مترمربع به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد.

سهرابی با بیان اینکه خلأ بزرگی در حمایت از کسب و کارهای نوپا وجود دارد، گفت:همین مشکلات ممکن است باعث شود که استارتاپ‌ها در آغاز کار شکست بخورند و تلاشی برای ماهیت‌بخشی به خود نکنند که این مساله برای آنان مشکل ایجاد می‌کند.

مدیرکل ارتباطات و اطلاعات استان فارس ادامه داد: از سال گذشته وزارت ارتباطات آیین‌نامه حمایت از کسب و کارهای نوپا را به تصویب رساند و سه ماه پیش آن را ابلاغ کرد که براین اساس بسته حمایتی در اختیار نوآوران قرار خواهد گرفت.

وی استان فارس را از ظرفیت‌های مطلوبی در حیطه نوآوری و گسترش ایده‌پردازی دانست که در سایه برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری درست این ایده ها به ثمر خواهد نشست.

۹۸۸۵ /۱۸۷۶ 

اخبار مرتبط