۱۵ مرداد ۱۳۹۸، ۴:۲۸
کد خبرنگار: 2971
کد خبر: 83426687
T T
۰ نفر
پوتین: روسیه دربرابر برنامه های موشکی آمریکا دست به اقدام متقابل می زند

مسکو - ایرنا - رئیس جمهوری روسیه وزارتخانه های دفاع، امور خارجه و سازمان اطلاعات خارجی روسیه را موظف کرد با دقت اقدامات بعدی آمریکا پس از خروج از پیمان موشکی مبنی بر طراحی، تولید و استقرار موشک های کوتاه و میانبرد را زیر نظر داشته باشند تا در صورت دریافت اطلاعات معتبر در این باره، روسیه نیز دست به تولید موشک های مشابه بزند.

ولادیمیر پوتین در بیانیه ای که در پایگاه اینترنتی کاخ کرملین منتشر شد، با یاداوری اینکه روز اول ماه فوریه آمریکا خروج خود از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میانبرد را اعلام کرد، افزود: شش ماه پیش بینی شده در این پیمان برای خروج از آن بسر آمد و به این ترتیب روز دوم ماه اوت پیمان از بین رفت.
وی ادامه داد: این پیمان توسط شرکای آمریکایی به آرشیو فرستاده شد و به تاریخ پیوست.  
پوتین گفت: روسیه مجبور است با تاسف اعلام کند که خروج یکجانبه آمریکا به بهانه واهی از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میانبرد نابودی یکی از اسناد بنیادین در عرصه کنترل بر تسلیحات است و به جدی ترین وجه وضعیت جهان را پیچیده می کند و ریسک هایی را برای همه ایجاد می کند.
وی ادامه داد: مسئولیت آنچه که رخ داده به طور کامل بر عهده طرف آمریکایی قرار دارد که بجای گفت وگوهای سنجیده مسائل امنیتی بین المللی، تلاش های چندساله برای کاهش مناقشه نظامی احتمالی را ازجمله با استفاده از سلاح هسته ای را هدر داد.
پوتین در ادامه بیانیه خاطرنشان کرد: ما نمی توانیم وضعیت بوجود آمده را نادیده بگیریم و به بیانیه های شرکای آمریکایی و متحدانش قناعت کنیم.
رئیس جمهوری روسیه گفت: بدیهی است برای این کار زمان نیاز است. تا تحویل این تسلیحات به ارتش روسیه، تهدید واقعی از خروج امریکا از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میانبرد با استفاده از تسلیحات موجود مقابله خواهد شد که شامل موشک های هوایی «خ-۱۰۱» و «کینجال» و موشک های دریاپایه کالیبر و میز مجموعه های موشکی از نوع «سیرکون» می شود.
پوتین افزود: در همین حال ما از تعهدات یکجانبه ای که برعهده گرفته ایم صرف نظر نمی کنیم. همه اقدامات ما صرفا متقابل و دفاعی خواهد بود و به گونه متقابل پاسخ می دهیم. «این مربوط به طراحی، تولید و استقرار موشک های میان و کوتاه برد زمین پایه است.»
وی تصریح کرد: ما این موشک ها را تا زمانی که موشک های آمریکایی مستقر نشوند در مناطق جدید مستقر نمی کنیم.
رئیس جمهوری روسیه ادامه داد: به رغم وضع پیش آمده به منطق و احساس مسئولیت شرکای آمریکایی و متحدانش در برابر ملت های خود و در قبال جامعه جهانی امید بسته ایم.
پوتین گفت: به عقیده ما، اقدامات آمریکا که منجر به نابودی پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میانبرد شد به طور غیر انکار ناپذیری منجر به تضعیف و تزلزل کل  ساختار امنیت جهانی از جمله قرارداد عدم انتشار سلاح های هسته ای و پیمان استارت-۲ خواهد شد.
 وی افزود: چنین سناریویی به معنی ازسرگیری مسابقه تسلیحاتی غیرقابل کنترل است و برای پیشگیری از هرج و مرج که در آن هیچ قاعده، محدودیت و قانونی وجود ندارد باید یک بار دیگر همه پیامدهای خطرناک را سنجید و گفت وگوهای جدی را در مورد مسائل موجود آغاز کرد.
وی خاطرنشان کرد: روسیه چنین گفت وگویی را ضروری می داند که نباید به تعویق انداخت. ما برای چنین مذاکراتی برای تامین امنیت و ثبات راهبردی آماده ایم.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد و کوتاه برد هشتم ماه دسامبر سال ۱۹۸۷ بین میخائیل گورباچف آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی و رونالد ریگان رئیس جمهوری وقت آمریکا امضا شد.
براساس این پیمان، توسعه و کاربرد تمام موشک‌های هسته‌ای و غیر هسته‌ای کوتاه و میان برد به استثنای موشک‌های دریایی ممنوع شد.
این پیمان نخستین قرارداد کنترل تسلیحات هسته‌ای موشکی راهبردی در جهان به حساب می‌آید که با توجه به اینکه در دوره جنگ سرد بین دو ابرقدرت (شوروی و آمریکا) امضا شده بود از اهمیت بسیار بالا و حیاتی برخوردار شده است.
براساس این قرارداد، موشک‌های میان برد از یک هزار تا پنج هزار و ۵۰۰ کیلومتر و کوتاه برد از ۵۰۰ تا یک هزار کیلومتر باید نابود شوند.
آمریکا پاییز پارسال با متهم کردن روسیه به نقض پیمان منع موشک‌های هسته‌ای کوتاه و میانبرد اعلام کرد که از این پیمان خارج می‌شود و روسیه نیز اجرای این پیمان را به تعلیق درآورد.
آمریکا دلیل اصلی خروج خود از این پیمان را عدم تعهد دیگر قدرت ها از جمله چین به آن می داند و روس ها هم که ظاهرا با این نظر موافق بودند معتقدند که امریکا به جای از بین بردن پیمان ها می تواند زمینه افزایش طرفین تعهدات را بوجود آورد و نیازی به زدن زیر میز نیست.
چینی ها تا امروز هیچ اهمیتی به درخواست آمریکا برای پیوستن به مذاکرات موشکی نداده اند و درخواست روسیه برای حضور در چنین نشست هایی را هم رد کرده اند.
با خروج همزمان دو کشور از این پیمان انتظار می رود دور تازه ای از مسابقه تسلیحاتی آغاز شود که اوج آن در قاره سبز خواهد بود مساله ای که باعث نگرانی دوچندان رهبران اروپا که دهه هاست به زمین  خط و نشان اتمی آمریکا و روسیه تبدیل شده اند، می شود تا شاید پا پیش بگذارند و چین را متقاعد به نشستن پشت میز مذاکره با آمریکا و روسیه کنند.
قدرت های اروپا پیشتر از روسیه خواسته بودند که در مقابل آمریکا سکوت کند و با وجود خروج ایالات متحده، همچنان به تعهدات خود در پیمان موشکی با آمریکا( به صورت یک طرفه) عمل کند موضوعی که خشم روس ها را در پی داشت و اعلام کردند که هر موشک امریکایی کوتاه یا میانبرد در خاک اروپا را یک هدف موشکی برای خود قلمداد خواهند کرد و سمت موشک های روسیه را به طرف اروپا می گیرند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha