بین‌المللی سازی مهمترین هدف دانشگاه تهران است

تهران- ایرنا- رئیس پردیس بین‌المللی ارس دانشگاه تهران می گوید: بین المللی سازی مهم ترین هدف دانشگاه تهران است و پذیرش ۲۰۰ دانشجوی بین المللی تا سال ۱۴۰۱ در این مرکز علمی پیش بینی شده است.

زهرا امام جمعه روز سه‌شنبه در نشست خبری در مورد جذب دانشجویان خارجی اظهار داشت: پردیس بین‌المللی ارس جزیی از دانشگاه تهران به شمار می‌رود که از سال ١٣٨۶ تأسیس و از سال ٨٨ نیز اقدام به پذیرش دانشجو کرد. 
وی در این برنامه که در دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: در واقع ٩ پردیس خودگردان زیر نظر دانشگاه تهران نظیر ارس، کیش و فارابی اداره می شوند که پذیرش دانشجویان در این دانشگاه ها از طریق بررسی سوابق تحصیلی و مصاحبه صورت می گیرد.
به گفته امام جمعه، در سال های اخیر براساس برنامه های پنجم و ششم توسعه پردیس های دانشگاهی در سایر شهرها نظیر تهران راه اندازی شد و در دهه های گذشته این مراکز جز  مناطق آزاد اجازه پذیرش دانشجو نداشته است.
وی ادامه داد: پردیس بین‌المللی ارس از سال ٨٨ با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد فعالیت خود را آغاز کرد و در سال ٩٢ نخستین پذیرش دوره های دکتری انجام شد. این مرکز در سال ١٣٩٣ اقدام به جذب دانشجویان نوبت دوم (شهریه پرداز) کرد. 
امام جمعه تصریح کرد: در سال ٩۴  پردیس خودگردان البرز به منظور فعالیت در رشته های بین رشته ای و مرکز ارس نیز برای جذب دانشجویان بین المللی ماموریت پیدا کردند. 
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران افزود: در سال ٩۶ مرکز بین‌المللی ارس بار دیگر اقدام به پذیرش دانشجو کرد و تا سال ١۴٠١ پذیرش ٢٠٠ دانشجو در این مرکز علمی پیش بینی شده است. 
به گفته امام جمعه در زمان حاضر نیز ١٢٠ دانشجوی ایرانی و ٩٠ دانشجوی بین المللی در این مرکز مشغول به تحصیل هستند. 
امام جمعه در خصوص رشته های دانشگاهی این مرکز خاطرنشان کرد: رشته های علوم انسانی نظیر حقوق، روان شناسی و حسابداری نسبت به سایر رشته ها از داوطلبان بیشتری برخوردار هستند.  
وی با اشاره به متمرکز شدن بودجه های عظیمی برای بین المللی سازی این مرکز ، یادآور شد: دانشجویان بین المللی نیز بیشتر از کشورهای عراق و سوریه و به عبارت دیگر عرب زبان هستند. 

رئیس پردیس بین المللی ارس با اشاره به شماری تفاهم‌نامه با دانشگاه های عراق ادامه داد: ترکیب پذیرش دانشجویان بین المللی باید از تنوع بیشتر برخوردار باشد. در زمان حاضر جذب دانشجو از کشورهای آذربایجان و نخجوان نیز در دستور کار قرار دارد. 
وی افزود: مؤسسه پژوهشی بین المللی ارس دانشگاه تهران تحت عنوان فناوری و نوآوری،‌ در زمینه دوره های آموزشی کوتاه مدت و تحقیق و پژوهش مناطق آزاد فعالیت می کند. 
امام جمعه اظهار داشت: منطقه آزاد ارس در استان آذربایجان شرقی قرار گرفته است و یکی از وسیع ترین مناطق آزاد کشور به شمار می‌رود که با شماری از کشورها نظیر ارمنستان و آذربایجان و ترکیه مرز مشترک دارد. 
وی با بیان این‌که اغلب مناطق آزاد کشور به صورت یک گمرک عمل می کنند؛ عنوان کرد: در زمان حاضر این منطقه با دانشگاه تهران همکاری بسیار موثری دارد و به عنوان یک منطقه برای سرمایه گذاری و همچنین صادرات مطرح است. 
به عقیده امام جمعه حضور هر یک از دانشجویان در این منطقه به مثابه یک توریست بالفعل است. 
وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص شهریه دانشجویان پردیس های خودگردان نیز اظهار کرد: شهریه این مراکز از دانشجویان شبانه‌ (نوبت دوم) بیشتر است. شهریه از دانشجویان بین المللی به صورت ارزی دریافت و برای آن ها در صورت ضرورت دوره های آموزشی زبان فارسی و انگلیسی نیز برگزار می‌شود. 
امام جمعه تاکید کرد: دانشگاه تهران برای پذیرش دانشجویان در این مراکز برخی از مولفه ها نظیر معدل و ریز نمرات را در نظر می گیرد. کیفیت آموزشی در این مراکز با دانشگاه مادر تهران یکسان است. قوانین و ضوابط آموزشی و برخورداری از استادان و اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران نیز برای این دانشجویان در نظر گرفته می شود. 
به گفته وی اکنون ١۵ دانشجو با مسائل و مشکلات آموزشی و... مواجه هستند که در صورت رفع نشدن آن ها اخراج می شوند. 
این استاد دانشگاه ادامه داد: ظرفیت پذیرش نیز براساس استادان و اعضای هیأت علمی صورت می گیرد و جذب دانشجویان شبانه نباید بیشتر از دانشجویان روزانه انجام پذیرد. 
وی در ادامه سوالات خبرنگاران خاطرنشان کرد: در هر سال به طور میانگین ۴٠ دانشجوی دکتری و ٣٠ دانشجوی کارشناسی ارشد پذیرفته می‌شوند. 
امام جمعه در پایان در باره خوابگاه‌های دانشجویی نیز تصریح کرد: سطح کیفی سراهای پردیس بین‌المللی ارس بسیار قابل توجه و هر خوابگاه با ٨٠ مترمربع در اختیار چهار دانشجو قرار می گیرد. در زمان حاضر ۵٠ دانشجو در این خوابگاه ها اسکان داده شده است؛ اما با جذب ۴٠ دانشجوی جدید الورود امکان کمبود ظرفیت خوابگاهی برای این مرکز علمی وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha