حسین عباس زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: زمستان سال گذشته پرونده سه نامزد شهر و روستای ملی به سازمان میراث فرهنگی ارسال شد که پارچه بافی شهر خوسف، گوهر سنگهای خور و حصیر بافی نایبند جزو آن بود.
وی افزود: از بین این سه نامزد شهر خوسف اولین شهر ملی در پارچه بافی مله اعلام شده و روستای خور نیز به صورت مشروط فعلا اولویت ثبت ملی گوهرسنگها را دارد اما پرونده آن نواقصی داشته که باید رفع شود.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به قدمت بیش از ۳۰۰ سال پارچه بافی در خراسان جنوبی اضافه کرد: خوسف خواستگاه پنبه مله بوده و هنوز هم کشت این پنبه رنگی در خوسف محرز است.
وی در خصوص رونق پارچه مله در شهرستان خوسف گفت: بیش از هفت هکتار با همت مسئولان محلی زیر کشت پنبه مله قرار گرفته و حدود ۲۲۰ کارگاه خانگی تولید پارچه سنتی از این نوع پنبه نیز فعال شده است.
عباسزاده با بیان اینکه برند ملی در رونق بیشتر این صنعت اثرگذار خواهد بود تصریح کرد: امیدواریم از این پس سطح زیرکشت پنبه ملی افزایش یافته و از آن در مصارف پارچه بیشتر استفاده شود.
وی گفت: بذر پنبه مله سرخ رنگ است و تولید کنندگان بومی از این نوع پنبه و پارچه آن انواع محصولات را تولید میکنند.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی افزود: پارچه مله مورد استقبال گردشگران و نمایشگاه های صنایع دستی است.
وی یاد آور شد: جشن ملی شدن مله خوسف و توبافی خراشاد به زودی در خراسان جنوبی برگزار می شود ولی هنوز زمان دقیق آن مشخص نیست.
خراسان جنوبی بیش از ۸۳۰ اثر ثبت ملی و چهار اثر جهانی دارد.
۹۸۹۳ * ۶۰۵۴